Ποδοσφαιρική ανασκόπηση 2013 (Α’ μέρος)

Η ποδοσφαιρική, Ανορθωσιάτικη ανασκόπηση του 2013, από το Anorthosis24. Διαβάστε σήμερα το πρώτο μέρος:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Με το δεξί μπήκε ο Ιανουάριος του 2013. H ομάδα μας κέρδιζε με 3-0 την Δόξα Κατωκοπιάς και το ΑΠΟΕΛ ερχόταν ισοπαλία με την Αλκή. Στη συνέχεια, και παρά τις απουσίες, η «Μεγάλη Κυρία» κερδίζει την Αλκή ενώ το ΑΠΟΕΛ σε ένα ματς που πιθανώς να συνεχιζόταν αν δεν σκόραρε καταβάλλει τον Απόλλωνα με 1-2.

Επόμενη αναμέτρηση απέναντι στον Απόλλωνα: Με νίκη η ομάδα μας ανοίγει την ψαλίδα στους 8 βαθμούς. Αντίθετη άποψη είχαν όμως οι βοηθοί διαιτητές. Η Αγγέλα αποβάλει τον Πάολο Ζόρζε και ο Ανδρέου δεν βλέπει πέναλτι και κόκκινες. Η διαφορά μένει στους 6 και η νίκη απέναντι στην Ομόνοια κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Όπερ και εγένετο. Η Ανόρθωσις βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα ρίχνει τρία τεμάχια στην Ομόνοια στο ρελαντί και φεύγει με το διπλό από το Γ.Σ.Π.  Ο Ρόνυ Λέβι είναι πιο ισχυρός από ποτέ, ο Ρέζεκ σκόραρε για τελευταία φορά και τα κανάλια ήχου στο ΡΙΚ μπλεγμένα.

Ιανουάριος δίχως μεταγραφές δεν γίνεται. Την αρχή κάνει ο Ρουί Ντουάρτε. Τον έψηνε για ένα μήνα και βάλε ο Ρόνυ Λέβι με τον άστατο Πορτογάλο να κατεβαίνει στο νησί μέσα Γενάρη για να μας λύσει το αόρατο πρόβλημα στην άμυνα. Την επομένη της νίκης επί της Ομόνοιας ανακοινώνεται ο Ανδρέας Αβραάμ και πλέον επί θεωρητικού επιπέδου ήμασταν πανίσχυροι για τον τίτλο. Το κερασάκι ή καλύτερα τα κερασάκια στην τούρτα ήρθαν στο επετειακό δείπνο των 102 χρόνων ζωής. Περιχαρής ο Σάββας Κάκος ανακοίνωνε τον Τζώρτζ Γκάλαμαζ και την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας με τον Σκοπελίτη για ακόμη ένα χρόνο!  Στο δείπνο παρουσιάζεται και το ΟΡΑΜΑ 2020 που στην πορεία φαίνεται να εξελίσσεται σε εφιάλτης. Σε κατοπινό στάδιο ανακοινώθηκαν και οι μεταγραφές των Λινάρδου και Μακρή.

Δεν έλειψαν τα καρδιακά αυτό τον μήνα, καθώς η Ανόρθωσις με μια απίστευτη χαλαρότητα κάνει τις αναμετρήσεις κυπέλλου με την Αλκή θρίλερ: 1-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και 1-1 στο Νέο Γ.Σ.Ζ, με την πρόκριση να κρίνεται στην παράταση.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Καλημέρα στο Φεβρουάριο με τη μισή Ανόρθωση να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Προγηθήκαμε με 2-0, μας το γύρισαν σε 2-3, αλλά ο Μπάρακ Ιτζάκι το έκανε 4-3. Το βράδι ο χατζημπατζής διερρήγνυε τα ιμάτιά του και μιλούσε για παρτίδες τάβλι και την επόμενη μέρα βγήκαν σβάρνα τα παπαγάλακια και έγραφαν για κόκκινους φακέλους. Αποτέλεσμα; Βγήκαν και απολογήθηκαν.

Τελευταία αναμέτρηση πριν τις εκλογές με τη Νέα Σαλαμίνα. Με νίκη γράφαμε ιστορία καθώς σπάγαμε το ρεκόρ με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες. Ωστόσο στην ιστορία γράφτηκε η ήττα με 2-1. Πλέον, η διαφορά έπεφτε στους τρεις και το πρωτάθλημα έπαιρνε άλλη τροπή. 

Στο κύπελλο έρχεται το πρώτο χαστούκι, τρεις μέρες μετά την αναμέτρηση με την Νέα Σαλαμίνα η Ανόρθωσις κατεβαίνει στο Γ.Σ.Π να αντιμετωπίσει την Ομόνοια για τα προημιτελικά της διοργανώσης. Με μια απίστευτη διαχείριση από τον Ρόνυ Λέβι η ομάδα δέχεται ταπεινωτική ήττα με 4-0 και πλέον τα μουρμουρητά για τον Ισραηλινό άρχισαν να γίνονται φωνές.

Προεδρικές εκλογές ενόψει για την Κύπρο, Αμαρυλλίς για την Ανόρθωση. Επόμενη και τελευταία αναμέτρηση για τον Φλεβάρη με την Α.Ο.Α.Ν. Οι κυανόλευκοι του Ρόνυ Λέβι κερδίζουν με 5-1 και οι πλείστοι πίστεψαν πως Σαλαμίνα και Ομόνοια ήταν μια κακή παρένθεση.

Ο Dj Alesso ενθουσιάζεται με το σύνθημα που είναι εμπνευσμένο από το ρυθμό της μουσικής του!

ΜΑΡΤΙΟΣ

Κακός στραβός και ανάποδος ο Μάρτιος του 2013 σε όλα τα επίπεδα. Αρχή η αναμέτρηση με τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι. Ματς που παραδοσιακά τα καθαρίζουμε ιδίως όταν λέμε πως πάμε για τίτλο. Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι όπου και πάλι μας δικαίωσε ο τηλεοπτικός φακός καθώς ο Εθνικός πέτυχε γκολ offside, η ομάδα μας μένει στην ισοπαλία και πλέον το ΑΠΟΕΛ πλησιάζει στον πόντο.

Στη συνέχεια ο επαναληπτικός με την Ομόνοια. Με τους ποδοσφαιριστές μας να παλεύουν, να χάνουν τα άχαστα και στο τέλος να ηττούνται με 2-0. Το τέλος της αναμέτρησης οδηγεί τους οργανωμένους σε κίνηση στήριξης και εμψύχωσης της ομάδας. Απαιτούν την νίκη με την Α.Ε.Κ.

Στο κρίσιμο αυτό παιχνίδι η «Μεγάλη Κυρία» μπαίνει δυνατά και προηγείται, όμως στο τέλος μένει στην ισοπαλία με τους Λαρνακείς και δίνει δικαίωμα στο ΑΠΟΕΛ να μας ξεπεράσει στη βαθμολογία. Στο τέλος της αναμέτρησης στήνονται λαϊκά δικαστήρια πίσω απ’ την Ανατολική. Ο τίτλος φαίνεται να χάνεται και ο κόσμος αντιδρά. Ο Λέβι ο οποίος κράτησε τις αλλαγές για τον εαυτό του δέχεται πυρά τόσο εντός όσο και εκτός αποδυτηρίων.  Ο Σάββας Κάκος δηλώνει πως στηρίζει τον Λέβι και έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα.

Το ματς με την ΑΕΛ στην Λεμεσό δικαίως παίρνει τον τίτλο του τελικού, ωστόσο λίγες ώρες πριν γίνεται γνωστό το κούρεμα των καταθέσεων, το κλίμα είναι βαρύ. Προηγηθήκαμε με μια απίστευτη γκολάρα του Ιτζχάκι και οι γηπεδούχοι μας ισοφάρισαν λίγο αργότερα. Ο Ιτζχάκι χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία στην εκπνοή και άλλοι δύο πόντοι πετάγονται στο κάλαθο των αχρήστων και το ΑΠΟΕΛ ανοίγει την διαφορά στους τρεις βαθμούς. Ο Λέβι αυτή την φορά κάνει αλλαγές με τον Λαμπάν να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στο 90 και βάλε, το κλίμα είχε στραβώσει για τον Ισραηλινό και το έδειχνε ο ίδιος με τις σπασμωδικές κινήσεις που έκανε. Ο Κάκος κρατά τον Λέβι και πιστεύει σε αυτόν, όχι για πολύ όμως.

Τελευταία αναμέτρηση για τον καταραμένο Μάρτη του 2013 αυτή με τον ΑΠΟΕΛ, με την νίκη να είναι επιτακτική ανάγκη για να επανέλθουμε στην κορυφή. Ο Κάκος με διάγγελμα το παίρνει πάνω του και δίνει όλη την κερκίδα στον ΑΠΟΕΛ. Το παιχνίδι στράβωσε νωρίς καθώς αποχωρεί τραυματίας ο Γκάλαμαζ. Το ματς είναι αμφίρροπο με χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Σε κόρνερ του ΑΠΟΕΛ όλη η άμυνα μας αδρανεί με χαρακτηριστική απάθεια και ο Μπιτόν δίχως καν να κάνει άλμα βάζει μπροστά στο σκορ τον ΑΠΟΕΛ. Το ματς τελειώνει στο 0-2 και τη διαφορά να εκτοξεύεται στους 6 βαθμούς. Έξω από την ανατολική ο κόσμος βγάζει φωτιές, τα βάζει με όλους και με όλα. Ένας τίτλος σίγουρος, χάθηκε γιατί φανήκαμε ανεπαρκείς. Ο Σάββας Κάκος αφουγκράζεται την οργή του κόσμου και για διορθωτική κίνηση απολύει τον Λέβι.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Με τη διαφορά στο -6 και με νέο τιμονιέρη τον Πάμπο Χριστοδούλου η Ανόρθωσις μπαίνει στα play-off. Το ξεκίνημα απογοητευτικό αλλά και με παράπονα. Εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Α.Ε.Κ με τον διαιτητή Ψευδιώτη να δίνει και το καρπούζι και τα κουκούτσια στους Λαρνακείς. Το ΑΠΟΕΛ επίσης ηττάται από την Ομόνοια και η διαφορά μένει στους 6.

Επόμενη αναμέτρηση στο Γ.Σ.Π, απέναντι στον ΑΠΟΕΛ με νίκη έχουμε αναζωπύρωση των ελπίδων για διάκριση. Το τελικό 0-0 εξυπηρετεί τους γηπεδούχους που διατηρούν τη διαφορά και εμείς για ακόμη ένα παιχνίδι να φωνάζουμε για πέναλτι που δε μας δόθηκε. Επόμενος αντίπαλος η Ομόνοια η οποία δύο μήνες προηγουμένως βρισκόταν στο -19 τώρα είναι σε απόσταση βολής. Τελικό σκορ και εδώ 0-0, πάλι άσφαιροι πάλι με παράπονα. Αγωνιστικά ο Απρίλης και ο στόχος του πρωταθλήματος λαμβάνουν τέλος στις 27 του μήνα. H «Μεγάλη Κυρία» δέχεται εκ νέου ταπεινωτική ήττα από την Ομόνοια με 4-0. Δύο μέρες αργότερα ο Σάββας Κάκος συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση για τις 15 του Μάη και δηλώνει στην ιστοσελίδα μας πως το μισθολόγιο της νέας χρονιάς θα είναι 1.5 εκατομμύριο .

ΜΑΪΟΣ

Μετά από 45 μέρες η Ανόρθωσις σκοράρει με γκολ του Ρονκάτο, κερδίζει την Α.Ε.Κ εκτός έδρας με 0-1 και εξασφαλίζει το ευρωπαϊκό της εισιτήριο. Αγωνιστικά η χρονιά κλείνει με νίκη επί του ΑΠΟΕΛ με 2-1 σε ένα ματς τυπικής διαδικασίας.

Ο Λαβόρδε πωλείται στη Ρώσικη Κρασνοντάρ με το ποσό που διαρρέει να είναι στο 1.2 εκ. Ευρώ.

Σήριαλ γίνεται το θέμα παραμονής του Πάμπου Χριστοδούλου με τον Κάκο να αποφασίζει να μη συνεχιστεί η συνεργασία με τον Κύπριο τεχνικό γιατί ήταν εκτός μπάτζετ. Για αντικαταστάτη του προσέλαβε ένα πρώην προπονητή, τον Χριστάκη Κασσιανό, ο οποίος θα εργαζόταν αμισθί στο σωματείο που τον ανέδειξε.

Μήνας συνελεύσεων ο Μάης με την Ε.Γ.Σ να λαμβάνει χώρα στις 15 του μήνα και την Τακτική στις 31. Στην Ε.Γ.Σ ο Κάκος ανέλαβε την ευθύνη για την απώλεια του πρωταθλήματος, ζήτησε και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη, εξήγγειλε πως το χρέος ανήλθε στα 13 εκατομμύρια και πως θα κινηθεί με μισθολόγιο 1.5 γιατί προέχει η οικονομική εξυγίανση και όχι οι τίτλοι.  Στην Γ.Σ στις 31 του μήνα, ο Σάββας Κάκος παρουσιάζει το νέο του Δ.Σ που θα είχε μονοετή θητεία και με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του σε σχέση με το προηγούμενο.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Μήνας αποχωρήσεων και αφίξεων ο Ιούνιος. Με κάλυψη την εντολή της Ε.Γ.Σ για μισθολόγιο 1.5 εκ. Ευρώ ξηλώνεται η ομάδα και χτίζεται και πάλι από την αρχή ούτως ώστε να ανταπεξέλθει με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής. Πιο τρανταχτή αποχώρηση από το ρόστερ αυτή του Λαμπάν.

Οι πρώτες μεταγραφές στα πλαίσια λιτότητας Μαρσίνιο, Φοφανά και Γκριγκαλασβίλι. Ο Σάββας Κάκος ταπεινώνεται από τον ΑΠΟΕΛ που του κλέβει μέσα σε μια νύχτα τον Αρτυματά που τον είχε σίγουρο. Στην πορεία έρχονται στην ομάδα Κολαούτι και Τζέησον Δημητρίου και η οικονομική περισυλλογή ως είθισται πήγε περίπατο.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ