Κάκος: «Προσωπική μου απόφαση τα 1250 εισιτήρια»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος του σωματείου μας, Σάββας Κάκος, ο οποίος τονίζει πως ήταν προσωπική του απόφαση να δοθούν 1250 εισιτήρια στο ΑΠΟΕΛ στο παιγνίδι της ερχόμενης Κυριακής, και εξηγεί τους λόγους για αυτή του την απόφαση. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με την παρούσα επιθυμώ να διευκρινίσω μερικά θέματα που άπτονται της τρέχουσας επικαιρότητας αλλά και των όσων συνεπάγονται των νέων δεδομένων της χώρας μας και αφορούν και στην Ανόρθωση Αμμοχώστου.

Η απόφαση να παραχωρήσει το Σωματείο μας 1250 εισιτήρια στον ΑΠΟΕΛ για το επικείμενο μεταξύ μας παιγνίδι είναι μία καθαρά προσωπική μου απόφαση η οποία βασίστηκε στα καλώς νοούμενα συμφέροντα του Σωματείου μας, του αθλήματος και κυρίως της ασφάλειας όλων όσων θα βρεθούν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» την Κυριακή αλλά και στους επόμενους εντός και εκτός έδρας αγώνες μας. Έχω δεχθεί έντονη κριτική από πολλούς φίλους Ανορθωσιάτες και είναι καλοδεχούμενη, αυτό όμως που δεν μπορώ να δεχθώ είναι τις βρισιές και τις απειλές προς μέλη του Διοικητικού μου Συμβουλίου που καμία ευθύνη έχουν.

Ναι, θεωρώ ότι στο παιγνίδι του Α’ γύρου ο ΑΠΟΕΛ μας αδίκησε με την απόφαση του όμως εμείς ως Ανόρθωση οφείλουμε να είμαστε πιο σωστοί. Η καταβολή και η καταγωγή μας το επιβάλει αυτό. Δεν κατηγορώ τον ΑΠΟΕΛ, απλά πιστεύω ότι ο καθένας ερμηνεύει με το δικό του τρόπο την προκήρυξη η οποία από πλευράς μας είναι αδύνατο να εφαρμοστεί καθώς εκ των δεδομένων δεν μπορούμε να δώσουμε το 25% της χωρητικότητας του Σταδίου μας σε κανένα αντίπαλο. Αναλογιζόμενος  τις συνθήκες που επικρατούν στον τόπο μας, σεβάστηκα πλήρως τη θέση της αστυνομίας  και δεν θέλησα να μπω σε καμία απολύτως  αντιπαράθεση. Σε τέτοια περίπτωση θεωρώ ότι δεν θα είχα το δικαίωμα να είμαι στην ηγεσία του Ιστορικότερου  Σωματείου της Κύπρου. Πριν τη νέα σεζόν και ευελπιστώντας στην κατάλληλη διαφοροποίηση του συγκεκριμένου άρθρου της προκήρυξης θα προσπαθήσουμε να μπει ένα οριστικό τέλος σε αυτό το θέμα.

Με τον ΑΠΟΕΛ όπως και με όλες τις ομάδες βρεθήκαμε πολλές φορές στο ίδιο χαράκωμα και είμαι σίγουρος ότι τώρα υπό τα δεδομένα της «νέας» Κύπρου θα βρεθούμε ξανά και μάλιστα υπό την απειλή του οικοδομήματος του Ποδοσφαίρου μας. Την ίδια ώρα με τον ΑΠΟΕΛ βρεθήκαμε όπως και φέτος πολλές φορές στο παρελθόν να συνδιεκδικούμε τίτλους και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα επαναληφτεί πολλάκις και στο μέλλον. Τίποτα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει για την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ στον επικείμενο αγώνα ούτε και στην τελική έκβαση του φετινού μαραθωνίου.

Για εμένα η απόφαση για τα εισιτήρια δεν ήταν θέμα επικοινωνιακής νίκης, ούτε εγωισμού προσωπικού ή/και σωματειακού, ήταν και παραμένει θέμα ασφάλειας και σωστών μηνυμάτων προς κάθε πλευρά κι ας υποστώ εγώ το κόστος από τη μερίδα των οπαδών μας που θεωρεί ότι δείλιασα ή/και δεν λειτούργησα προς όφελος των συμφερόντων της Ανόρθωσης.

Το ζητούμενο για εμάς δεν πρέπει να είναι πόσοι φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας θα βρεθούν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» αλλά αν εμείς οι Ανορθωσιάτες θα γεμίσουμε τις 8,500 θέσεις που μας αναλογούν και να δώσουμε στην ομάδα μας το σύνθημα της νίκης και τον παλμό που θα μας φέρει ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Καλώ λοιπόν όλους τους φίλους Ανορθωσιάτες να έρθουν στο γήπεδο, να πιστέψουν στην ομάδα, να επιδείξουν ψυχραιμία και παλμό και ευελπιστώ ότι στο τέλος θα πανηγυρίσουμε μία νίκη που θα αποτελέσει την απαρχή και για άλλες για να κατακτήσουμε το φετινό τίτλο που πιστεύω ότι δικαιούμαστε.

Από σήμερα όλοι ζούμε σε μια «νέα» Κύπρο με εντελώς διαφορετικά δεδομένα από όσα μέχρι στιγμής βιώναμε. Δυστυχώς και για την Ανόρθωση τα προβλήματα αυξήθηκαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Δεσμεύομαι ως Πρόεδρος αυτού του Σωματείου ότι θα κάνω τα αδύνατα-δυνατά για να περάσει η ομάδα μας τα κριτήρια Μαρτίου(χρειαζόμαστε 500,000 ευρώ) και να εξασφαλίσει το χαρτί για να μπορεί να αγωνιστεί στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και να αποφύγει οποιαδήποτε εγχώρια τιμωρία  την νέα σεζόν. Δεσμεύομαι επίσης και εκ μέρους των συνεργατών μου που μπορούν οικονομικά να στηρίξουν τη δική μου προσπάθεια να βγάλουμε την τρέχουσα σεζόν χωρίς προβλήματα που μπορούν να σταθούν εμπόδιο στην αγωνιστική πορεία της ομάδας μας προς τον τίτλο.

Μεγαλύτερη μου δέσμευση όμως ως Πρόεδρος της Ανόρθωσις Αμμοχώστου είναι ότι δεν πρόκειται να υποθηκεύσω το μέλλον αυτού του Σωματείου για κανένα τίτλο και κανένα καπρίτσιο. Υπό τα δεδομένα της «νέας» Κύπρου ο στόχος μας πλέον για τη νέα χρονιά θα είναι η επιβίωση και η πλήρης εξυγίανση του αγαπημένου μας Σωματείου και κατά δεύτερο η κατάκτηση τίτλων και διακρίσεων. Αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε έμπρακτα και όχι με τα λόγια, μπορούμε να τα καταφέρουμε και η Ανόρθωση όχι μόνο να μην κινδυνεύσει αλλά και να παραμείνει μόνιμη πρωταγωνίστρια και διεκδικήτρια τίτλων.

Εν  όψει της επικειμένης συνάντησης των προέδρων των ομάδων που θα απαρτίζουν το Α’ γκρουπ του πρωταθλήματος με τον πρόεδρο της ΚΟΠ,  θέλω να καλέσω όλους τους Προέδρους όπως αναλογιστούμε όλοι τις δικές μας ευθύνες για την διεξαγωγή ενός τίμιου παιγνιδιού με αλληλοσεβασμό και αλληλοεκτίμηση αλλά και με σεβασμό προς  όλο το φίλαθλο κοινό με πρώτιστο στόχο την ασφάλεια του κόσμου και την διαφύλαξη του αθλήματος. Ως μία πρώτη κίνηση, εισηγούμαι  όπως μειώσουμε δραστικά την τιμή των εισιτηρίων σε όλα τα παιγνίδια της Β’ φάσης του πρωταθλήματος. Απ’εκεί και πέρα, με την λήξη της τρέχουσας σεζόν θα πρέπει όλοι μαζί να κάτσουμε επιτέλους κάτω και μετά από σωστή και ενδελεχή μελέτη να βάλουμε το ποδόσφαιρο σε πραγματικά σωστές και υγιής βάσεις με δεδομένο ότι η Κύπρος που ξέραμε έχει αλλάξει.

Επί ευκαιρίας της σημερινής μέρας εύχομαι  χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες και ευελπιστώ του χρόνου τέτοια μέρα να μπορούμε να γιορτάσουμε την μέρα και την σημασία της 25ης Μαρτίου όπως της αρμόζει με πολύ καλύτερες συνθήκες για την Κύπρο μας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ