«Απολογήθηκε» το Newsit για το δημοσίευμα

Σε απολογία προχώρησε σήμερα το Newsit.com.cy για το δημοσίευμα του στο οποίο αναφερόταν ότι ο κίτρινος φάκελος ήταν για το παιγνίδι Ανόρθωση – Ολυμπιακός. Στην απολογία τους, αναφέρεται πως η οποιαδήποτε αναστάτωση προκλήθηκε στις δύο ομάδες, δεν ήταν εσκεμμένη, καθώς δεν υπήρξε πρόθεση των συντακτών να δημιουργήσουν, πρόβλημα σε καμία από τις δύο ομάδες. Τονίζεται επίσης πως «Οι συγκεκριμένοι συντάκτες, «έπεσαν θύματα» παραπληροφόρησης, η οποία ήταν κακεντρεχής όπως φάνηκε στη συνέχεια». Για το τελευταίο, το Anorthosis24 κρατάει τις επιφυλάξεις του, γιατί είναι σε θέση να γνωρίζει κάποια πράγματα.

Και αφού αναφέρετε ότι πέσατε θύματα παραπληροφόρησης η οποία ήταν κακεντρεχής, γιατί δεν βγαίνετε να πείτε ανοιχτά ποιοι σας «παραπληροφόρησαν»; Ποιες ήταν οι πηγές σας κύριοι; Γιατί φοβάστε να αναφέρετε το όνομά του; Όλη η Κύπρος τον γνωρίζει. Δεν είναι αυτός που μερικές ώρες πριν το δημοσίευμά σας θυμήθηκε να κάνει δηλώσεις για κίτρινους φακέλους και «ρεζιλέματα»; Ναι, αυτός που συγχύζει την μπάλα με το τάβλι… Και γιατί το δημοσίευμα δεν βγήκε από τα χθες από το site σας, όταν όλα φώναζαν ότι το παιγνίδι για το οποίο ήρθε ο φάκελος δεν ήταν το Ανόρθωση – Ολυμπιακός;

Αναλυτικά η απολογία του newsit.co.cy:

«Το Newsit επιθυμεί πρωτίστως να ξεκαθαρίσει, ότι ουδεμία σχέση έχουν οι ομάδες Ανόρθωση και Ολυμπιακός Λευκωσίας, με το περιεχόμενο του Κίτρινου φακέλου που απέστειλε η ΟΥΕΦΑ στην ΚΟΠ, όπως λανθασμένα μεταδόθηκε σε άρθρο της ιστοσελίδας μας, κάτι το οποίο διευκρινίζει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, με σημερινή της ανακοίνωση. Απολογούμαστε για οποιαδήποτε αναστάτωση προκλήθηκε στις δύο ομάδες, η οποία δεν ήταν εσκεμμένη, καθώς δεν υπήρξε πρόθεση των συντακτών να δημιουργήσουν, πρόβλημα σε καμία από τις δύο ομάδες.

Οι συγκεκριμένοι συντάκτες, «έπεσαν θύματα» παραπληροφόρησης, η οποία ήταν κακεντρεχής όπως φάνηκε στη συνέχεια. Απολογούμαστε για άλλη μία φορά τόσο προσωπικά στους Προέδρους των δύο ομάδων, Σάββα Κάκο και Πέτρο Σάββα, όσο στους παίκτες , προσωπικό και φίλους των δύο ομάδων, για την αναστάτωση η οποία προκλήθηκε.

Με τη δημοσιοποίηση του κίτρινου φακέλου από την ΚΟΠ, και την ανακοίνωση ότι το περιεχόμενο του, αφορά τον αγώνα της 20ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Αθλητική Ένωση Πάφου και Αλκή Λάρνακας, το Νewsit επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι, το ρεπορτάζ με ημερομηνία 5/02/2013, στο οποίο υπήρξε αναφορά για έντονη στοιχηματική δραστηριότητα στο παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, των ομάδων Ανόρθωση- Ολυμπιακός Λευκωσίας, αφορούσε δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι οποίες δεν υιοθετήθηκαν, σε καμία περίπτωση από τους συντάκτες.

Ωστόσο, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε, πως στο κείμενο μας δεν γράψαμε ξεκάθαρα πως το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι στημένο, αλλά ότι φαίνεται να είναι αυτό το οποίο αφορά ο κίτρινος φάκελος.

«Ο αγώνας ανάμεσα στην Ανόρθωση και τον Ολυμπιακό φαίνεται να είναι αυτός που αφορά τον κίτρινο φάκελο που απέστειλε η ΟΥΕΦΑ στην ΚΟΠ».

Εντούτοις, επειδή με τη δημοσιοποίηση του θέματος, δημιουργήθηκε μία συζήτηση αναφορικά με την εμπλοκή, η όχι των δύο ομάδων, επιθυμία μας είναι να διορθώσουμε το λάθος, απολογούμενοι για το ρεπορτάζ.

Επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε, ότι στο σχετικό δημοσίευμα, δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα, ούτε διαπλοκή συμφερόντων. Παράλληλα, οφείλουμε να ενημερώσουμε πως, απολογηθήκαμε προσωπικά στους προέδρους των δύο ομάδων για την αναστάτωση η οποία προκλήθηκε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ