Έργα και ημέρες «θρύλου» (Μέρος Β)

7 μήνες μετά την πρώτη μου δημοσίευση «Έργα και ημέρες θρύλου» παραμονές ενός σφαγιαστικού όπως όλοι είδαμε αγώνα μαζί τους, δεν μπορώ να μείνω άπραγος. Τους αποκαλώ βρωμιά και δυσωδία όχι γιατί αυτοβούλως το αποφάσισα. Εγώ απλά παραθέτω γεγονότα. Αν ενοχλούνται από την «τρισένδοξη ιστορία τους» ποσώς με ενδιαφέρει.

Οπλιστείτε με μπόλικο κουράγιο και προσπαθήστε διαβάζοντας το κείμενο να το αντιμετωπίσετε με χιούμορ. Διαφορετικά δεν έχετε καμία τύχη, και ο υπολογιστής σας θα βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της αγανάκτησης που θα γεμίσετε.

Στο Κυπριακό πρωτάθλημα, το αποε αποτελεί συνώνυμο της βρωμιάς, της μπόχας και της δυσωδίας. Η βρωμιά τους όμως έκανε και διεθνή καριέρα. Πιο κάτω, θα σας παραθέσω ένα απόσπασμα των δηλώσεων του πρώην πρόεδρου της ΑΕΚ Αθηνών Λούκα Μπάρλου σχετικά με την «ιστορία» του αποελ στην Α’ Εθνική.

Loukas Mparlos - Dilosi proin proedrou AEK Athinon

Το ξαναλέω, ότι κάνω απλή παράθεση των γεγονότων. Φυσικά μπορεί να μας πουν οι «εκ φύσεως ανώτεροι» ότι ο συγχωρεμένος ο Μπάρλος ήταν Αντιαποελίστας από κούνια. Για όλα να τους έχεις ικανούς.

 

Άλλο ένα δείγμα της «τρισένδοξης ιστορίας» τους είναι όταν κανονικότατα τα πήραν από τον ΠΑΟ, και κατακρεούργησαν πραγματικά τους παίκτες του Ολυμπιακού Πειραιώς. Μάλιστα όπως θα δείτε πιο κάτω, ούτε οι ίδιοι οι «εκ φύσεως ανώτεροι» δεν κατάλαβαν γιατί οι παίκτες τους μετατράπηκαν σε κηπουροί.

pao_primodotisi_apoel_1

200.000 δραχμές «εισφορά» του Παναθηναϊκού στο αποελ, εις ένδειξη τιμής προς αυτό το Ελληνικότατο σωματείο της Κύπρου.

Σάββατο, 25 Απριλίου, αντιμετωπίζουμε λοιπόν την ομάδα του αποελ. Μια μέτρια ομάδα, με έναν ανύπαρκτο προπονητή, που φαντάζει παντοδύναμη χάρη στο παρασκήνιο.

Κλείνοντας ζητάω συγγνώμη για τις όποιες παραλείψεις. Όπως καταλαβαίνετε, το να καταγράψει κάποιος όλες τις βρώμικες ιστορίες του αποελ είναι ανθρωπίνως αδύνατον.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ