Η Ανόρθωση επέστρεψε…

Μια πρώτη και γρήγορη ματιά όσον αφορά τα πρώτα 2 φιλικά που είδαμε έστω στο αρχικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας μας.

Εύκολη  επικράτηση και στα δύο και με μεγάλο σκορ. Με αντιπάλους της κατηγορίας που θα βρούμε μπροστά μας από δυο φορές. Παρόλο που και οι δυο επέστρεψαν από την β’ κατηγορία βλέπουμε τουλάχιστον την Αλκή να έχει κάποια δυναμική και να είναι ομάδα έτοιμη να κάνει την έκπληξη στον φετινό μαραθώνιο.  Ξεκίνησε τα φιλικά επικρατώντας εύκολα του Ερμή (3-1), του Εθνικού (2-1) και του Ολυμπιακού (2-0). Την είδαμε επίσης να είναι πιο έτοιμη από τη  ομάδα μας καθώς και το πρώτο τέταρτο πίεσε πολύ ψηλά αλλά και καλές α επιθέσεις έβγαλε στα αρχικά στάδια του αγώνα με αποτέλεσμα να προηγηθεί από νωρίς.

Η δική μας η αντίδραση ήταν με την μπάλα κάτω και στρωμένο ποδόσφαιρο να προσπαθούμε να κερδίσουμε πρώτα τον χώρο του κέντρου και στην συνέχεια με σπάσιμο της μπάλας στα πλάγια να βγάλουμε και εμείς τις δικές μας επιθέσεις. Με κύριο πρωταγωνιστή το “κλειδί” της φετινής χρονιάς Ρούμπεν Ράγιος, η ομάδα ανέβηκε στο εικοσάλεπτο πίεσε και γύρισε το παιχνίδι από το ημίχρονο. Φυσικά και η αποκάλυψη των φιλικών είναι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά  που έχει βρει ήδη 5 φορές δίκτυα δείχνοντας μας ότι μπορεί να είναι μια αξιόπιστη λύση για την κορυφή της επίθεσης. Ο τρόπος που επιτίθεται η ομάδα μου αρέσει καθώς τα μπακ ανεβαίνουν ψηλά και γίνεσαι αμέσως πολύ πιο επικίνδυνος. Παράδειγμα το γκολ του Ιβάν στο φιλικό με τον Ολυμπιακό.

Η χρησιμοποίηση πολλών νεαρών ποδοσφαιριστών είναι ακόμα ένα πολύ σπουδαίο στοιχείο της φετινής  προετοιμασίας. Ματθαίου, Αρτυματάς ξεκίνησαν βασικοί και στα δύο φιλικά με καλή απόδοση και οι δυο ενώ και η υπόλοιποι βγάζουν πάρα πολλά θετικά στοιχεία στην διάρκεια που αγωνίζονται.

Τώρα για τους νέους. Ο Αρούς ακόμα δεν μας έδειξε κάτι καθώς είναι πολύ νωρίς. Ο Κβεσιτς με εντυπωσίασε θετικά στο φιλικό με τον Ολυμπιακό και αρνητικά στο παιχνίδι με την Αλκή αφήνοντας με, με ένα μεγάλο ερωτηματικό για αυτόν. Ο Γκόρντον όσο τον βλέπω παραπάνω αναρωτιέμαι πως και ήρθε. Απίστευτη άνεση και κυριαρχία μέσα στο γήπεδο. Αν δέσει με τον Ντουγκλάο θα μιλάμε για πολύ σπουδαίο δίδυμο. Για τους μικρούς τα είπα για τον Αμπουμπακαρ τα λέει και τα δείχνει μόνος του. Θα μείνω μέχρι εδώ. Περιμένω το φιλικό με τον ΠΑΟΚ για διάφορους λόγους. Ο ΠΑΟΚ είναι πανέτοιμος για τις ευρωπαϊκές του αναμετρήσεις και φυσικά πιο ποιοτικός.

Πρώτα δείγματα θετικά. Με τις τελευταίες πινελιές να αναμένονται με ανυπομονησία το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΑΝΟΡΘΩΣΗ επέστρεψε.

Mr Stain

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ