12 συνοδοί για μια Κυρία

Δεύτερη συνεχόμενη τριάρα το περασμένο Σάββατο για την Ανόρθωση γεγονός που έφτασε τον επιθετικό μας συντελεστή στα 42 τέρματα και την τρίτη καλύτερη επίθεση ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης τριάδας (μόνο Απόλλωνας και ΑΕΚ έχουν σημειώσει περισσότερα τέρματα από μας).

12 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει φέτος για την ομάδα μας με τους πλείστους να ανήκουν στην μεσοεπιθετική γραμμή. Αναλυτικά, πρώτος σκόρερ, σταθερά εδώ και πολύ καιρό παρά την αφλογιστία του το τελευταίο διάστημα, ο Αντρέας Μακρής με 10 τέρματα (πρώτος Κύπριος σκόρερ).

makris napa

Ο νεαρός φέρελπις επιθετικός μας απειλείται ουσιαστικά μόνο από τους Ίσμα και Κάλβο που μετρούν από 5 τεμάχια ο καθένας. Παράλληλα, με το τέρμα που πέτυχε προχθές ο Αντρέας Αβραάμ έφτασε τα 4 πιάνοντας στην 3η θέση τουενδοοικογενειακού πίνακα των σκόρερ τους Ιακοβένκο και Λαίφη.

avraam-andreou

Το ανέβασμα του Εντέ το τελευταίο διάστημα και τα δυο συνεχόμενα τέρματα απέναντι σε Απόλλωνα και ΑΕΚ τον έφεραν στα 3 με τον Αμπουρχάνια να ακολουθεί με 2.

ede vsapollon

Τέλος, μια φορά έχουν σκοράρει οι Μαραγκός, Σεράν, Νούχου και Γκαρσία.

Περισσότερα τέρματα θα μπορούσαμε να πάρουμε από ποδοσφαιριστές της πίσω γραμμής αφού υπάρχουν ακόμα ποδοσφαιριστές όπως οι Χόλγκερσον, Δημητρίου, Μάκος, Μαισουράτζε που δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμα. Με το πρωτάθλημα να μπαίνει στην τελευταία και πιο κρίσιμη του καμπή θα ήταν ένα ακόμα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο αν κάποιος από τους παραπάνω πετύχαίνε κάποιο τέρμα.

Το απόλυτα ενθαρρυντικό πάντως είναι πως σε ένα σχετικά μικρό ρόστερ 20 περίπου ποδοσφαιριστών περισσότεροι από τους μισούς έχουν ήδη σκοράρει πιστοποιώντας αυτό που οι γνώστες της ολλανδικής ποδοσφαιρικής κουλτούρας γνωρίζουν πολύ καλά, οτι δηλαδή το ποδόσφαιρο τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά είναι υπόθεση και των 11 που αγωνίζονται.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ