Στις αρχές της εβδομάδας στη Γενική συνέλευση ακούσαμε από το πρόεδρο να μας λέει -με κάθε επιφύλαξη – τα ποσά που πληρώνονται οι ομάδες για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους. Σύμφωνα πάντα με τους αριθμούς η Ανόρθωσις βρίσκεται στην έκτη θέση της λίστας. Πραγματικά απίστευτο αν αναλογιστούμε πως η Α.Ε.Κ λόγου χάρη με πολύ λιγότερο κόσμο από την Ανόρθωση βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Αν κοιτάξουμε και τη λίστα τότε ο θυμός αυξάνεται. Λαμβάνουμε υπό διπλάσια από αυτά που λαμβάνουν ο Απόλλωνας η ΑΕΛ και το ΑΠΟΕΛ και τέσσερις φορές λιγότερα από αυτά που λαμβάνει η Ομόνοια.
Τον Ιούλιο του 2009 με επίσημη ανακοίνωση ο σύλλογος ανακοίνωνε την επέκταση της συνεργασίας του μέχρι το 2016.
Πιο κάτω αυτούσια η ανακοίνωση
“Η Ανόρθωση Αμμοχώστου και η LTV με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουν την επέκταση της επιτυχημένης συνεργασίας τους μέχρι και τον Μάιο του 2016.
Η εξαιρετική μέχρι τώρα συνεργασία Ανόρθωσης- LTV αποτέλεσε την βάση για επέκταση αυτής της αμοιβαίως συμφέρουσας συνεργασίας.
Η συνεργασία περιλαμβάνει την παραχώρηση από πλευράς Ανόρθωσης των αποκλειστικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τους εντός έδρας αγώνες του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ ενώ παράλληλα θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί η συνεργασία Ανόρθωσης- LTV και σε άλλες εμπορικές συναλλαγές που αφορούν και σε χορηγικά-διαφημιστικά πακέτα.
Λεπτομέρειες της υπό αναφορά συνεργασίας θα δοθούν σε διάσκεψη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την έναρξη του εντός έδρας αγώνα με την Πέτροβατς Μαυροβουνίου στις 16 Ιουλίου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας που υποσχέθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανόρθωσης.
Τόσο η Ανόρθωση όσο και η LTV εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίηση τους για την επίτευξη επέκτασης της συμφωνίας“.
Η τότε ικανοποίηση, είναι σήμερα προβληματισμός και μάλιστα έντονος. Βεβιασμένα η συνεργασία επεκτάθηκε μέχρι το 2016 ενώ κάλλιστα μπορούσε να ήταν μέχρι το 2013. Oι εκτιμήσεις που είχαν γίνει τότε αποδείχθηκαν λανθασμένες. Ως εκ τούτου τώρα γίνεται προσπάθεια αναδιαπραγμάτευσης του συμβολαίου για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στα δεδομένα της εποχής. Δύσκολο για την ώρα καθώς καμία εταιρεία που έχει στην κατοχή της υπογεγραμμένο συμβόλαιο δεν θα τρέξει να πληρώσει περισσότερα επειδή κάποιοι δεν είχαν κάνει σωστές προβλέψεις.
Το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα, κανένα Δ.Σ – είτε εταιρείας, είτε σωματείου – δεν πρέπει να δεσμεύει το Σύλλογο με συμφωνίες που θα διαρκούν πέραν της θητείας του.