Ο Μεδίνα ήταν η αρχή

Ο Μπιελ Μεδίνα ήταν η πρώτη από μια σειρά υποθέσεων που ο Χρίστος Πουλλαΐδης φιλοδοξεί να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα και με το μικρότερο δυνατό κόστος για την Ανόρθωση.

Ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, κέρδισε την υπόθεση στη ΦΙΦΑ, η οποία επεδίκασε το ποσό των ογδοντατεσσεράμισι χιλιάδων ευρώ. Παρότι πλέον ο ποδοσφαιριστής δεν είχε πλέον καμιά υποχρέωση να συμβιβαστεί, εντούτοις επιστρατεύτηκαν από πλευράς Ανόρθωσης… λυτοί και δεμένοι, προκειμένου να συγκατανεύσει να ρίξει κάπως τις απαιτήσεις του αλλά και να αποδεχτεί την καταβολή του ποσού σε δόσεις.

Τελικά, η συμφωνία έκλεισε όπως ανακοινώθηκε στις 68 χιλιάδες ευρώ ενώ ο Μεδίνα αποδέχτηκε να πάρει το ποσό σε τρεις δόσεις. Η πρώτη εξ αυτών ήδη καταβλήθηκε από… Μπαχρέιν μεριές. Ουσιαστικά γλυτώσαμε περί τις είκοσι χιλιάδες, που στην ουσία είναι μια δόση!

Με παρόμοιο τρόπο θα επιχειρηθεί να κλείσουν και άλλες υποθέσεις. Υποθέσεις τις οποίες δεν έκρυψε η διοίκηση ότι δεν χειριστήκαμε σωστά κατά το παρελθόν κι εκεί που περιμέναμε υπέρ μας αποφάσεις, ήρθαν εναντίον. Χαρακτηριστική η… μισή σελίδα υπεράσπισης που στείλαμε για τον Κονσίστρε ή η υπόθεση Σεϊρού όπου είχαμε αρκετά υπέρ μας δικαιολογητικά θεωρώντας ότι θα δικαιωθούμε. Τα δε δεδομένα στην υπόθεση Στόιλοφ – Τζβεντάνοφ είναι γνωστά, με τον περίφημο όρο στο συμβόλαιο που τελικά δεν έγινε δεκτός.

Το θέμα είναι πλέον να κλείσουν όλες οι υποθέσεις με το χαμηλότερο δυνατό κόστος ώστε η ομάδα να απελευθερωθεί σταδιακά από τη θηλιά των κριτηρίων που την πνίγει. Οι καλές σχέσεις και οι φιλικοί διακανονισμοί με πρώην παίχτες και προπονητές δεν έβλαψαν ποτέ κανένα και φαίνεται ότι αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθεί ο Χρίστος Πουλλαΐδης. Την ίδια ώρα, οφείλουμε σαν Ανόρθωση (είτε Σωματείο, είτε εταιρεία, είτε οτιδήποτε) να εφαρμόσουμε εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες, ώστε ποτέ στο μέλλον να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ