Και του χρόνου στα σαλόνια

Έτσι απλά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλα λόγια, η φουτσαλική Ανόρθωση πανηγυρίζει από ψες βράδυ την άνοδό της στην ελίτ κατηγορία του φούτσαλ. Το εγχείρημα που ξεκίνησε φέτος στις 27 Σεπτεμβρίου 2013 από το «Κοινοτικό», βρήκε ψες την κατάληξη που του άρμοζε, πέντε ολόκληρες αγωνιστικές πριν τη συμπλήρωση του φετινού μαραθωνίου. Συγκεκριμένα, μετά την νίκη του Σταυραετού Αγλαντζίας επί του Εθνικού Λατσιών, η διαφορά των 16 βαθμών που έχει δημιουργηθεί από την τέταρτη θέση, δεν μπορεί να καλυφθεί στις πέντε εναπομείνασες αγωνιστικές.

Έτσι με την πάροδο δύο χρόνων ζωής του κυανόλευκου τμήματος, ο Ανδρέας Παπαλλής και η ομάδα του μπορούν να περηφανεύονται ότι συνδύασαν αυτό το νέο εγχείρημα ανεβαίνοντας μια κατηγορία ανά χρονιά, αφού ως γνωστόν η Ανόρθωση ξεκίνησε πέρσι τις υποχρεώσεις της από την τρίτη κατηγορία. Χρόνος για να αναλύσουμε την σαρωτική πορεία των φουτσαλιστών μας θα υπάρξει και στο άμεσο μέλλον, ωστόσο δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα συστατικά που οδήγησαν στην εκπλήρωση του στόχου με σχετική μάλιστα άνεση. Ο τρόπος λειτουργίας του φουτσαλικού τμήματος το οποίο δεν είχε ιδιαίτερες εμπειρίες από τη διαχείριση παρόμοιων καταστάσεων, ήταν υποδειγματικός καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και το μοντέλο που επιλέχθηκε, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα των υπόλοιπων τμημάτων του σωματείου.

Βασικός κορμός

Σε σχέση με την περσινή χρονιά, διατηρήθηκε ο βασικός κορμός της ομάδας και οι φουτσαλιστές που ξεχώρισαν, με τις νέες μεταγραφές να αποτελούν άτομα τα οποία ο προπονητής και το επιτελείο του παρακολούθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι όλα τα παιδιά που φόρεσαν φέτος για πρώτη φορά την γαλανόλευκη, είχαν το ρόλο τους εντός και εκτός παρκέ, γεγονός που αναδεικνύει ότι η επιλογή τους ήταν κάθε άλλο παρά τυχαία. Παράλληλα διατηρήθηκε το οικογενειακό κλίμα που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην περσινή επιτυχία και το οποίο ενισχύθηκε με τις προσθήκες που έγιναν.

Αυτοσκοπός οι εμπειρίες και όχι το χρήμα

Το κίνητρο που συνοδεύει τους φουτσαλιστές κάθε εβδομάδα είναι η αγάπη για το άθλημα και έτσι αγνά συνέχισε την πορεία της και φέτος η φουτσαλική Ανόρθωση, μιας και κανείς από τους πρωταγωνιστές δεν αμοίβεται. Την ίδια ώρα που το ποδοσφαιρικό τμήμα ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, το φουτσαλικό παραμένει προσηλωμένο στην εκπροσώπηση της ιδέας «Ανόρθωση» βασιζόμενο στα έσοδα από τα εισητήρια διαρκείας και τους χορηγούς. Ακόμα και στα δύο μεγάλα ραντεβού της ομάδας με ΑΠΟΕΛ για το κύπελλο και τους Legends, το αντίτιμο της εισόδου ήταν μηδαμινό μπροστά στη χαρά και τςι συγκινήσεις που προσφέρθηκαν σε όσους ήταν παρώντες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ