Το «κλειδί» για τη Συνέλευση και οι δυο εναλλακτικές

Κάτι περισσότερο από 24 ώρες απομένουν μέχρι την κρίσιμη Γενική Συνέλευση της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία θα αποφασίσει για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στο τραπέζι, είναι οι εισηγήσεις του διοικητικού συμβουλίου για σύσταση εταιρείας που θα διαχειρίζεται το ποδοσφαιρικό τμήμα και οι οποίες αναμένεται ότι θα δημοσιοποιηθούν στην τελική τους μορφή μέχρι το απόγευμα.

Απ’ εκεί και πέρα, υπάρχουν δυο εναλλακτικές λύσεις, με παρόμοια φιλοσοφία. Πρόκειται για την πρόταση του Στέλιου Χαραλάμπους από τις 30 Ιανουαρίου για ενεργοποίηση της Κτηματικής και την σημερινή πρόταση του Κρις Γεωργιάδη για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Κτηματικής. Προτάσεις οι οποίες θα μπορούσαν και να ενσωματωθούν σε μία. Πάντως, από πλευράς Συλλόγου είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνη η πρόταση Χαραλάμπους κάτι που όμως δύσκολα θα επαναληφθεί όταν η πρόταση προέρχεται από τον Κρις Γεωργιάδη, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης όσον αφορά την κατάρτιση του στο εταιρικό δίκαιο.

Παράλληλα, έχουν τοποθετηθεί ο Κυριάκος Κούσιος λέγοντας ότι ελλείψει εναλλακτικής θα στηρίξει τον πρόεδρο φτάνει να εγγυηθεί την εταιρεία, δίχως να γνωρίζουμε αν έχει διαφοροποιηθεί η θέση του τώρα που υπάρχουν εναλλακτικές και ο Κίκης Κωσταντίνου παραθέτοντας διάφορες εισηγήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν ως επί το πλείστον ενσωματωθεί στο τελικό κείμενο της συμφωνίας.

Το κλειδί τώρα είναι στα χέρια του Χρίστου Πουλλαΐδη. Ο πρόεδρος νιώθει την πίεση των οικονομικών εκκρεμοτήτων του Συλλόγου, ιδιαίτερα των κριτηρίων Μαρτίου, και θέλει μια λύση στο θέμα το συντομότερο δυνατόν. Γι’ αυτό και μέχρι στιγμής παρουσιαζόταν διστακτικός στο να δοθεί κάποια αναβολή στη Γενική Συνέλευση, ώστε να αναπτυχθούν αντιπροτάσεις. Από την άλλη, ο κ. Πουλλαΐδης δεν θέλει απλά να περάσει η εταιρεία, αλλά αναγνωρίζει την ανάγκη να πετύχει. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να αγκαλιαστεί τόσο από τα παχουλά πορτοφόλια όσο και από τον απλό κόσμο που θα συνδράμει στο μέτρο του δυνατού.

Συνεπώς, αναμένονται εντός της ημέρας οι κινήσεις του Χρίστου Πουλλαΐδη, ο οποίος δεν του έφταναν όλα τ’ άλλα, έχει να αντιμετωπίσει και την άρνηση του Κτήματος Μακένζι να παραχωρήσει τον χώρο, υπό το φόβο τυχόν επεισοδίων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ