Κούσιος: «Κ. Πουλλαΐδη, εγγυάστε την εταιρεία;»

Και ο πρώην Πρόεδρος της ομάδας, Κυριάκος Κούσιος, τοποθετήθηκε μέσω επιστολής για τα όσα συμβαίνουν στο σωματείο, ενώ απευθύνει ερωτήματα στον κ. Πουλλαϊδη για τη δημιουργία της εταιρείας. Αναλυτικά:

«Όπως όλα τα  μέλη και φίλοι του Σωματείου μας, είμαι και εγώ προσωπικά έντονα προβληματισμένος για το μέλλον  και την επιβίωση ουσιαστικά της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.

Η οικονομική καταβαράθρωση του Σωματείου μας είναι καλά γνωστή  σε όλους εάν όχι σε λεπτομέρεια, στην ουσία και το μέγεθος της.  Δυστυχώς , παρά το γεγονός ότι έχω ζητήσει επανειλημμένα τόσο γραπτά όσο και  προφορικά, ακόμα και από το βήμα Γενικών Συνελεύσεων, να δοθούν λεπτομέρειες και ακριβή στοιχεία για το πώς και ποίοι μας οδήγησαν σε αυτή την απαράδεκτη, κρίσιμη κατάσταση που διακυβεύεται σοβαρότατα η ύπαρξη του Σωματείου μας, ουδέποτε ενημερώθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του Σωματείου μας επίσημα και έγκυρα.

Παρακολουθώ και βιώνω παράλληλα μια έντονη γενική, χωρίς διάκριση ή έστω  διαβάθμιση, ισοπεδωτική  αμφισβήτηση για να μην πω λασπολογία και μηδενισμό όλων ανεξαίρετα των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων που υπηρέτησαν από το 2008 και μετά και ιδιαίτερα όλων των πρώην Πρόεδρων.   Αναφορές και συνθηματολογήσεις όπως “ να διώξουμε όλους που υπηρέτησαν από το 2008 και μετά“ “να μην επιτρέψουμε την είσοδό τους στο Αντώνης Παπαδόπουλος” και άλλα πολλά, έχουν γίνει καθημερινότητα. Δυστυχώς η Κυπριακή ρήση “μαζί με τα ξερά κρούζουν τζιαί τα χλωρά” επιβεβαιώνεται απόλυτα.  Αυτό σίγουρα δεν συμβάλλει στην αναγκαία συσπείρωση όλων μας στις κρίσιμες αυτές στιγμές, αλλά ίσως είναι το λιγότερο, γιατί αφορά πρώην Προέδρους και πρώην μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων.

Σημαντικό και άκρως επικίνδυνο είναι ότι αυτή η αμφισβήτηση, λασπολογία και ίσως υπόσκαψη επεκτείνεται και στο πρόσωπο του νυν Προέδρου του Σωματείου μας, με διάφορους τρόπους και λόγους.

Διερωτώμαι πραγματικά σε τι αποσκοπούμε. Μήπως να πείσουμε τον οποιονδήποτε σοβαρό κα ικανό φίλο του Σωματείου μας να μην ενδιαφέρεται να συμμετέχει στα Διοικητικά του ;   Μήπως να στήσουμε λαϊκά δικαστήρια ; Μήπως να εξαναγκάσουμε τον κ. Πουλλαϊδη να παραιτηθεί ; Έχουμε άλλες προτάσεις ή διαζευκτικές λύσεις ;

Η στείρα κριτική, η αμφισβήτηση, η υπόσκαψη, οι προπηλακισμοί, οι καταλήψεις, αλλά και οι συλλήψεις Ανορθωσιατών δεν δίδουν λύσεις ούτε οδηγούν σε διέξοδο.  Αντίθετα εντείνουν κα επιδεινώνουν τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουμε.  Άλλο είναι ο καταλογισμός ευθυνών, όπου υπάρχουν και σε όποιους ευθύνονται  και άλλο ο γενικός αφορισμός και η ισοπεδωτική καταδίκη όλων ανεξαίρετα, υπευθύνων και μη. 

Ιδιαίτερα έντονος φαίνεται να είναι ο προβληματισμός και οι αντιπαραθέσεις για την δημιουργία ή μη εταιρείας η οποία θα αναλάβει την διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Σωματείου μας.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά σαν θέμα αρχής αλλά και για πολλούς άλλους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλύσω, αντιμετώπιζα αρνητικά την δημιουργία τέτοιας εταιρείας.  Παράλληλα πρέπει να τονίσω ότι δεν έχω ικανοποιηθεί, ούτε από την διαφάνεια αλλά ούτε και από τα όσα έχουν μέχρι σήμερα γνωστοποιηθεί για το θέμα δημιουργίας της εταιρείας, και δεν έχω σίγουρα πεισθεί ότι η εταιρεία θα επιλύσει το οικονομικό πρόβλημα του Σωματείου μας.  Σε μια απλοϊκή προσέγγιση του θέματος θα μπορούσα να πω ότι με τον ίδιο τρόπο που κάποιος θα πρόσφερε ένα ποσό για να πάρει μετοχές στην  εταιρεία θα μπορούσε να εισφέρει το ίδιο ποσό στο Σωματείο.

Παράλληλα όμως δίδω μεγάλη προσοχή στην θέση του Δ.Σ. και του ιδίου του Προέδρου στους οποίους έχουμε εμπιστευτεί την τύχη και την επιβίωση του Σωματείου μας, ότι  δεν υπάρχει άλλη λύση από την δημιουργία εταιρείας.

Εφ’ όσον δεν είμαι σε θέση να αντιπροτείνω άλλη λύση και εφ’ όσον δεν συμμετέχω στο Δ.Σ. δεν θα ήταν ούτε παραγωγικό αλλά ούτε και ωφέλιμο αλλά κύρια δεν θα ήταν υπεύθυνο εκ μέρους μου, χωρίς ανάληψη ευθύνης να ασκώ κριτική και να απορρίψω την εισήγηση του Δ.Σ.

Έχοντας προβληματιστεί ιδιαίτερα, και παρά το γεγονός ότι με βεβαιότητα δεν θα είμαι αρεστός σε μεγάλο αριθμό μελών και φίλων του Σωματείου μας, ακόμη και σε μέλη της οικογένειας μου και στενούς φίλους και συνεργάτες μου,  έχω αποφασίσει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες θα πρέπει ξεκάθαρα να τοποθετηθώ και να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί.  Θα στηρίξω λοιπόν, υπό τις προϋποθέσεις που θέτω πιο κάτω, την απόφαση του Δ.Σ. για δημιουργία εταιρείας ως την μόνη  πρόταση που υπάρχει σήμερα.

Εάν υπάρξει οποιαδήποτε άλλη σοβαρή πρόταση από οποιονδήποτε, είμαι έτοιμος  να την μελετήσω, να την συζητήσω και να την υποστηρίξω εάν πειστώ ότι είναι προς το συμφέρον του Σωματείου μας.

Καλώ τα μέλη και τους φίλους της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ  να συμπορευτούμε με το Δ.Σ. του Σωματείου μας και να στηρίξουμε κάτω από τις παρούσες συνθήκες  την απόφαση του για δημιουργία εταιρείας έστω και εάν για διάφορους λόγους ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά έχει τις δικές του επιφυλάξεις ή διαφωνίες.  Η οποιαδήποτε διαφορετική στάση, χωρίς την ύπαρξη εναλλακτικής πρότασης και χωρίς την ανάληψη ευθύνης, δεν θα ήταν προς όφελος του Σωματείου μας.

Ταυτόχρονα καλώ το Δ.Σ. και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα με περισσή προσοχή, σύνεση, διαφάνεια και μελετημένα,  γιατί όπως ανέφερα και σε προηγούμενη δήλωσή μου τον  Αύγουστο του 2013, δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω λανθασμένους χειρισμούς.  Το οποιοδήποτε λάθος θα αποτελέσει με βεβαιότητα το τέλος του ιστορικότερου σωματείου της Κύπρου.

Παράλληλα ως προϋπόθεση, το Δ.Σ. και ειδικά ο Πρόεδρος θα πρέπει να εγγυηθούν την χρηματοδότηση της εταιρείας για να διασφαλιστεί η επιτυχία του εγχειρήματος της εταιρείας που αποτελεί δική τους επιλογή, απόφαση και εισήγηση.  Αυτό με κανένα τρόπο δεν σημαίνει ότι όλοι οι Ανορθωσιάτες δεν θα πρέπει να συνδράμουν και από τους πρώτους και εγώ, αλλά είναι ευθύνη του Δ.Σ. και του Προέδρου να διασφαλίσουν την επιτυχία της δικής τους πρότασης.

Πρέπει ταυτόχρονα να γνωρίζουμε όλοι ότι όποια και να είναι τελικά η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ο δρόμος στην συνέχεια θα είναι δύσκολος, ένας Γολγοθάς για πολλά χρόνια, που πρέπει  να τον διαβούμε συσπειρωμένοι με έγνοια την σωτηρία της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ.

Τέλος θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα σεβαστώ απόλυτα την οποιανδήποτε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου μας.

Κυριάκος Ι. Κούσιος

Λευκωσία 13.2.2014».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ