Η πρόταση Κρις Γεωργιάδη συνοπτικά

Το Anorthosis24 επιχειρεί να παρουσιάσει όσο πιο απλά και συνοπτικά είναι δυνατόν, την εναλλακτική πρόταση Κρις Γεωργιάδη, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα το πρωί:

ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Στην Κτηματική εταιρεία, ανήκει το γήπεδο Αντώνης Παπαδόπουλος

Η Κτηματική ανήκει κατά 68% στο σύλλογο και 32% σε μέλη και φίλους της Ανόρθωσης. Αυτό είναι επικίνδυνο, σε περίπτωση που τα οικονομικά του Συλλόγου επιδεινωθούν, να κινδυνεύσει να χάσει τις μετοχές του σε δικαστική διαμάχη με τους πιστωτές και άρα να «χαθεί» το γήπεδο.

Η αξία του γηπέδου εκτιμάται τουλάχιστον στα 20 εκατομμύρια. Επομένως ο Σύλλογος έχει μια περιουσία (λόγω του 68%) πέραν των 14 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της Κτηματικής κατά 7 εκατομμύρια (ή 10 εκατομμύρια ανάλογα με τα Χρέη που θα επιβεβαιώσει η ΓΣ). (Κάθε μετοχή θα έχει ονομαστική αξία 10 σεντ και υπέρ το άρτιο 80 σεντ)

Θα εξασφαλιστούν 5000 νέοι μέτοχοι. Κάθε ένας θα δώσει 1400 ευρώ σε τρεις δόσεις των 467 ευρώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Το ποσοστό συμμετοχής του Συλλόγου στην Κτηματική, θα πέσει στο 40%, ώστε να μην έχει την πλειοψηφία και να «κινδυνεύει» το γήπεδο.

Η Κτηματική θα δανείσει τα 7 εκατομμύρια στο Σύλλογο ώστε να εξοφλήσει τα επιβεβαιωμένα χρέη του και μέχρι το δάνειο να εξοφληθεί, θα διορίζει τρία μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου (ένας εκ των οποίων Αναπληρωτής Πρόεδρος).

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ

Για να μην πέσει το γήπεδο σε «λάθος χέρια» οι μέτοχοι της Κτηματικής θα ορίσουν Καταπιστευματοδόχους (trustees) επ’ ονόματι των οποίων θα εγγραφούν οι μετοχές και οι οποίοι θα ενεργούν εκ μέρους των μετόχων, διασφαλίζοντας ότι οι μετοχές δεν θα καταλήξουν σε άτομα που δεν είναι μέλη ή φίλοι της Ανόρθωσης.

Αναφέρονται ακόμα και άλλες ασφαλιστικές δικλείδες, όπως κατάθεση των προϋπολογισμών και των φακέλων κριτηρίων εκ των προτέρων, ελεγχτικές επιτροπές κλπ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ