Οι εκπλήξεις του Ζόρζε Κόστα

Οφείλω να ομολογήσω πως εξεπλάγην θετικά μετά και τη νίκη της ομάδας μας επί της Ομόνοιας. Στην καλύτερη περίπτωση περίμενα όπως είχα πει και σε κάποια φιλαράκια μου, ένα ισόπαλο σκορ (1-1 όπως τους έλεγα). Οι λόγοι που το στήριζα αυτό, ήταν τα σοβαρά κενά που θα είχαμε στην άμυνα για το συγκεκριμένο παιχνίδι – αφού ο Γκάλαμαζ ήταν τιμωρημένος και ο Παβίσεβιτς τραυματίας, καθώς επίσης και το γεγονός ότι το κλίμα στην ομάδα από πλευράς ψυχολογίας δεν θα ήταν στην καλύτερή του κατάσταση, μετά και τον αποκλεισμό από την Γκέφλε αλλά και τις περιπέτειες που είχαμε με την αλλαγή της διοίκησης αλλά και της τεχνικής ηγεσίας.

Κι όμως, διαψεύστηκα πανηγυρικά, καθώς αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά γιατί η μπάλα είναι ο άρχοντας των σπορ. Ο Ζόρζε Κόστα έκανε πολλές εκπλήξεις στο παιχνίδι με την Ομόνοια. Άφησε στον πάγκο τον μοναδικό κεντρικό αμυντικό που υπήρχε στα πλάνα, τον Πάουλο Ζορζ (ήταν και ο Οικονόμου αλλά δεν υπολογίζεται ως βασικός από τον Πορτογάλο κόουτς) και έβαλε ως αμυντικό δίδυμο τους Μάκο και Άντιτς, οι οποίοι τον δικαίωσαν εκ του αποτελέσματος, παρά το γεγονός ότι σε κάποιες φάσεις φάνηκαν τεράστιες αμυντικές αδυναμίες οι οποίες ευτυχώς για μας δεν κατέληξαν σε γκολ.

Η άλλη έκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση του Ανδρέα Αβραάμ. Και λέω έκπληξη, γιατί στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας που μας πέρασε, ήταν στο εξωτερικό για την μεταγραφή του στην Μέταλουργκ, η οποία ωστόσο όπως είναι γνωστό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο αριστερός μας μπακ ωστόσο μπήκε κανονικά στο παιχνίδι, έχοντας καλή παρουσία.

Επίσης, “αδιάβαστους” έπιασε τους πλείστους η χρησιμοποίηση του Γιάννη Οκκά από την αρχή του αγώνα. Ο αρχηγός μας τα πήγε περίφημα και ανταποκρίθηκε της κρισιμότητας του αγώνα, καθώς με την εμπειρία του βοηθούσε στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ανοίγοντας… τρύπες στην αντίπαλη άμυνα.

Τέλος, η άλλη έκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση του Τόνι Κάλβο! Μπορεί να μπήκε ως αλλαγή στα τελευταία στάδια του αγώνα, αλλά δεν περίμενε κανείς να πάρει τόσο σύντομα λεπτά συμμετοχής, καθώς ήταν απών από την ομάδα για μεγάλο διάστημα, απείχε από τις προπονήσεις και γενικά δεν ήταν στο… πετσί της ομάδας. Κι όμως, ο Ζόρζε Κόστα προτίμησε να του δείξει ότι τον υπολογίζει, ρίχνοντάς τον στην “μάχη”.

Σε γενικές γραμμές, ο Ζόρζε Κόστα κατάφερε να αλλάξει την ψυχολογία στην ομάδα, ενώ με την προχθεσινή νίκη το κλίμα αναμφίβολα θα βελτιώθηκε περισσότερο. Σημαντικό ρόλο στη νίκη έπαιξε και η έξυπνη κίνηση της διοίκησης να πληρώσει και τους παίκτες στην ώρα τους. Αυτό για έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή σημαίνει πάρα πολλά και αν μη τι άλλο, του δίνει ένα λόγο παραπάνω να σεβαστεί το ψωμί που του δίνει ο σύλλογος στον οποίο παίζει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ
Αλλοίμονο αν η ομάδα μας έχει μείνει στην νίκη επί της Ομόνοιας. Το πρωτάθλημα έχει μόλις τώρα ξεκινήσει. Ακολουθεί νέα ματσάρα, αυτή τη φορά απέναντι στον τρομερά επικίνδυνο Απόλλωνα και θα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Η έλλειψη σοβαρότητας μας στοίχησε πάρα πολλές φορές στο παρελθόν και θα πρέπει κάθε παιχνίδι να το αντιμετωπίζουμε σαν τελικό. Με νίκη και επί του Απόλλωνα θα πάρουμε μια τρομερή δυναμική για τη συνέχεια…

* Τι παικτούρα ο Τζέισον Δημητρίου! Κρίμα που δεν τον πήραμε από τότε που είχε πρωτοέρθει στην Κύπρο, καθώς απ’ ότι ξέρω η ΑΕΚ τον είχε πάρει μέσα από τα χέρια μας. Και καταστράφηκε εκεί με τους τραυματισμούς του. Είναι τεράστιο ταλέντο ο Αγγλοκύπριος και αν καταφέρει να μείνει μακριά από τραυματισμούς, τότε θα πάει πολύ μακριά.
* Ένας καλός επιθετικός, θέλει μισή ευκαιρία για να βάλει γκολ. Αυτό έδειξε πως το έχει ο Κολαούτι. Βρίσκεται πάντα στο σωστό σημείο στο σωστό χρόνο και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Κρίμα που δεν είναι στην ομάδα μας ο Λαβόρδε. Οι δυο τους είμαι σίγουρος πως θα έκαναν όργια στις αντίπαλες άμυνες. Ένας καλός Τόνι Κάλβο μπορεί επίσης να βοηθήσει απίστευτα τον Αργεντινό. Νομίζω πως ακόμη δεν είδαμε τίποτα από τον (Γ)κολαούτι. Για την ώρα όμως, σε τρία επίσημα ματς, (δύο ευρωπαϊκά, ένα για το πρωτάθλημα) μετρά τέσσερα γκολ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ