Να βρεθεί άμεσα ένα σωστό πλάνο

Επιστροφή από εμένα νωρίτερα του αναμενόμενου, αλλά η επικαιρότητα που τρέχει δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το… σχολιασμό της.

Όπως σας ανέφερε χθες το Anorthosis24, ο Πάμπος Χριστοδούλου κατά πάσα πιθανότητα μένει στο Αντώνης Παπαδόπουλος και του χρόνου. Φυσικά, υπάρχει η Γενική Συνέλευση σε δύο εβδομάδες από τώρα, που πολλά μπορούν να γίνουν μέσα σε αυτό το διάστημα, ακόμη και να υπάρξει εκλογική αναμέτρηση για την Προεδρία του Σωματείου. Ιδιαίτερα, αν η ομάδα δεν καταφέρει να εξασφαλίσει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο, οι φωνές κατά της νυν διοίκησης θα αυξηθούν κάτι που θα επιφέρει πίεση που ίσως καταλήξει σε εκλογές, αν υπάρχουν φυσικά και άτομα τα οποία θα θελήσουν να διεκδικήσουν την Προεδρία σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Υπάρξει ή όχι εκλογική αναμέτρηση, η λύση Πάμπου Χριστοδούλου για μένα είναι η πιο ενδεδειγμένη για τη νέα χρονιά. Και θα εξηγήσω: Ξέρει από πρώτο χέρι την πορεία της φετινής Ανόρθωσης, τι μπορούν και τι δεν μπορούν να προσφέρουν οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ και ποιοι είναι αυτοί οι τουρίστες που παρουσιάζονται αδιάφοροι στον αγωνιστικό χώρο. Έχει δηλαδή μία πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει με το ποδοσφαιρικό τμήμα, και ξέρει τι χρειάζεται και τι όχι η ομάδα.

Δεύτερο, με το μικρό μπάτζετ της επόμενης χρονιάς, είναι ο μόνος που έρχεται στο μυαλό, από τους προπονητές που γνωρίζουμε, που μπορεί να το αξιοποιήσει στο έπακρον, φέρνοντας στην ομάδα ικανότατους ποδοσφαιριστές σε πολύ χαμηλά ποσά. Αυτό το έκανε στην εντέλεια στην περσινή ΑΕΛ, με ποδοσφαιριστές όπως ο Μπεμπέ, ο Αιρόσα και ο Βουό.

Εδώ είναι όμως που πρέπει αυτοί που θα βρίσκονται στο τιμόνι της ομάδας διοικητικά με τη νέα χρονιά, να ξεκαθαρίσουν νωρίς τις προθέσεις τους. Αν είναι να κρατήσουν τον Πάμπο επειδή τον θέλει ο κόσμος και φοβούνται τις αντιδράσεις του, τότε αναπόφευκτα δεν θα υπάρχει η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο μερών, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα φέρει εντάσεις, ανάλογα και με την πορεία της ομάδας.

Για αυτό, επιβάλλεται να βρεθεί άμεσα ένα πλάνο όπου θα δουλέψουν όλοι βάσει αυτού. Ο καθένας από το πόστο του να κάνει αυτό που του αναλογεί, και όλοι να δουλέψουν αρμονικά για να στηθεί η Ανόρθωση της νέας χρονιάς. Η δουλειά τους θα είναι αρκετά δύσκολη, ιδιαίτερα με το τι προηγήθηκε τη φετινή χρονιά. Και ακόμη πιο δύσκολη, αν δεν εξασφαλιστεί το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ