«Μεγαλουργούμε εκεί που δεν το περιμένετε»

Διαβάστε την ανακοίνωση της επίσημης Ανόρθωσης για τα 102 χρόνια ζωής του Σωματείου μας, με το σαφές μήνυμα του ότι «η Ανόρθωση μεγαλουργεί εκεί που δεν το περιμένει κανείς»…

«102 χρόνια Ανόρθωσις Αμμοχώστου

102 χρόνια ζωής και προσφοράς

102 χρόνια «παρούσα» στις επάλξεις των αγώνων της Κύπρου και του Έθνους

102 χρόνια τίτλους και επιτυχίες

Γιορτάζει η Ανόρθωση, γιορτάζουν οι απανταχού περήφανοι Ανορθωσιάτες που φέτος βλέποντας την ομάδα εκεί ψηλά στην κορυφή έχουν ένα επιπλέον λόγο να νιώθουν ακόμα πιο περήφανοι.

Γυρνώντας τον χρόνο, το μυαλό και την μνήμη πίσω καταλήγουμε σε μία διαπίστωση. Ότι η Ανόρθωση μεγαλούργησε εκεί που κανείς δεν την περίμενε.

1955-59… Ο αγώνας της ΕΟΚΑ είχε τρομερό κόστος από κάθε άποψη για το Σωματείο μας και όμως αμέσως μετά, την δεκαετία του ’60, μεγαλούργησε και ήταν τότε που της δόθηκε ο «τίτλος» της «Μεγάλης Κυρίας» του κυπριακού ποδοσφαίρου.

1974… Εισβολή, ξεριζωμός, προσφυγιά… Η Ανόρθωση όπως όλα τα προσφυγικά Σωματεία πλήρωσε το βαρύτερο τίμημα. Χρειάστηκε μια 15ετία για να συνέλθει και να βάλει στέρεες  βάσεις. Όταν έγινε αυτό  η ομάδα μας μεγαλούργησε την δεκαετία του ’90 στις εγχώριες διοργανώσεις και άνοιξε τον δρόμο για ευρωπαϊκές επιτυχίες  και διακρίσεις.

Η νέα χιλιετηρίδα βρίσκει το Σωματείο μας πολύ κοντά στην χρεωκοπία. Και όμως η Μεγάλη μας Κυρία βρίσκει και πάλι τον τρόπο και όπως το έμβλημα της, τον  μυθολογικό Φοίνικα αναγεννιέται από τις στάχτες της και γράφει και πάλι χρυσές σελίδες στην ιστορία της. Πρωτάθλημα 2004, Τραπεζούντα 2005, πρωτάθλημα 2008 και η απόλυτη καταξίωση, στους ομίλους της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου. Ένα όνειρο θερινής νυκτός, ένα όνειρο που έμοιαζε απατηλό γίνεται πραγματικότητα και η Ανόρθωση μας στέλνει στα…ουράνια.

Νοέμβριος 2008… Για πρώτη φορά το Σωματείο μας αντιμετωπίζει μια τόσο μεγάλη και βαθιά ενδοοικογενειακή ρήξη  και κρίση που δυστυχώς επιφέρει τον διχασμό και την καχυποψία. Χρειάστηκε να περάσουν πέντε χρόνια για να επουλωθούν οι πληγές. Η Διοίκηση σε μια χρονιά που άρχισε ανάποδα, με απρόσμενο αποκλεισμό στην Ευρώπη κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο, να τον φέρει πίσω στα γήπεδα για να αποτελέσει το μεγάλο όπλο και ασπίδα της ομάδας  μας στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει φέτος για επανάκτηση των κεκτημένων. Στόχος λοιπόν για φέτος ο τίτλος αλλά ταυτόχρονα να μπουν οι βάσεις για να μεγαλουργήσει και πάλι το Σωματείο μας και στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.  Ενωμένοι μπορούμε…

Χρόνια πολλά Ανόρθωση, χρόνια πολλά σε όλους μας…».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ