Αντεπιθέσεις… φωτιά

Τελικά δεν χεστήκαμε πάνω μας, όπως έγραψε στην ανακοίνωσή του Ολυμπιακού ο Χατζηλιασής Χαρτζιώτης.

Μπορεί να μην εντυπωσιάσαμε πάλι, αλλά πήραμε την ουσία. Αυτό είναι που μετρά και δεν με χαλά καθόλου να βλέπω την ομάδα να παίρνει αποτελέσματα με μέτριες έως κακές εμφανίσεις. Αυτό εξάλλου δείχνει πολλά για το τσαγανό και την ποιότητα που έχουμε στο ρόστερ μας.

Το πέμπτο του συνεχόμενο (έκτο στο σύνολο) πέτυχε ο Γιαν Ρέζεκ. Έξι γκολ σε εφτά συμμετοχές δεν είναι καθόλου άσχημος αριθμός για τον Τσέχο, που δείχνει ότι διανύει εξαιρετική περίοδο φόρμας. Ο Ρέζεκ που είδαμε στο ΓΣΠ ήταν βγαλμένος από άλλο πλανήτη. Μάρκαρε, μοίραζε πάσες, έβαζε γκολ, συμμετείχε στο πρώτο… Μόνο καφέ δεν έκανε (ίσως να έκανε στους συμπαίκτες του στο ξενοδοχείο). Πλάκα-πλάκα, αλλά ο Τσέχος διεθνής άσος είναι λίρα ευρώ εκατό για την φετινή Ανόρθωση. Και μακάρι να συνεχίσει έτσι. Μόνο μην τον ματιάσουμε!

Η Ανόρθωση έχει παίκτες-ηγέτες σε κάθε γραμμή και αυτό είναι που μας βοηθά μέχρι στιγμής. Ο Λέβι λέει πως δεν πιάσαμε ακόμα το 100% των δυνατοτήτων μας και τον πιστεύω. Θέλουμε ακόμη δουλειά. Οι παίκτες άρχισαν να αφομοιώνουν το παιχνίδι των συμπαικτών τους και αρχίζουμε σιγά-σιγά να βλέπουμε όμορφους συνδυασμούς. Μέχρι τον Μάιο, ελπίζω να είμαστε σε θέση να… χορέψουμε κι άλλους αντίπαλους, όπως κάναμε απόψε στο ΓΣΠ.

Για τρίτο συνεχόμενο ματς καθαρίζουμε το παιχνίδι στις καθυστερήσεις, στην αντεπίθεση. Κι αυτό λέει πολλά. Σκοτώσαμε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, το ίδιο και με την Ομόνοια, το ίδιο και με τον Ολυμπιακό, κάτω από πανομοιότυπες συνθήκες. Και τα τρία γκολ τα βάλαμε σε χρονικά σημεία που μας πίεζε ασφυχτικά ο αντίπαλος.

Οι αντεπιθέσεις μας βγάζουν φωτιά και είναι όπως φαίνεται ο άσος στο μανίκι του Λέβι. Πιθανόν να είναι έτσι τα πλάνα του κόουτς, όμως το ερώτημα είναι ως πότε θα τη βγάζουμε έτσι καθαρή.

Σε κάθε περίπτωση όμως, βλέπουμε μπροστά. Έχουμε Βαρωσιώτικο ντέρμπι μπροστά μας. Ελπίζω να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε απέναντι στους συμπολίτες μας, οι οποίοι καίγονται για βαθμούς.

Μέχρι τότε…

Ανό τζι ας μεν με βρουν ποτέ.

Ο ναυαγός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ