Αλήθεια: Η γλώσσα των αριθμών

Με εφτά αγωνιστικές στην πλάτη, η ομάδα μας βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις πρώτες της βαθμολογίας, έχοντας μαζέψει δεκαεννέα βαθμούς. Επίθεση κανόνια, με 18 γκολ στο ενεργητικό μας, ενώ μόλις 3 φορές κατάφεραν να μας στείλουν αντίπαλοι στη σέντρα. Δεδομένα που μεταφράζονται σε 2,57 γκολ υπέρ ανά παιχνίδι και 0,43 κατά!

Αγαπημένο μας σκορ είναι το “2-0” ή “0-2”. Συγκεκριμένα, δυο φορές κερδίσαμε εκτός έδρας με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα (Δόξα και Απόλλωνα) και μια φορά εντός την Ομόνοια. Επιπλέον, στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό το σκορ ήταν 1-3, με τη διαφορά να είναι και πάλιν στα 2 γκολ. Με 3-0 κερδίσαμε την ουραγό Αλκή εντός έδρας, ενώ με 5-1 είχαμε φιλοδωρήσει τη Πάφο – των αρκετών ελλείψεων τότε – στην πρεμιέρα. Μοναδικό στραβοπάτημα το εντός έδρας 1-1 με την Ένωση.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε κανένα νικηφόρο παιχνίδι, η νίκη μας δεν ήταν στο γκολ. Κάτι που παραπέμπει σε άνετες επικρατήσεις. Αυτή βέβαια δεν είναι η πραγματικότητα και αποτυπώνεται από τα χρονικά διαστήματα στα οποία η διαφορά επιμηκύνθηκε. Συγκεκριμένα, στην τρίτη αγωνιστική, κόντρα στη Δόξα, Σπαντάτσιο και Ρέζεκ-ο-άνθρωπος-της-τελευταίας-στιγμής, σκότωσαν το παιχνίδι στο δίλεπτο 57′-59′. Με Απόλλωνα, Ομόνοια και Ολυμπιακό, συντηρούσαμε την… αγωνία μέχρι το τέλος, αφού τα γκολ που έστειλαν τους αντιπάλους στο καναβάτσο ήταν στις καθυστερήσεις των παιχνιδιών. Άνετες επικρατήσεις είχαμε κόντρα σε Πάφο και Αλκή, αν και, με την τελευταία το 2ο και 3ο γκολ μπήκαν αφότου προηγήθηκε διάστημα έντονης πίεση της αντιπάλου.

Αξιοσημείωτο ότι στα μέχρι στιγμής παιχνίδια που δώσαμε, πέραν του ότι σκοράραμε σε όλα, καταφέραμε να βάλουμε και πρώτοι γκολ. Στα τρία παιχνίδια που δεχτήκαμε γκολ – με Πάφο, Παραλίμνι και Ολυμπιακό – ήταν είτε μείωση του σκορ στο πρώτο, είτε ισοφάριση στα άλλα δύο. Το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Τακτακαλά, ήταν το πρώτο στο οποίο η ομάδα αντέδρασε μετά την ισοφάριση, φιλοδωρώντας τον αντίπαλο με άλλα δύο τέρματα.

Συμπερασματικά, θα λέγαμε πως η Ανόρθωσις είναι μια ομάδα που… αξίζει να τη δεις! Μπορεί να μην έπιασε ακόμα υψηλά επίπεδα απόδοσης, ωστόσο κάνει τα άλλα τρία πράγματα που ζητούν οι φίλαθλοι: Κρατά την εξέδρα διαρκώς σε αγωνία, σκοράρει αρκετά και εντυπωσιακά τέρματα ενώ… φυλάει το γλυκό για το τέλος!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ