Έτσι ξεκίνησε την ιστορία του ο Φρούσος! (βίντεο)

Νέα ξεκίνημα για την Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2004, με την ομάδα να προχωρεί σε αρκετές μεταγραφές, προκειμένου να χτίσει ομάδα αντάξια της ιστορίας και του βεληνεκούς του συλλόγου.

Μέσα σε αυτές, ήταν και ο Νίκος Φρούσος. Ο Ελλαδίτης επιθετικός που στα τέλη του περασμένου αιώνα, είχε αποτελέσει το μήλο της έριδος για τις ομάδες του ΠΟΚ αλλά και για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε τελικά και απέσπασε την υπογραφή του Φιλατρινού επιθετικού, πραγματοποιώντας έτσι τη μεταγραφή του Νικόλα από τον Ιωνικό στο δικέφαλο του Βορρά.

Από τον ΠΑΟΚ έφυγε το 2003 επέστρεψε στον Ιωνικό για 1 χρόνο και το 2004, κατηφόρισε στην Κύπρο και στην Ανόρθωση.

Σίγουρα κανείς, ούτε ο ίδιος ο Νίκος θα πίστευε πως θα φορούσε τη φανέλα της Ανόρθωσης για πέντε και βάλε χρόνια και θα γνώριζε μαζί της, τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του! Θα γινόταν ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά της εξέδρας και το όνομα του σύνθημα στα χείλη των χιλιάδων οπαδών και πιστών ακόλουθων του Φοίνικα!

Το κοντέρ ξεπέρασε τις 110 συμμετοχές και 75 τέρματα στο σύνολο, με εξέχουσα σημασία να έχουν τα τέρματα απέναντι στην Ίντερ και την Τραμπζονσπορ, αλλά και η πελατειακή σχέση που ανέπτυξε με τις ομάδες της Λευκωσίας.

Ωστόσο όλη η ιστορία του ξεκίνησε ένα απόγευμα Σαββάτου, τον Σεπτέμβριο του 2004, εκεί που η Ανόρθωση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αντιμετώπιζε τον Άρη, με τον Φρούσο να σημειώνει και τα δύο τέρματα της ομάδας, στη νίκη με 2-0!

Δείτε πιο κάτω τα τέρματα από εκείνο το παιχνίδι

Ενώ θυμηθείτε και ένα παλαιότερο βίντεο αφιέρωμα που είχαμε φτιάξει για τον εμβληματικό φορ, ένεκα της συμμετοχής του στο φιλικό που διοργάνωσε το φουτσαλικό τμήμα, τον Ιανουάριο του 2014.

 

Νίκος Φρούσος – Αφιέρωμα from Anorthosis Eikosi Tessera on Vimeo.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ