Ο παλαίμαχος άσος της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ, Κωστάκης Κοκκινής, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Δώσε Πάσα» με τον Στέλιο Παπαμωϋσέως.

Αναλυτικά:

Πως ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο: «Ασχολήθηκα από μικρός, από τις γειτονιές στο σπίτι μου. Μάλιστα ο πατέρας μου δεν με άφηνε να παίζω και μαλώναμε. Έκανα μία ομάδα της γειτονιάς που την ονόμασα ΑΕΚ, γιατί αγαπούσα την ΑΕΚ Αθηνών. Μας κάλεσαν να παίξουμε με την Β’ ομάδα της Ανόρθωσης. Χάσαμε 5-4, έβαλα 4 γκολ, πήγα σπίτι και έφαγα και… ξύλο από τον πατέρα μου γιατί άργησα να επιστρέψω. Τότε χτύπησε το κουδούνι και ένας άνδρας είπε στον πατέρα μου πως η ομάδα μας έχασε με 5-4 από την Ανόρθωση και άλλαξε η ζωή της οικογένειας όλης».

Πότε άρχισε να παίζει: «Το 1958 πήγα στην Ανόρθωση, στα 13 μου χρόνια και έπαιζα στην Β’ ομάδα. Τότε η Ανόρθωση είχε 30 παικταράδες. Πρώτο παιχνίδι ήταν με την ΕΠΑ στη Λάρνακα, ήμουν 16 χρονών».

Για τον πρώτο του κύπελλο: «Πρώτος τελικός ήταν το 1962 που κερδίσαμε 5-2, όταν είχα κερδίσει και δύο πέναλτι».

Για το πρώτο γκολ στην Ευρώπη: «Χάσαμε 3-0 στο Βελιγράδι και κερδίζαμε 1-0 στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν το πρώτο γκολ της Ανόρθωσης και της Κύπρου στην Ευρώπη».

Τι θέση έπαιζε: «Έπαιζα δεκάρι και μου άρεσε πολύ να ντριπλάρω. Έπαιξα 213 παιχνίδια και σημείωσα 73 γκολ, ενώ είχα και πολλές ασίστ».

Σε ποιον ποδοσφαιριστή ήθελε να μοιάσει: «Μου άρεσε ο Άσπρου. Παίξαμε μαζί και ήμασταν πολύ καλοί φίλοι. Δυστυχώς του έφαγα τη θέση, γιατί μεγάλωσε και ο προπονητής έβαζε εμένα να παίζω».

Ποιος ήταν ο αξέχαστος τίτλος: «Για μένα ο πρώτος το 1961-62, γιατί ήμουν μικρός. Μετά ξέραμε πως κάθε χρόνο μπορούσαμε να πιάσουμε τον τίτλο. Τότε ξεκίνησε να ανεβαίνει η Ομόνοια. Είχε καταπληκτικούς παίκτες, όπως και το ΑΠΟΕΛ. Και ο Απόλλωνας αργότερα, η ΑΕΛ, η Νέα Σαλαμίνα. Όλοι ήταν φίλοι μου. Την νύχτα βγαίναμε μαζί έξω».

Ποιος αντίπαλος ήταν πιο δύσκολος: «Ο Βαρνάβας ήταν ο καλύτερος τερματοφύλακας της Κύπρου. Όποτε παίζαμε αντίπαλοι, τον φοβόμουν».

Για τα παιχνίδια με τη Νέα Σαλαμίνα: «Ήταν τα καλύτερα, γιατί ο κόσμος είχε πολύ πάθος. Χωρίς επεισόδια βέβαια. Είχε πειράγματα με… φέρετρα, αλλά μέχρι εκεί. Μετά όλοι μαζί βγαίναμε παρέα».

Αναλυτικά πιο κάτω το ηχητικό.

Πηγή: sport-fm.com.cy

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Tο anorthosis24.net δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή/και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το anorthosis24.net ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.