Όλα όσα είπε ο Χουσμπάουερ: «Πιστεύω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

Καλεσμένος στην εκπομπή «ΑΝΟΛΑ στη φόρα», ήταν ο Τζόσεφ Χουσμπάουερ. Ο Τσέχος διεθνής μέσος ρωτήθηκε για πολλά και διάφορα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Χουσμπάουερ στην εκπομπή «ΑΝΟΛΑ στη φόρα».

Για την πορεία της Ανόρθωσης: «Δεν ξεκινήσαμε καλά, χάσαμε παιχνίδια, κι επειδή παίζαμε στο Κόνφερενς κι ήταν πολλά τα παιχνίδια. Κάποια που χάσαμε ήταν ηλίθια, ειδικά αυτά με Δόξα, Ολυμπιακό, ΠΑΕΕΚ. Αλλά τώρα νομίζω μετά τους ομίλους κάναμε καλά παιχνίδια, ειδικά τα τελευταία τέσσερα. Ο στόχος μας τώρα είναι η εξάδα, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, παίζουμε κάθε τέσσερις μέρες κύπελλο ή πρωτάθλημα. Έχουμε καλή ευκαιρία να σφραγίσουμε την εξάδα και μετά να κυνηγήσουμε τον στόχο που είναι το πρωτάθλημα, αλλά βήμα-βήμα».

Αν θεωρεί πως τα πράγματα μπορούσαν να ήταν πολύ διαφορετικά και τι έφταιξε: «Με ΠΑΕΕΚ για παράδειγμα, δεν ξέρω τι να πω… όπως είπα ήταν ηλίθιο. Παίξαμε καλά, δεχθήκαμε πολύ εύκολα γκολ, είχαμε ευκαιρίες και δεν σκοράραμε. Έκαναν ένα γέμισμα γκολ, δεύτερο γέμισμα… γκολ».

Πού υπερτερεί και πού υστερεί η Ανόρθωση σε σχέση με πέρσι: «Φέτος είμαστε καλύτερη ομάδα, έχουμε περισσότερη ποιότητα ατομικά. Λάζαρος, Ουάρντα, εκπληκτικοί παίκτες, ο Πόποβιτς επίσης πολύ έξυπνος. Αλλά επίσης παίζουμε ως ομάδα. Όλοι πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ καλή ομάδα, απλώς χρειαζόμασταν κάποια καλά παιχνίδια».

Για το κλίμα στην ομάδα και τις σχέσεις μεταξύ των παικτών: «Στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό ομαδικό πνεύμα, υπάρχουν πολύ καλά παιδιά. Περισσότερο μιλάω με τον Κορέια, είναι από τους αστείους τύπους, επίσης ο Ουάρντα… είναι εκπληκτικός, κάθε μέρα η διάθεσή του είναι πολύ καλή, χρειάζεσαι τέτοιον παίκτη. Είναι και εκπληκτικός στο γήπεδο».

Για το ότι ο ίδιος έχει ανέβει φέτος και τι άλλαξε: «Ναι, κάνω καλύτερη σεζόν από πέρσι. Πέρσι η κατάσταση για μένα ήταν δύσκολη μετά το εξάμηνο στην Ντιναμό Δρέσδης. Δεν ήμουν έτοιμος. Ήρθα, δεν ένιωθα έτοιμος. Ήταν και 40 βαθμοί, πολύ διαφορετικά από ότι στην Πράγα, θυμάμαι ότι στο δεύτερο μου παιχνίδι με την Πάφο παίξαμε 4 το απόγευμα και ένιωθα πως αυτό δεν ήταν δυνατό, πώς παίζαμε; Ξέρω πως δεν ήμουν καλός, τους έξι πρώτους μήνες η απόδοσή μου δεν ήταν καλή. Έπρεπε να αλλάξω, άλλαξα λίγο το πώς σκέφτομαι, έχασα λίπος, 4-5 κιλά και μετά ένιωσα καλύτερα. Αυτή τη σεζόν νιώθω διαφορετικός άνθρωπος».

Για το ότι φέτος είναι βασικότατος και πώς ένιωσε όταν φόρεσε το περιβραχιόνιο: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Όπως είπα νιώθω καλύτερα φέτος και είμαι πολύ χαρούμενος που φέτος ο προπονητής με εμπιστεύεται φέτος και μου δίνει την ευκαιρία να δείξω ποιος είμαι. Μου έδειξε πως με θέλει στην ομάδα».

Για το μέλλον του κι αν θέλει να ανανεώσει στην Ανόρθωση: «Καλή ερώτηση. Ναι, θέλω να μείνω εδώ. Μου αρέσει η ομάδα. Έχει ιστορία, οι οπαδοί είναι τόσο εκπληκτικοί, φανατικοί, η ατμόσφαιρα είναι κάτι διαφορετικό από την Τσεχία κι είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, έτσι ναι. Το συμβόλαιο μου λήγει, θα δούμε τι θα γίνει. Τώρα επικεντρώνομαι στο επόμενο παιχνίδι και θα δούμε».

Για τον Νοβότνι: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Πάλεψε πολύ στο πρώτο του παιχνίδι, χρειαζόμασταν ακριβώς αυτού του είδους τον επιθιετικό, να παλεύει για όλους. Αν βρει στο επόμενο παιχνίδι ή στα επόμενα παιχνίδια το πρώτο του γκολ θα γίνεται όλο και καλύτερος».

Για τον Βερχόβετς: «Τον είδα δύο φορές στην προπόνηση, φαίνεται πολύ καλός παίκτης. Νομίζω θα μας βοηθήσει, θα δούμε όταν θα παίξει. Είναι σημαντικό, στις δύο θέσεις του κέντρου είμαστε μόνο ο Αρτυματάς και εγώ, παίζουμε πολλά παιχνίδια, θα βοηθήσει, θα είναι περισσότερος ο ανταγωνισμός, θα δούμε».

Αν περίμενε αυτό το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου: «Στην Τσεχία όλοι πιστεύουν πως στην Κύπρο δεν είναι καλό το επίπεδο, ξέρουν τον ΑΠΟΕΛ. Με τη Σλάβια παίξαμε μαζί του και χάσαμε. Ναι, άλλαξε η άποψή μου γιατί υπάρχει πολλή ποιότητα, ειδικά στις κορυφαίες ομάδες. Υπάρχουν έμπειροι και καλοί παίκτες. Νομίζω κάποιες ομάδες είναι καλύτερες από τις τσεχικές και νομίζω τώρα το πρωτάθλημα είναι πιο ποιοτικό από αυτό της Τσεχίας. Εκεί μόνο 2-3 ομάδες είναι καλές, εδώ υπάρχουν 6-7 σε πολύ ψηλό επίπεδο».

Το μήνυμά του στον κόσμο: «Θέλω να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη και να τους πω ότι πιστεύω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα φέτος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ