Αυτοί θα «σώσουν» το ποδόσφαιρο; (Κυπριακές Αερογραμμές)

Τίτλοι τέλους για τις Κυπριακές Αερογραμμές σήμερα. Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του φορολογούμενου πολίτη χάθηκαν αλλά είναι αστείο να ζητούμε ευθύνες.

Άμοιρα ευθυνών δεν είναι τα εκάστοτε διοικητικά συμβούλια. Ένας από τους προέδρους των Κυπριακών Αερογραμμών ο νυν Αντιπρόεδρος της ΚΟΠ Χάρης Λοϊζίδης. Ναι, αυτός που μας είπε να σιωπήσουν οι δημοσιογράφοι για τα σκάνδαλα της διαιτησίας διότι… πολεμούν το άθλημα!

Ο Χάρης Λοϊζίδης, υπήρξε ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών που είχε θέσει ως στόχο την επέκτασή τους στην Ελλάδα. Αφού δεν καρποφόρησε η προσπάθεια εξαγοράς της Ολυμπιακής (!), ιδρύθηκε η θυγατρική Hellas Jet το 2002 ενώ μόλις το 2005 (και πριν καν υπάρξει «κρίση») η λειτουργία της κρίθηκε ασύμφορη! Διάφορα δημοσιεύματα για σκάνδαλα σχετικά με την διαφήμιση της Hellas Jet είχαν δει τότε το φως, αλλά ως συνήθως δεν έγινε τίποτα.

Να σημειωθεί ότι επί ημερών του παραγγέλθηκαν και αγοράστηκαν τον Απρίλιο και Ιούλιο του 2002 δύο Airbus A-319 και λίγο αργότερα το Δεκέμβριο του 2002 και Απρίλιο του 2003 δύο Airbus A330. Ταυτόχρονα αγοράστηκαν από τη θυγατρική Eurocypria (που έκλεισε κι αυτή κακήν-κακώς) τέσσερα (!) Boeing 737-800 τον Απρίλιο του 2003.

Λεπτομέρεια, Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων από το 1999 μέχρι το 2003, ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ