H προπαγανδιστική στρατηγική του αποέλ

Πραγματικά έμεινα άφωνος από τις δηλώσεις του Πρόδρομου Πετρίδη. Ο κύριος αυτός στη διάσκεψη τύπου, εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία αναφέροντας συγκεκριμένα: «Σχεδόν σε όλους τους αγώνες αδικούμασταν όμως δεν βγαίναμε να πούμε κάτι. Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους παρά το ότι έχουμε απωλέσει βαθμούς από διαιτητικά λάθη».

Μετά από αυτές τις δηλώσεις του φυσικά, γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. Να βγουν και οι Τζιχατιστές Πρόδρομε να μιλήσουν για ειρήνη και ισότητα μεταξύ των λαών, και ύστερα ας κλείσω τα μάτια μου για πάντα.

Να μην μακρηγορώ όμως, ας περάσουμε στην ουσία του άρθρου. Αποφάσισα λοιπόν να δω τα στιγμιότυπα από την αρχή του πρωταθλήματος μέχρι σήμερα, και στους αγώνες που έδωσαν.

 
Πρώτη αγωνιστική αποελ – Ανόρθωση. Σε μια φάση που δεν υπήρχε καν παράβαση, και έγινε έξω από την περιοχή, το αποελ κερδίζει πέναλτι και ο Λαίφης βλέπει την κόκκινη κάρτα στο 75’ και ενώ προηγούνται με 1-0. Κάπου εκεί όλα τελειώνουν, και το αποελ αδικείται με το καλημέρα.

5

Τρίτη αγωνιστική και ενώ το αποελ προηγείτο με 1-0 του Ερμή στο Γ.Σ.Π, ο Αλωνεύτης με μια καρατιά στο 90+1 βγαλμένη από τις προπονήσεις στον Αρχάγγελο, βγάζει τον παίκτη του Ερμή νοκ αουτ, και φυσικά το παιχνίδι συνεχίστηκε. Ο κατατρεγμός του αποελ Πρόδρομε καλά κρατεί.

aloneftis ermis

Έβδομη αγωνιστική και βρισκόμαστε στο 37ο λεπτό, όπου οι αδικημένοι βρίσκονται μπροστά με 1-0, ο Καρλάο δολοφονικά μαρκάρει τον Εζέ εντός περιοχής. Φυσικά ο διαιτητής δεν είδε απόλυτως τίποτα.

saliamnia

Η επομένη σφαγή του αποελ έρχεται την 9η αγωνιστική απέναντι στη Δόξα, όπου με μια διπλή πιρουέτα ο Αλωνεύτης πέφτει φαρδύς πλατύς στο έδαφος, και το κοράκι δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Εν συνεχεία ο Μαντούκα – αλλιώς Τσάβι της Κύπρου – το χάνει.

doxa

Και ερχόμαστε ξανά στα δικά μας. 12η αγωνιστική και Ανόρθωση αποελ στο «Παπαδόπουλος». Ο «κύριος» Βίκτωρος μαζί με τον «κύριο» Τράττο εκτέλεσαν τις εντολές που έλαβαν στο έπακρο. Φάουλ ο Μοράις στον Μαισουράτζε; Κίτρινη ο Μαισουράτζε. Μη ξεχνάμε ο Μοράις έχει ασυλία πέραν και από αυτή του προέδρου της δημοκρατίας. Στο 87ο λεπτό όμως, και ενώ προηγούνται 0-1 με το γκολ του Τζιμπούρ, ακυρώνεται κανονικότατο γκολ για την Ανόρθωση. Η σφαγή για το αποελ συνεχίζεται.

10413350_742164915869747_7604117438884546051_n

 

Πραγματικά για την 13η αγωνιστική δεν ξέρω τι να πω. αποελ- Αεκ και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε νεκρούς παίκτες της Λαρνακιώτικης ομάδας. Στο 19ο λεπτό ο Αμορίν δολοφονικά θα μπορούσε να πει κανείς, κλωτσά στο κεφάλι τον παίκτη της Αεκ και ο διαιτητής περιορίζεται στην κίτρινη κάρτα. Μια φάση που μπορούσε να στοιχίσει ακόμα και την ζωή του ποδοσφαιριστή της Αεκ.

apoel amorin

Ο Βάντερ στο 34’ προσπάθησε να περάσει τον Παπάζογλου, και να βρεθεί σε καθαρή θέση επίτευξης τέρματος. Ο δεύτερος τον ανακόπτει αντικανονικά, και ενώ πρέπει να σφυριχτεί φάουλ και το λιγότερο κίτρινη στον παίκτη του αποελ, ο αγώνας συνεχίζεται κανονικά.

vader papazoglou

Στο 74’ οι αδικημένοι εκ Λευκωσίας κερδίζουν πέναλτι σε μια φάση όπου όπως θα δείτε και στη φωτογραφία δεν υπάρχει καμία επαφή. Ο γνωστός αντιαποελίστας Νικολαΐδης δεν διστάζει και σφυρίζει παράβαση. Για άλλη μια φορά ο Τσάβι της Κύπρου το χάνει.

apoel penalty aek

Ο Αμορίν και πάλι στο 90+2′ με μια αγκωνιά, βγάζει τον Εγγλέζου νοκ αουτ και ο αντιαποελίστας Νικολαΐδης δεν δίνει τίποτα.

amorin egglezou

Και το επόμενο βίντεο τα λέει όλα.

 

Κλείνοντας θα δώσω τον ορισμό της λέξης προπαγάνδα. Η προπαγάνδα διαφοροποιείται από την «κανονική» επικοινωνία, επειδή επιδιώκει να διαμορφώσει απόψεις με έμμεσες και συχνά δόλιες μεθόδους. Για παράδειγμα, η προπαγάνδα συχνά μεταδίδεται με τέτοιον τρόπο ώστε να προκαλεί ισχυρά συναισθήματα και αυτό το κάνει κυρίως με το να υπονοεί παράλογες (μη ενορατικές) σχέσεις μεταξύ ιδεών.

Fire Phoenix

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ