Αργεί … επικίνδυνα

Ούτε αυτή τη βδομάδα υπήρξε μεταγραφικό νέο για την Ανόρθωση, πέραν από την παραχώρηση του Βαλβέρδε και το ενδιαφέρον για τον Ολαϊτάν, που όπως φαίνεται θα μείνει ενδιαφέρον.

Η αλήθεια είναι πως ο Τεντ φαν Λέουβεν είναι γενικά πολύ προσεκτικός στις μεταγραφές, θέλοντας να μειώσει το ρίσκο, κάτι που μας αρέσει και επικροτούμε, αφού είναι αντίθετο με το ψώνισμα με τη σακούλα που γινόταν τα τελευταία χρόνια.

Βαδίζοντας όμως στο 1/3 της δεύτερης μεταγραφικής περιόδου η Ανόρθωση φωνάζει ότι χρήζει ενίσχυσης με ακόμη ένα επιθετικό. Τα δεδομένα στην άμυνα δεν είναι τόσο τραγικά, αφού εκεί στα πόδια των Λαϊφη και Μάκου προέκυψαν ακόμη δυο – υπό προϋποθέσεις – σημαντικές λύσεις, άρα αυτό που προέχει είναι να δοθεί το βάρος στην απόκτηση επιθετικού μετά και από τον τραυματισμό του Ιακοβένκο που ενδεχομένως να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς.

Η κωλυσιεργία δεν οφείλεται λόγω των οικονομικών δεδομένων αφού το φετινό ροστερ είναι μικρό, με φθηνούς νεαρούς ποδοσφαιριστές και λίγο πιο κάτω από τις κόκκινες γραμμές που είχαν αρχικά τεθεί και σωστά από την διοίκηση. Μάλιστα οι περιπτώσεις Βαλβέρδ και Άντιτς – αν όλα πάνε κατ΄ευχήν – αναμένεται να ελαφρύνουν ακόμη περισσότερο το μισθολόγιο.

Θέμα περιορισμένου χρόνου δεν τίθεται μιας και ο κόσμος επέδειξε μια άνευ προηγουμένου υπομονή και στήριξη στο πλάνο και αυτό θα έπρεπε να εκτιμηθεί τόσο από την διοίκηση όσο και από τον τεχνικό διευθυντή ο οποίος ενθέτω χρόνο είχε αναφέρει ότι ήξερε τους μεταγραφικούς στόχους της Ανόρθωσης για τον Ιανουάριο από πολύ πριν.

Από την άλλη όμως, η ομάδα θέλει επιθετικό… χτες! Ο Γιούρι δεν υπολογίζεται – κάτι που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα αν και όπως καταλαβαίνουμε θα πάρει περισσότερο – ο Σαμπάλα δεν είναι στα πλάνα και μόνο ο Μακρής μπορεί να αγωνιστεί μπροστά αυτή την στιγμή. Αύριο, απέναντι στην Αγία Νάπα, η Ανόρθωση έπρεπε να έχει έτοιμο επιθετικό να πάρει τα πρώτα του λεπτά και μέχρι την ΑΕΛ να είναι πανέτοιμος.

Η ομάδα παίζει ίσως όλη την χρονιά σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Με δυο νίκες κλειδώνει τουλάχιστον τα play-off και έχει τις πιθανότητές της να βγει Ευρώπη. Εάν μάλιστα την βολέψουν και τα αποτελέσματα των αντιπάλων, μέχρι τα play-off ίσως έχει και προβάδισμα για την Ευρώπη, αφού έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα μιας και «έβγαλε» σχεδόν όλα τα ντέρμπι.

Αν ο επιθετικός έρθει στο τέλος Ιανουαρίου και συνάμα – μη κακό – χάσουμε βαθμούς από Αγία Νάπα, ΑΕΛ, Οθέλλο και Σαλαμίνα τότε η παρουσία του θα είναι αχρείαστη και η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τον Ολλανδό.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ