(Χ)αμένη ευκαιρία και Κύπρος – Εσθονία 0-0 (Δηλώσεις Λαΐφη, Χριστοφόρου)

Με μέτρια εμφάνιση συνοδεύτηκε η παρουσία της Εθνικής Ανδρών Κύπρου στον αγώνα με την αντίστοιχη των Εσθονών και παρά την υπεροχή στις τελικές αλλά και στην κατοχή της μπάλας δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ μια από τις προσπάθειες και να πάρει το τρίποντο.

Η εθνική μας αγωνίστηκε με τους:
Παναγή, Στυλιανού (72’Αβραάμ), Μερκής, Λαΐφης, Χαραλάμπους, Λαμπάν (82’Ρουσιάς), Αρτυματάς, Κυριάκου, Κάστανος, Χριστοφή, Μυτίδης (88’Μακρής).

Η εθνική Εσθονίας έχοντας στο αρχικό σχήμα τον Ογιάμα – πρώην μεταγραφικό στόχο της Ανόρθωση επι Τετ Φαν Λιούεν – αγωνίστηκε με τους:
Ακσάλου, Γκρουκλόφ, Ντιμιτρίεφ, Κάιτ, Ζενιόφ (77’Τουμέτ), Ογιάμα (65’Λουτς), Βασίλιεφ (90’Ανιέρ), Κλαβάν, Μετς, Μπαράνοφ, Τένιστε.

Ο προπονητής της Εθνικής Κύπρου, Χριστάκης Χριστοφόρου δήλωσε:

«Τα παιδιά έχουν δώσει τα πάντα. Κυριαρχήσαμε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και φτιάξαμε ευκαιρίες. Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Τα παιδιά μέσα είναι πολύ απογοητευμένα από το αποτέλεσμα. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι πως είμαι αρκετά ικανοποιημένος από την προσπάθεια.

Όταν πρέπει να επιτεθείς με πολλούς παίχτες, η άλλη ομάδα εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους με αντεπιθέσεις. Αυτό ήταν και το στοιχείο της. Έφτιαξε κάποιες ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να χάσουμε το παιχνίδι».

Για το αν ήταν καθοριστική η φάση που δεν έδωσε πέναλτι ο διαιτητής είπε: «Σίγουρα ήταν καθοριστική όμως σαν προπονητής ποτέ δεν ασχολούμαι με τη διαιτησία. Γι’ αυτό το θέμα πρέπει ν’ ασχολούνται κάποιοι άλλοι»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, Κωνσταντίνος Λαΐφης δήλωσε:

“Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας, τα δώσαμε όλα. Έφταιξε η τελική πάσα ίσως, η αποτελεσματικότητα που δεν είχαμε. Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, αλλά το κεφάλι ψηλά και προχωράμε.

Εμείς σήμερα πηγαίναμε για τους τρεις βαθμούς και τίποτα άλλο.Τώρα έχουμε Γιβραλτάρ και Εσθονία εκτός, πάμε να τα κερδίσουμε και τα δύο”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ