Σόσιν – Κόβαλτσικ

Λούκας Σόσιν και Βοίτσιχ Κόβαλτσικ αποτελούν δύο από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην ομάδα μας την περασμένη δεκαετία και κέρδισαν το χρυσό παπούτσι στην Κύπρο.

Αναφορά σε αυτό το γεγονός, κάνει σήμερα η σελίδα dziennikzachodni.pl,  η οποία αναφέρεται στους Πολωνούς πρώτους σκόρερ σε ξένα πρωταθλήματα.

Ο Κόβαλτσικ ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ τη χρονιά 2001-02, όταν η ομάδα μας τερμάτισε δεύτερη, ένα βαθμό πίσω από τον ΑΠΟΕΛ. Την επόμενη χρονιά εκδιώχθηκε από την ομάδα στις αρχές της χρονιάς, πληρώνοντας ουσιαστικά το μάρμαρο για το κακό ξεκίνημα του, αλλά και την κακή ζωή που έκανε εκτός γηπέδου.

Από την άλλη, ο Λούκας Σόσιν ήρθε στην ομάδα μας το καλοκαίρι του 2007, αγωνίστηκε για δύομιση χρόνια, πριν αποχωρήσει για την Καβάλα. Ο Πολωνός την πρώτη του χρονιά ανακηρύχθηκε πρώτος σκόρερ, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα μας να κατακτήσει το τελευταίο πρωτάθλημα της. Παράλληλα, τα τέρματα του ήταν καθοριστικά προκειμένου η ομάδα μας να εισέλθει στους ομίλους του Champions League, μιας και με δύο τέρματα δικά του η ομάδα μας κατάφερε να κερδίσει την Ραπίντ Βιέννης με 3-0, ενώ τέρμα είχε σημειώσει και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΣΦΠ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ