Μπήκε αθόρυβα, πλέον όμως η παρουσία του προκαλεί θόρυβο…

Στις 31/01/2012, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου, η Ανόρθωση ανακοίνωνε την αποχώρηση του Κίκη Κωνσταντίνου από την προεδρία και την ανάληψη της προεδρίας από τον Σάββα Κάκο. Στην ανακοίνωση, πέρα από την ανάληψη της προεδρίας από τον Κάκο, ανάφερε τις εσωτερικές προαγωγές αλλά και την είσοδο στο Δ.Σ, του Φραγκέσκου Χατζημιχαήλ.

Μια είσοδος στο Δ.Σ, που όχι μόνο δεν προκάλεσε θόρυβο αλλά πέρασε στο ντούκου.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:

Το Δ.Σ της Ανόρθωσης Αμμοχώστου κατά την αποψινή τακτική του συνεδρία προχώρησε σε διοικητική αναδιάρθρωση μετά από την αποχώρηση για προσωπικούς λόγους του μέχρι σήμερα Προέδρου του Σωματείου κ. Κίκη Κωνσταντίνου.

Ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής Πρόεδρος Σάββας Κάκος αναλαμβάνει και τυπικά την προεδρία του Σωματείου πέραν από την ήδη ειλημμένη ευθύνη της εκτελεστικής εξουσίας. ο νέος Πρόεδρος με τις εξουσίες που του παρέχονται από το Καταστατικό του Σωματείου προχώρησε στους πιο κάτω διορισμούς μετά και την ομόφωνη έγκριση της ολομέλειας του Δ.Σ.

Την θέση του αναπληρωτή Προέδρου αναλαμβάνει ο κ. Χρίστος Γεράνης μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος στην Ανόρθωση και την θέση του κ. Γεράνη ως αντιπρόεδρος αναλαμβάνει ο κ. Μάριος Λευκαρίτης, μέχρι σήμερα μέλος του Δ.Σ.

Σημειώνεται ότι κανονικά στις θέσεις τους ως αντιπρόεδροι παραμένουν οι κ. Κοσιής, Θεοχάρους και Ππεκρής. Επιπλέον την κενή θέση εκτελεστικού σύμβουλου στο Σωματείο αναλαμβάνει ο Φραγκέσκος Χατζημιχαήλ, νεοεισελθόντας στο Δ.Σ.

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου επιθυμεί να εκφράσει με αίσθημα ευθύνης, συγκίνησης και υπερηφάνειας τις θερμότατες ευχαριστίες της προς τον επίτιμο Πρόεδρο Κίκη Κωνσταντίνου που για ακόμα μία φορά κατάφερε με την καταλυτική του παρουσία να φέρει την Ανόρθωση σε τροχεία επιτυχιών και σταθερότητας. 

Τους πρώτους μήνες του στην Ανόρθωση, η παρουσία του κάθε άλλο παρά αντιληπτή γινόταν από τον κόσμο, ωστόσο αυτό δεν έμελλε να συνεχίσει για πολύ.

Ένα χρόνο και κάτι, μετά την είσοδο του στα διοικητικά, η ομάδα πήγαινε τραίνο με τον Λέβι στο τιμόνι, ωστόσο δεν άντεξε ξεκινώντας την ελεύθερη πτώση. Ο Ισραηλινός τεχνικός αποτελεί παρελθόν και στη θέση του αναλαμβάνει ο Πάμπος Χριστοδούλου.

Κάπου εκεί αρχίζει να παίζει δυνατά το όνομα του Φραγκέσκου στην επικαιρότητα. Ο Κύπριος τεχνικός, διώχνεται κακήν κακώς από τον Κάκο, για σκοπούς οικονομικής περισυλλογής όπως διατυπώθηκε τότε, με τους κύκλους στα ενδότερα της ομάδας αλλά και τον Κύπριο προπονητή, να αναφέρουν πως ούτε ο Κάκος ούτε και ο Χατζημιχαήλ επιθυμούσαν την παραμονή στην ομάδα του Κύπριου τεχνικού.

Με περισσότερες αρμοδιότητες

Τον Μάη του 2013, είχαμε μαζικές αποχωρήσεις από το Δ.Σ της ομάδας, με τον Χατζημιχαήλ να διατηρεί το πόστο του εκτελεστικού συμβούλου, ενώ παράλληλα να αναλαμβάνει και τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος, ως επικεγαλής της περιβόητης επιτροπής προγραμματισμού.

Ενώ το μπάτζετ δια στόματος Σάββα Κάκου, είχε οροθετηθεί στο 1.5 εκατομμύριο, αυτό δεν τηρείται σε καμία περίπτωση. Κάκος και Χατζημιχαήλ κρατούν τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος και χωρίς τις απαιτούμενες γνώσεις για το πόστο, εκθέτουν εαυτούς και αφήνουν γυμνή την ομάδα, με τον προϋπολογισμό να ακουμπάει σχεδόν τα 3 εκατομμύρια.

Η Ανόρθωση ενισχύεται με 3 επιτελικούς (Γκριγκαλασβίλι, Γκαρσία, Μαρσίνιο), ο πιο νεαρός κεντρικός αμυντικός ο Γκάλαμαζ στα 33, η ομάδα δεν έχει ταχύτητα,  αριστεροπόδαρος ακραίος αμυντικός δεν υπάρχει στο ρόστερ παρά μόνο ο σοβαρά τραυματίας Σιέλης, ενώ υπάρχει σέντερ φορ ο Μπεν Σοσιάν που αμείβεται αδρά αλλά για να είναι τρίτη επιλογή, πίσω από τους Κολαούτι και Οκκά.

Η ομάδα γνωρίζει την πιο ντροπιαστική ήττα στην ιστορία της, καθώς χάνει με 4-0 από την Γκέφλε στη Σουηδία και αποκλείεται. Μαζί με τον Κασσιανό, παραιτείται και ο Κάκος και πλέον ο Χατζημιχαήλ ως επικεφαλής της επιτροπής προγραμματισμού τρέχει να βρει τον αντικαταστάτη του Κασσιανού, εγκλωβισμένοι φυσικά και στο ευαγγέλιο που λέγεται καταστατικό…

Προς έξω διαρρέεται πως ο νούμερο 1 στόχος, είναι ο Γιαννέφσκι, προπονητής που πρωτίστως δίνει σημασία στην άμυνα. Όταν δε, από την Γενική Συνέλευση προέκυψε η εκλογή του Αχιλλέα Νικολάου, τότε ήταν ζήτημα ωρών να οριστικοποιηθεί η συμφωνία με Γιαννέφσκι. Ωστόσο, ο Σκοπιανός παρά το γεγονός πως διαβεβαίωνε πως μπροεί να μείνει ελεύθερος από την Εθνική του, αυτό δεν συνέβη. Χρήματα για αποζημίωση δεν υπήρχαν, έτσι η Ανόρθωση επέλεξε τον Ζόρζε Κόστα. Ένα προπονητή που στήνει τις ομάδες του με επιθετικούς προσανατολισμούς!

Μετά από αυτό το κάζο, η παρουσία του Χατζημιχαήλ αμφισβητείται από σημαντική μερίδα του κόσμου. Εξάλλου, τοποθετήσεις του πρώην προπονητή Κετσπάγια, ανάφερνε πως δεν είναι δυνατό να κτίζουν τις ομάδες άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο και να τις καταχρεώνουν, καθρεφτίζοντας ουσιαστικά τον Χατζημιχαήλ.

Η ομάδα παραπαίει, ωστόσο μετά την έγκριση για σύσταση εταιρείας, ο Πουλλαίδης αποφασίζει την πρόσληψη Τεντ Φαν Λέουβεν.

Στις 29/4/2014, με επίσημη ανακοίνωση τονίζεται η κατάργηση της επιτροπής προγραμματισμού. Εξέλιξη που άρεσε στον κόσμο, μιας και είχε βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα λόγω της πλήρους αποτυχίας της τη χρονιά που πέρασε.

Ένα μαζί με Τεντ Φαν Λέουβεν

Ο Φαν Λέουβεν έδεσε μαζί με τον Χατζημιχαήλ, με τους δύο να προχωρούν στη στελέχωση της Ανόρθωσης κατά την περσινή περίοδο.

Ωστόσο όσο ο Γκαρσία δεν έπαιζε, ο Τεντ ήταν εκτεθειμένος με αποτέλεσμα να βάζει πίεση προς τον Πάους. Η ρήξη των δύο Ολλανδών δεν άργησε να έρθει, σε σημείο που δεν αντάλλασαν ούτε καλημέρα.

Σε αυτή την κόντρα ο Χατζημιχαήλ, κρίνει πως ο Τεντ ήταν ο ορθός στηρίζοντας τον με σθένος. Ο Πάους θεωρείτο τελειωμένος με τον Τεντ να παραμένει. Όλα αυτά όμως πριν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ωστόσο ο κόσμος μετά τη νίκη με 3-1, αποθεώνει τον Ολλανδό προπονητή. Ο κόσμος διαδραμάτισε τον δικό του ρόλο και ο Πουλλαίδης μπήκε σε σκέψεις. Παράλληλα, εκείνη την περίοδο ξεσπά το θέμα Κετσπάγια, με τον Χατζημιχαήλ να χρεώνεται από μεγάλη μερίδα του κόσμου, το γεγονός της μη επιστροφής του πρώην προπονητή της Ανόρθωσης.

Όλες εκείνες τις μέρες, μέσο που είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις μαζί του, παρουσιάζει με ένα εντελώς διαφορετικό φακό τα γεγονότα, σε σημείο μάλιστα που μας είχε αναφέρει πως ο Τεντ θα παραμείνει με μειωμένες αρμοδιότηες. Ο Πουλλαίδης κρατούσε το μαχαίρι, κρατούσε και το καρπούζι και από ολά τα ενδεχόμενα, ψήφισε παραμονή Πάους και αποπομπή Φαν Λέουβεν. Ωστόσο το γυαλί μεταξύ Χατζημιχαήλ – στενού συνεργάτη του Τεντ – και Πάους αν όχι θρυμματισμένο ήταν σπασμένο. Αμφότεροι δεν είναι μηχανές, αλλά άνθρωποι  και ως εκ τούτου το παρελθόν να μην μπορεί να ξεχαστεί.

Ειρήσθω εν παρόδω, στη ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, ο Πουλλαίδης αναφέρει πως τις μεταγραφές τις χειρίζεται ο σκάουτερ (Κωνσταντίνου), ο τεχνικός διευθυντής, ο προπονητής και ο Φράνκι.

Με Φαλξ όλα είναι αλλιώς

Η Ανόρθωση βρίσκεται στην αναζήτηση νέου τεχνικού διευθυντή, με τον Φαλξ να είναι τελικά ο διάδοχος του Τεντ. Ωστόσο ο Σταν Φαλξ, δεν έδεσε με τον Χατζημιχαήλ όπως ο προκάτοχος του αλλά με τον Πάους. Μια εξέλιξη που έφερε τους υπεύθυνους μεταγραφών χωρισμένους στα δύο. Από τη μια ο Χατζημιχαήλ και Κωνσταντίνου και από την άλλη οι δύο Ολλανδοί. Το καλοκαίρι αμφότερα τα δύο μέρη κατάφεραν να συνεργαστούν, με τον προγραμματισμό να πιστώνεται  -σύμφωνα πάντα με δημόσιες τοποθετήσεις του Χρήστου Πουλλαίδη- σε μεγάλο βαθμό στον πρώην πλέον διευθυντή ποδοσφαίρου και να θεωρείται αν όχι ο πιο πετυχημένος ένας από τους πιο πετυχημένους των τελευταίων 8 χρόνων.

Η ομάδα από τη μια δεν απέδιδε το ποδόσφαιρο που όλοι πιστεύουν μπορεί, από την άλλη όμως ήταν είτε στην κορυφή είτε κοντά. Η μουρμούρα και η γκρίνια προς τους δύο Ολλανδούς όμως είχε αρχίσει από τα ενδότερα του συλλόγου, με αυτή να κορυφώνεται τον Ιανουάριο.

Η ισοπαλία με την Ομόνοια και τη Δόξα, έφερε την πρώτη μεγάλη φουρτούνα. Ο Σταν ως υπεύθυνος στήριξε με νύχια και με δόντια τον Πάους ενώ οι απόψεις του τόσο γύρω από την ομάδα όσο και γύρω από τα μεταγραφικά θέματα, απείχαν αρκετά από των υπολοίπων.

Μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ο Σταν Φαλξ αποδεσμεύεται με τον κόσμο να θεωρεί λανθασμένη την κίνηση αυτή και να κρίνει πως για την αποδέσμευση αυτή και πως σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε ο Χατζημιχαήλ.

Βράχος ο Πουλλαίδης

Τους τελευταίους 18 μήνες, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Φράνκι μπήκε στο στόχαστρο. Εξάλλου δεν ήταν λίγες φορές που ο κόσμος, διερωτήθηκε τα προσόντα που έχει για να κατέχει τόσο καίριο πόστο στην ομάδα. Ωστόσο ο Χρήστος Πουλλαίδης, μένει πιστός στην πολιτική του να στηρίζει τους συνεργάτες του, εκδίδοντας μάλιστα και ανακοίνωση στήριξης τον Μάη του 2014.

Το μόνο βέβαιο πλέον, είναι πως μπορει ο Χατζημιχαήλ να μπήκε αθόρυβα στο Δ.Σ, ωστόσο πλέον η παρουσία του και μόνο προκαλεί θορυβό. Ήδη το προγραμματισμένο για απόψε συλλαλητήριο του συνδέσμου μετά το παιχνίδι, θα έχει ως βασική απαίτηση την απομάκρυνση του από τα διοικητικά της ομάδας.

Δεν γνωρίζουμε τι έχει στο μυαλό του ούτε ο Πουλλαίδης, ούτε ο Χατζημιχαήλ αλλά ούτε και πόσο αδιαπραγμάτευτη θα είναι η θέση του συνδέσμου. Το μόνο σίγουρο, είναι πως για το θέμα που προέκυψε πρέπει να βρεθεί λύση και άμεσα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ