Η στατιστική ανάλυση του αγώνα με την ΕΝΠ

Με νίκη που την ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας έστω και με συγκάτοικο αν κερδίσει η ΑΕΚ τον Ερμή έκλεισε τις υποχρεώσεις της η Ανόρθωση για τον πρώτο γύρο της περιόδου 2015-2016. Το παιχνίδι με το Παραλίμνι δεν κύλησε όπως όλοι θα θέλαμε, πάλι τα βρήκε σκούρα η Κυρία αλλά και πάλι βρήκε τους τρόπους να κερδίσει άλλο ένα τρίποντο.

Η γενική εικόνα των στατιστικών αντικατοπτρίζει τη γενική εικόνα του αγώνα που ήθελε την Ανόρθωση να έχει μεν την κατοχή της μπάλας, να σπαταλάει δε, ένα ημίχρονο, ενώ παράλληλα η ΕΝΠ ήταν η ομάδα με τις περισσότερες και πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες στον αγώνα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι όλες οι εντός στόχου προσπάθειες του αντιπάλου αποκρούστηκαν από τον τερματοφύλακα της Ανόρθωσης Γιαν Κόπριβετς.

Πάμε όμως να δούμε για άλλη μια αγωνιστική την στατιστική ανάλυση του αγώνα.

[table id=21 /]

Κατοχή Μπάλας
Μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας κατέγραψε η Ανόρθωση στην χθεσινοβραδινή αναμέτρηση. Στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή είχε φτάσει στο 64% για την Ανόρθωση έναντι 36% της γηπεδούχου για να κλείσει με το τέλος του αγώνα στο 63% υπέρ της «Κυρίας». Αυτό ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής της μπάλας για τον πρώτο γύρο μετά τον αγώνα με την ΑΟΑΝ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» που έληξε 2-2 και αποτελεί ίσως το πιο μελανό σημείο της πορείας της ομάδας στον πρώτο γύρο.

statsenp2Τελικές προσπάθειες, εύστοχες και κόρνερ
Περισσότερες ήταν οι τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων που έφτασαν τις 8 έναντι 5 της Ανόρθωσης. Από αυτές, οι 5 δικές τους ήταν εντός στόχου με τον Γιαν Κόπριβετς να τις αποκρούει όλες σε αντίθεση με τις 2 τελικές στον στόχο της Ανόρθωσης που κατέληξαν και στα δίκτυα της ΕΝΠ αφού ο Αμπάρης δεν κατάφερε να υπερασπιστεί την εστία της Ένωσης. Στα κόρνερ τώρα, υπερείχε και εδώ η γηπεδούχους αφού κέρδισαν 9 έναντι 5 που κέρδισε η Ανόρθωση χωρίς όμως αποτέλεσμα καμίας εκ των δυο από την στατική αυτή φάση.

statsenp4Παρεμφερή στοιχεία
Στα μικρά μικρά στοιχεία καταγράφουμε το θετικό ότι η Ανόρθωση δεν δέχθηκε καμία κάρτα από τον διαιτητή της συνάντησης Χρήστο Νικολαΐδη εν αντιθέσεις με τις 3 που υποδείχθηκαν στους γηπεδούχους. Στα φάουλ τώρα και στα 32 συνολικά… οι Παραλιμνίτες έκανα 17 και οι μπλε της Αμμοχώστου 15 με αμφότερες τις ομάδες να μην παρατηρούνται με κόκκινη κάρτα.

statsenp3

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ