Κινήθηκαν στη μετριότητα, πήραν όμως το τρίποντο (κριτική ποδοσφαιριστών)

Γενικά μέτρια εμφάνιση από την Ανόρθωση, που κατάφερε όμως να αποδράσει με το διπλό από το «σπίτι των ανέμων», που αυτό είναι που στο τέλος της ημέρας μετρά περισσότερο.

Απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε τελικό, η Ανόρθωση κρατήθηκε ζωντανή πρώτιστα χάρις στον Κόπριβετς και στη συνέχεια κτύπησε στο κατάλληλο σημείο, έδειξε χαρακτήρα και πήρε μια πολύτιμη νίκη.

Αναλυτικά η κριτική των ποδοσφαιριστών

koprivecΓιαν Κόπριβετς: Για ακόμη ένα παιχνίδι, οι επεμβάσεις του ήταν καίριες. Γλύτωσε την ομάδα να βρεθεί πίσω στο σκορ, ενώ στη συνέχεια κράτησε το μηδέν παθητικό. Άλλη μια θαυμάσια εμφάνιση από τον Σλοβένο τερματοφύλακα, που αποδεικνύει πως η Ανόρθωση πέτυχε διάνα με την απόκτηση του.

nuhuΡάζακ Νούχου: Επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από τρία παιχνίδι. Αμυντικά είχε λάθη, ιδιαίτερα στις μεταβιβάσεις, ενώ επιθετικά πατούσε τετράγωνα, δίχως όμως να γίνει όσο απειλητικός θα ήθελε. Σε μια από τις επελάσεις του, κερδίσαμε το πέναλτι, με τον Γκανέζο να δικαιώνει τον Πάους για την επιλογή του.

Gabriel2Γκάμπριελ: Καλό παιχνίδι για τον Βραζιλιάνο, που ανεβοκατέβαινε στη δεξιά πλευρά. Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και βοηθούσε στην ανάπτυξη. Δεν έλειψαν φυσικά και οι αργές επιστροφές σε ορισμένες φάσεις.

holgersonΜάρκους Χόλγκερσον: Κάπως καλύτερος παρουσιάστηκε ο Σουηδός σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο ακόμη είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές δυνατότητες του. Είχε κοψίματα, είχε και λάθη ωστόσο δεν έκανε κάποιο τραγικό λάθος.

Joao-VictorΖοάο Βικτόρ: Άλλη μια εμφάνιση στο κέντρο της άμυνας για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος αποδεικνύεται λίρα εκατό και για τα μετόπισθεν. Από τα πόδια του ξεκινούσε το παιχνίδι της «Μεγάλης Κυρίας», ήταν θετικός στα κοψίματα ενώ ανέβαζε πολλές φορές την ομάδα.

maiso-arisΗράκλι Μαϊσουράτζε: Καλό παιχνίδι από τον Γεωργιανό, ο οποίος λειτουργούσε ως σκούπα. Δημιουργικά προσπάθησε, αλλά δεν είναι το δυνατό του σημείο. Ωστόσο τα συνεχόμενα τρεξίματα του, απέτρεψαν δυσάρεστες καταστάσεις εν τη γενέσει τους.

laifisΚωνσταντίνος Λαΐφης: Δεν κατάφερε να ξεφύγει από την μετριότητα, εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του ο νεαρός διεθνής δεν κατάφερε να βάλει πάθος και ενέργεια στο παιχνίδι του.

AburjaniaΓκεόργκι Αμπουρτζάνια: Μέτριο προς κακό παιχνίδι για τον Αμπουρτζάνια, που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Έτρεχε μεν φιλότιμα, ωστόσο δεν κατάφερε να κάμει αισθητή την παρουσία του. Αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις αλλά και επιλογές. Για αυτό άλλωστε αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του, καθώς δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο ρόλο του και να κάνει την ομάδα επικίνδυνη.

calvoΤόνι Κάλβο: Ιδιαίτερη περίπτωση ο Ισπανός. Ήταν ορεξάτος, ζητούσε μπάλες αλλά μέχρι εκεί. Δεν κατάφερε να γίνει επικίνδυνος, οι σέντρες του δεν θύμιζαν σε τίποτε τον γνώριμο Κάλβο. Όταν δε έπαιζε με ανάποδο πόδι, ούτε σέντρες καλές δεν έβγαζε.

makrisΑνδρέας Μακρής: Επανήλθε στην ενδεκάδα και ο μικρός, ο οποίος έτρεχε συνέχεια και πίεζε τους Παραλιμνίτες. Η αδυναμία της ομάδας να πατήσει τετράγωνα δεν του έδωσαν την ευχέρεια να φανεί. Προωθείτο συχνά πυκνά στα τετράγωνα. Ήταν όμως εξουδετερωμένος και ελάχιστες προσπάθειες πήρε στα πόδια του.

koulourisΕυθύμης Κουλούρης: Όταν η μπάλα δεν φτάνει στα τετράγωνα, τότε ο φορ της περιοχής δεν μπορεί να φανεί με τίποτα. Κάτι τέτοιο ισχύει για τον Ευθύμη, ο οποίος δεν τροφοδοτήθηκε σχεδόν καθόλου. Ως εκ τούτου δεν πήρε προσπάθειες και δεν φάνηκε καθόλου η παρουσία του.

dino-ndlovuΝτίνο Εντλοβού: Πρώτο παιχνίδι που μπήκε ως αναπληρωματικός δίχως κάποιο προφανή λόγο – με τον ΑΠΟΕΛ ήταν η κούραση από την Εθνική -. Μπήκε με όρεξη και έβγαινε έξω από τα τετράγωνα, ενώ έτρεχε να βοηθήσει και πίσω. Κατάφερε όπως αυτός ξέρει καλύτερα, να ευστοχήσει στο πέναλτι και να μας δώσει το προβάδισμα στο σκορ και να γίνουμε αφεντικό στο παιχνίδι.

martinezΝίκο Μαρτίνες: Άλλη κλάση ο Αργεντίνος! Είναι δίχως αμφιβολία ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της ομάδας, ιδιαίτερα όταν αγωνίζεται στον άξονα, που είναι η φυσική του θέση. Με την είσοδο του στο παιχνίδι, άλλαξε η εικόνα της Ανόρθωσης προς το καλύτερο, καθώς η μπάλα έφτανε με περισσότερη ευκολία στα τετράγωνα της Ένωσης. Στην εκπνοή του παιχνιδιού, πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Φοίνικα.

peleΠελέ: Μπήκε στα τελευταία λεπτά και δεν μπορεί αντικειμενικά να κριθεί, η παρουσία του δυνάμωσε το κέντρο, ενώ πήρε και κερδισμένα φάουλ που έδωσαν πολύτιμες ανάσες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ