Δεν φταίει μόνο ο Πάους

Μετά το τέλος του αγώνα στην Πάφο, ο προπονητής της Ανόρθωσης τόνισε ότι κάναμε πολλά λάθη, και ότι δεν μας άξιζε η νίκη. Είναι όμως έτσι;

Ξεκαθαρίζω από νωρίς πως, όλοι στηρίζουμε τον κόουτς της ομάδας, ο οποίος για μένα είναι ίσως ένας από τους καλύτερους που πέρασαν από την ομάδα, κύριος και 110% επαγγελματίας.

Από εκεί και πέρα όμως, έχοντας σχεδόν φτάσει τα μισά της σεζόν, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς αλλά και αυστηροί. Η Ανόρθωση λοιπόν μέχρι τώρα, δεν εντυπωσιάζει, δεν γοητεύει, δεν κάνει πολλές φορές ούτε τα βασικά.

Σίγουρα η προχθεσινή εμφάνιση κάποιων παικτών έπαιξε ρόλο στη συνολική εικόνα της ομάδας. Άλλος έπαιζε για τον εαυτό του, άλλος έχανε τη μπάλα μέσα από τα πόδια του, άλλος δεν μάρκαρε καν (λες και όλοι περίμεναν εντολές προπονητή για να κάνουν τα αυτονόητα). Εδώ συμφωνούμε λοιπόν πως και κάποιοι παίκτες φέρουν και ατομικό μερίδιο ευθύνης.

Επιπλέον, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν θεωρώ αναγκαία την ύπαρξη «γάτας» στον πάγκο, για να κερδίσει η Ανόρθωση την Πάφο, ενώ το σκορ είναι ήδη υπέρ της ομάδας μας ή ακόμα και όταν βρισκόταν στην ισοπαλία.

Θα πρέπει όμως να σταθούμε σε ορισμένα στοιχεία που δεν έκαναν μόνο χθες την εμφάνισή τους, ανησυχώντας με προσωπικά σχετικά με τη δουλειά του Πάους.

Κατ αρχάς, δεν αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα της συμμετοχής των «νεοαποκτηθέντων» σε ενενηντάλεπτα. Ιδιαίτερα η περίπτωση του Πελέ ήταν εμφανής και από τις προηγούμενες ημέρες, αφού ήταν πασιφανές πως ο παίκτης είναι εκτός τόπου και χρόνου, παίζοντας μάλιστα σε ιδιαίτερα κρίσιμη θέση.

Κατά δεύτερο, δεν αντιλαμβάνομαι πως είναι δυνατό να μη βλέπει κανείς πως τα καλύτερα μας παιχνίδια έγιναν με «Άμπου» στην εντεκάδα. Τρεχαντήρι με συνεχή μαρκαρίσματα αλλά και με επιθετικά στοιχειά στο παιχνίδι του αλλάζει όλη την εικόνα της ομάδας.

Κατά τρίτο, δεν είναι δυνατόν να υποστηρίξει κανείς πως αυτή η Ανόρθωση δεν έχει ποιότητα, ή έχει ένα ρόστερ που θα αρκεστεί στην 4η ή 5η θέση.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε την γνωστή πια πίεση που υπάρχει από όλους, και την ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ κλασσική μουρμούρα του αρχιπροπονητή Ανορθωσιάτη, τότε ναι τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Θέλω να πιστεύω πως ο προπονητής της Ανόρθωσης δεν έχει ως στόχο να εκθέσει τους παίκτες του, ιδιαίτερα δε αυτούς που ήρθαν ως οι παίκτες που θα κάνουν την διαφορά, για αγωνιστικές αποτυχίες που δεν τους αναλογούν 100%!

Είναι κρίμα να βαφτιστούν όλοι –και ο Πάους – ως «άχρηστοι», «τουρίστες» και τα λοιπά γνωστά, λόγω εγωισμών ή εμμονών.

Fire Phoenix

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ