Αναλύοντας τα καλά και τα στραβά μας

Σας χαιρετώ Ανορθωσιάτισσες και Ανορθωσιάτες μου και σας εύχομαι καλό μήνα. Από άποψης αποτελέσματος μας μπήκε καλά ο Νοέμβρης με το διπλό στην Πάφο, όμως η εικόνα της ομάδας περισσότερο μας προβλημάτισε παρά μας έκανε να ενθουσιαστούμε.

Η εμφάνιση ήταν νωθρή, χωρίς νεύρο και με την Πάφο να τα δίνει όλα στο γήπεδο. Παραδοσιακά οι ομάδες εκεί μας κάνουν τη ζωή δύσκολη και έτσι είδαμε ένα ματς που κερδίσαμε από σπόντα παρά επειδή το αξίζαμε. Ο Πάους τα παραδέχθηκε μετά τον αγώνα, αλλά το θέμα είναι πως τα ίδια μας είπε και μετά τον Εθνικό, μετά την Αγία Νάπα, μετά την Ομόνοια αλλά δεν τα διορθώσαμε.

Επιστρέφουμε σήμερα και στις αναλύσεις μας, εντοπίζοντας 1-2 προβλήματα που ταλαιπωρούν την ομάδα. Πρώτα απ’ όλα, τα τρεξίματα στο κέντρο, που πολύ απλά δεν υπάρχουν. Ο Πελέ κάνει πράγματα μόνο στο επιθετικό κομμάτι και δυστυχώς αμυντικά δε βοηθά την ομάδα όσο πρέπει. Θα το αναλύσουμε αυτό στη φάση του γκολ που δεχθήκαμε από τον Μάτσι.

Η φάση ξεκινά από μια κάθετη του Γκριγκαλασβίλι. Ο Πελέ είναι ανάμεσα σε αυτόν και τον Νταμάχου

bcpafos1Ο Βραζιλιάνος όμως, δεν ακολουθεί τον Νταμάχου όπως θα έπρεπε με αποτέλεσμα να τρέχει ανενόχλητος προς την περιοχή

bcpafos2Λαΐφης και Χόλγκερσον έτρεξαν μαζί να κλείσουν τον Γκελασβίλι που έκανε το γύρισμα (κύκλος με το Νο1), ο Τζανακάκης αναγκάστηκε να κλείσει μέσα προς τον Νταμάχου που ήταν μόνος (κύκλος με το Νο2) και δείτε πόσο μόνος ήταν ο εν τέλει σκόρερ Μάτσι (κύκλος με το Νο3) την ώρα του πρώτου σουτ

bcpafos3Αυτή δεν είναι άμυνα στο τρανζίσιον σοβαρής ομάδας και ήδη έχει το πρώτο πράγμα να αναλύσει στο βίντεο ο Πάους.

Κατά τα άλλα, ο Μαρτίνες είναι μάγος και στο πρώτο γκολ χόρεψε όλη την άμυνα της Πάφου ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε και το δεύτερο, όπου τράβηξε πάνω του την άμυνα και προώθησε τη μπάλα προς την «αδύναμη» πλευρά. Εκεί δηλαδή που ήταν μόνος του ο Κάλβο (δυστυχώς δεν βρήκα τη φάση σε βίντεο από την αρχή της για να σας τη βάλω κι αυτή).

Όμως, η εξάρτηση μας από τις κινήσεις του είναι μεγάλη και όταν αυτός δεν είναι τόσο δημιουργικός (ψάχνει ένα γκολ και φαίνεται), η ομάδα μας δύσκολα απειλεί. Όταν μπήκε μέσα ο Κάλβο βέβαια τα μαρκαρίσματα της Πάφου έχασαν τον προσανατολισμό τους και έτσι ήρθε και το γκολ. Να ναι καλά και ο Κουλούρης που είναι ζεστός και με το που πήρε τη μπάλα στην περιοχή το κάρφωσε.

Γενικώς η ομάδα έχει καλή βαθμολογική συγκομιδή, αλλά και πολλά νεκρά διαστήματα στα παιχνίδια της που της κάνουν τη ζωή δύσκολη. Όλοι να στρωθούν κι άλλο στη δουλειά για να τα περιορίσουν. Στα ντέρμπι που έρχονται, μπορεί να τα πληρώσουμε ακριβά.

Υ.Γ: Φάγαμε και την πίκρα στο βόλει την Παρασκευή, με πολύ κακή εικόνα μετά το ενάμιση σετ. Ελπίζουμε να ήταν μια κακή παρένθεση. Η δουλειά είναι ο μόνος δρόμος για όλα τα τμήματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ