Οι δικές σου ευθύνες κόουτς;

Αποποιήθηκε και πάλι των δικών του ευθυνών ο προπονητής της Ανόρθωσης Αντρέ Πάους για το αποτέλεσμα με την Αγία Νάπα. Τα ίδια έγιναν μετά το παιχνίδι με τον Εθνικό Άχνας στο 3-0, μετά από το παιχνίδι με την Ομόνοια και στα δυο παιχνίδια που ακολούθησαν με Δόξα και Αγία Νάπα, όμως αυτοκριτική καμία.

Στη δημοσιογραφική που ακολούθησε, μίλησε για απαράδεκτα λάθη των ποδοσφαιριστών του αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί για τα δικά του λάθη. Όπως για παράδειγμα την τοποθέτηση του Μαρτίνες στο άκρο.

Ένα λάθος που στοίχησε καθότι έχασε την δυνατότητα των επιθέσεων από τον άξονα, αφού το καλύτερο δεκάρι της Κύπρου έπαιζε στα πλάγια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας στην πλευρά που αγωνίζονταν Μαρτίνες και Μούρα. Ο Γκάμπριελ κατέβαινε για επιθετική ενίσχυση, ο Μαρτίνες ήταν εκεί και προσπαθούσε αλλά η ουσία είναι μία. Το γκολ προήλθε από την πλευρά τους. Και για αυτό δεν φέρουν απόλυτη ευθύνη οι παίκτες αλλά οι οδηγίες που εδόθησαν και το στήσιμο του προπονητή τους.

Ούτε η είσοδος του Μακρή βοήθησε καθότι ο προπονητής έστειλε το νεαρό επιθετικό στο αριστερό άκρο αφήνοντας τον Ορλάντι στα δεξιά όπου είχε μετατοπιστεί προηγουμένως, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να έχει τον Μακρή εκεί ώστε να βοηθάει τον Γκάμπριελ στις επιστροφές.

Το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε κίνηση στο παιχνίδι, ήταν υποτονική και χωρίς όρεξη ήταν δική του ευθύνη, όπως δική του και η επιλογή της συγκεκριμένης δυάδας κεντρώων χαφ με 2 ποδοσφαιριστές περισσότερο τεχνίτες παρά δυναμικά τρεχαντήρια.

Η κριτική όταν είναι καλόπιστη μόνο θετική μπορεί να είναι. Έχουν τις ευθύνες τους οι ποδοσφαιριστές αλλά και ο κόουτς έχει τις δικές του. Λάθη θα κάνει, δεν μηδενίζεται τίποτα και ούτε γίνεται προσπάθεια με αλλότρια κίνητρα. Όπως όλοι, θέλουμε να βλέπουμε την Ανόρθωση και το προπονητή της να αγωνίζονται όπως η ιστορία της αρμόζει και ευελπιστούμε ότι τα όποια λάθη έγιναν μέχρι τώρα, μέσα από τη δουλειά που θα γίνει κατά την διάρκεια της διακοπής, θα διορθωθούν και θα φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ