Τα λάθη που επηρέασαν αλλά δεν στοίχησαν

Μπορεί να τέλειωσε ο απόηχος του αγώνα με τον Εθνικό Άχνας, μπορεί να γράψαμε / γράφτηκαν διάφορα θετικά ή και αρνητικά από την παρουσία της ομάδας στο εν λόγω παιχνίδι αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε απαρατήρητη, την παρουσία του προπονητή της ομάδας μας Άντρε Πάους.

Ο κόουτς που στην πρεμιέρα με την ΑΕΛ κέντησε κυριολεκτικά με το στήσιμο και την διαχείριση του παιχνιδιού, στον αγώνα της Κυριακής με τον Εθνικό Άχνας είχε τα δικά του λάθη και αδυναμίες, τις οποίες πρέπει να δει και να διορθώσει ενόψει και του ντέρμπι με την Ομόνοια στο ΓΣΠ.

Βασικά χρεώνεται το γεγονός οτι ρίσκαρε πολύ με την χρησιμοποίηση των Ορλάντι και Πελέ. Αμφότεροι, φάνηκε πως δεν βρίσκονταν στο 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης και ετοιμότητας, άσχετα αν ο δεύτερος πέτυχε ένα εξαιρετικό και καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα γκολ.

Αυτό φαινόταν από τα πρώτα κιόλας λεπτά του παιχνιδιού – και ειδικότερα στον Πελέ – αφού η ανετοιμότητα τους, επηρέασε την εύρυθμη λειτουργία της μεσαίας γραμμής που είναι αυτή που ρυθμίζει την σωστή εμφάνιση της ομάδας με αλληλοκαλύψεις και σύνδεση όλων των γραμμών.

Συγκεκριμένα, η μεσαία γραμμή επηρέασε την οργανωτική συμπεριφορά της ομάδας μιας και ο Πελέ – φυσιολογικά – δεν είχε τις αντοχές και την ενέργεια να δώσει τον απαιτούμενο ρυθμό από τον κεντρικό διάδρομο. Έλειπε επίσης το κράτημα της μπάλας από τους μέσους και η ορθόδοξη ανάπτυξη είτε από το κέντρο είτε από τα άκρα προς τους επιθετικούς ενώ από τα πιο πάνω εξαιρείται ο Μαρτίνες του πρώτου ημιχρόνου που ουσιαστικά κράτησε λίγο τις ισορροπίες.

Η ανασταλτική λειτουργία της Ανόρθωσης, δεν ήταν η αρμόζουσα σε αυτό το παιχνίδι αν και δεν δέχθηκε γκολ. Οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες της Άχνας, προήλθαν από την αδυναμία του κέντρου να κρατήσει μπάλα, από κάποιες λάθος μεταβιβάσεις, με αποτέλεσμα να φέρνουν τον αντίπαλο πιο κοντά στο γκολ κάτι που καταμαρτυρούν και τα στατιστικά στοιχεία με τον Κόπριβετς να πραγματοποιεί 5 αποκρούσεις. Αν οι ποδοσφαιριστές της «Μεγάλης Κυρίας» κρατούσαν ορθά την μπάλα στο χώρο του κέντρου δεν θα έδιναν το δικαίωμα στον Εθνικό να πραγματοποιήσει 8 επιθέσεις έναντι 6 της Ανόρθωσης και ούτε να φτάσει στο 49% στην κατοχή της μπάλας όταν η ΑΕΛ – με ποιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές – στην πρεμιέρα είχε μόλις 43% κατοχή της μπάλας.

Στα περί των ατόμων που κατάρτισαν την αρχική εντεκάδα, θεωρούμε πως θα ήταν πιο ορθό να έδινε κάποιες ανάσες στον Ανδρέα Μακρή ο οποίος στο μεσοδιάστημα των αγώνων Σαλαμίνα και Εθνικού, κατέγραψε ακόμη 174 αγωνιστικά λεπτά απέναντι σε Ουαλία και Βέλγιο με απίστευτους ρυθμούς και τρεξίματα στα άκρα της εθνικής Κύπρου.

Το γεγονός ότι υπάρχει ένα πλήρες ρόστερ… αυτό εξ υπακούει και σωστή διαχείριση του. Για παράδειγμα οι δυο προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές – Πελέ και Ορλάντι – οι οποίοι είχαν στα πόδια τους μόνο 10 μέρες προπόνησης με την υπόλοιπη ομάδα, θα ήταν σοφότερο μιας και ο αγώνας δεν ήταν δα και ντέρμπι, να περνούσαν σαν αλλαγή στο παιχνίδι, ώστε να τους δοθεί ο χρόνος πάρουν τα απαραίτητα αγωνιστικά λεπτά που ο Αντρέ Πάους ήθελε χωρίς όμως να ρισκάρει για τυχών συνέπειες στην αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας λόγω της ανετοιμότητας τους αλλά και για να μην μπουν στα βαθιά από την αρχή κάτι που υπήρχε ο κίνδυνος να τους αφήσει εκτεθειμένους και στα μάτια των οπαδών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ