Χωρίς υποτίμηση, με πάθος

Δεν βγήκαμε στον αέρα μετά τον αγώνα με την Σαλαμίνα, αλλά η συντακτική ομάδα του 24 με την εξαιρετική τους δουλειά σας μετέφεραν τα πάντα γύρω από τον αγώνα. Άρα, οποιαδήποτε δική μας ανάλυση είναι ετεροχρονισμένη και απολογούμαι για την καθυστέρηση. Όπως και να’ χει μετά την διακοπή βρίσκουμε απέναντί μας την ηθική ομάδα από το κατά τ’ άλλα συμπαθέστατο Δασάκι.

Δύσκολο παιχνίδι καθώς όλοι γνωρίζουμε την «αγάπη» τους απέναντι στην μεγαλύτερη ομάδα του τόπου. Επιστρατεύουν κάθε πιθανή τακτική εντός και εκτός χόρτου για απόσπαση βαθμού. Πέρυσι, έτσι την πατήσαμε. Άλλο πέρσι όμως, άλλο φέτος. Η ομάδα δείχνει πολύ πιο έμπειρη και γεμάτη μιας και μετά την αναμέτρηση με την ΑΕΛ είχαμε τρεις προσθήκες. Μακάρι να μας βγουν και αυτές, να έχουν υγεία, υπομονή και προ πάντων πάθος οι νέοι μας παίκτες και όπως είπα πριν δυο εβδομάδες, πάμε για άλλα. Παρόλα αυτά, οποιαδήποτε υποτίμηση θα μας βγει σε κακό. Φέτος, είναι όλοι υποψιασμένοι και βλέποντας τον ξεσηκωμό του κόσμου μας, κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους. Το κλειδί για τον Κυριακάτικο αγώνα – αν γίνει βέβαια- είναι η υπομονή. Θα μας παίξουν σκληρά και λογικά θα έχουν την ανοχή της διαιτησίας. Εμείς όμως, σε χορτάρι και εξέδρα δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα. Πρέσινγκ στο γήπεδο, καμίνι η εξέδρα και άμα μπει το πρώτο, είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει παρτάκι.

Υπομονή λοιπόν και καλό πρόσωπο, ανάλογο με αυτό του δευτέρου ημιχρόνου στο Αμμόχωστος. Διότι στο πρώτο είχαμε θεματάκια και η αλήθεια είναι πως δεν μας παίρνει να σπαταλάμε ημίχρονα. Έχω πίστη όμως στον Πάους και σε όλο το προπονητικό τιμ και πιστεύω πως ο κώδων του κινδύνου έχει κτυπήσει ήδη. Στα της εντεκάδας τώρα, θεωρώ πως το πολύ να έχουμε μια ή δυο αλλαγές σε σύγκριση με τον τελευταίο αγώνα. Κόπριβετς στον άσο, δεξιά ο ασταμάτητος Γκάμπριελ κα αριστερά ο βιονικός «ζαλίζομαι από το πολύ κοκό» Νούχου. Ράζακ, πρόσεξε αγόρι μου, μυαλό στο παιχνίδι και συγκέντρωση και τα «κοκά» θα έρθουν εν καιρώ. Αμυντικό δίδυμο η ψυχάρα μαζί με τον Σουηδό. Στο κέντρο τώρα Βίκτορ και Μαρτίνεζ είναι περισσότερο από σίγουροι ενώ ο κρίκος μεταξύ τους μπορεί να αλλάξει από Άμπου σε Πελέ. Η τριπλέτα στην επίθεση θεωρώ πως δεν αλλάζει εκτός και αν ο Ορλάντι κάνει ντεμπούτο. Για την διαχείριση του παιχνιδιού και τα προπονητικά, μετά το παιχνίδι καθώς η δική μας δουλειά είναι μια: ΦΩΝΗ. Εσείς που δεν φωνάζετε, αν μη τι άλλο να σφυρίζετε όταν δεν κρατάμε μπάλα. Ας εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, ας τους ξυπνήσουμε τους εφιάλτες τους…

Αυτά για την ομάδα, τώρα θα σχολιάσω ένα καυτό ενδοοικογενειακό μας θέμα. Για ακόμη μια φορά το οργανωμένο μας σύνολο γίνεται στόχος. Ξέρουμε ότι το σύστημα μας πολεμάει, ειδικότερα τώρα που ο Φοίνικας δείχνει έτοιμος με τον κόσμο δίπλα του να πετάξει. Κομματικοί μηχανισμοί και συμφέροντα βγήκανε και πάλι μπροστά και ξεσπιτώνουν τα αδέρφια από τον Κεντρικό στην Λάρνακα. Για ακόμη μια φορά πρόσφυγες. Δυστυχώς όμως, εμείς δεν έχουμε «πόλη» και κόμμα πίσω μας. Εμείς με τα χέρια μας και την αγάπη μας ό,τι κάνουμε, χωρίς χάρες και παρεμβολές. Όπως μάθαμε άλλωστε τόσα χρόνια. Σε δίκες και καταδίκες. Σε στημένες υποθέσεις και ανελέητο πόλεμο. Έννοια σας όμως και ο πρόσφυγας πάντα επιβιώνει. Αυτό που φοβάστε, θα το πάθετε. Κρίμα όμως, κρίμα διότι από το υστέρημά μας οι περισσότεροι κτίσαμε ό,τι κτίσαμε, αλλά η πολιτεία «πετάει» και πάλι τα παιδιά της. Τα πετάει γιατί έκαναν το «αμάρτημα» να είναι ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Τελικά αυτή είναι η ομάδα που προκάλεσε ψυχολογικά και όχι οι Τουρκόφιλοι wannabe Έλληνες. Θεέ μου μεγαλοδύναμε…..ΣΕΒΑΣΜΟΣ απλά στα παιδιά του Κεντρικού για την πληρωμένη απάντηση στην ντροπή των οπαδών…

Τέλος, θα ήθελα να πληροφορήσω Καρπασίτες και μη για την μεγάλη εκδήλωση την Παρασκευή και ώρα 19:00 στις Φοινικούδες. Αν και ο γράφων είναι ενάντια στις μεθοδεύσεις τρίτων και ημετέρων για την επιβολή λύσης στην βάση αυτής που συζητείται, έχω ως υποχρέωση όντας Καρπασίτης, ειδικά από την στιγμή που όλα τα οργανωμένα σύνολα του διαμερίσματος αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση, να την κοινοποιήσω. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα γίνει ειρηνική διαδήλωση με απαίτηση για επιστροφή της Καρπασίας μας. Ομιλητές οι Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ούτε τον ένα πάω, ούτε τον άλλο, αλλά τους σέβομαι ως θεσμούς και θα είμαι εκεί. Να ακούσω αν μη τι άλλο τι θα πουν. Απλά θα ήθελα εν κατακλείδι να αναφέρω πως τις προάλλες βρέθηκε άλλος ομαδικός τάφος, σε κάποιαν…..Ομάδα Κύπρος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ