Ο Πάους μείωσε και τις κίτρινες…

Την μεγαλύτερη μείωση της πενταετίας 2010-2014 σε ότι αφορά τις κίτρινες κάρτες παρατηρούμε την φετινή περίοδο. Αυτό φυσικά και δεν οφείλεται στην αντιμετώπιση που τυγχάνει η Ανόρθωση από την διαιτησία η οποία φέρει μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή βαθμολογική θέση της «Μεγάλης Κυρίας».

Η Ανόρθωση είναι κοινός παραδεκτό ότι έχασε αρκετούς βαθμούς από διαιτητικά λάθη, βαθμοί οι οποίοι θα την είχαν σε θέση οδηγού για την εξασφάλιση ενός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Άλλωστε ποιος μπορεί να το αντικρούσει όταν σε 2 παιχνίδια με τον Εθνικό Άχνας έχασε ισάριθμους ποδοσφαιριστές (Ιακοβένκο – Μακρή) από σκληρά και αντιαθλητικά φάουλ τα οποία έμειναν ατιμώρητα και από 3 πέναλτι που δεν υποδείχθηκαν;

Ποιος μπορεί να αντικρούσει ότι οι βαθμοί από τα εντός παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ έπρεπε να ήταν περισσότεροι αφού στον Β γύρο ακυρώθηκε γκολ του Κάλβο στο 89΄και πρόσφατα η προκλητική διαιτησία του Μασιά που άφησε το Μοραίς και Σέρτζιο ατιμώρητους παρά την προκλητική στάση τους απέναντί του; Βέβαια η στάση του διαιτητή ήταν διαφαινόμενη από την ώρα που άφησε ετσιθελικά τον Λάνιγκ μέσα στο παιχνίδι αφήνοντας «πλεονέκτημα» στο βάναυσο κτύπημα πάνω στο Μακρή, το οποίο ήταν ο ορισμός της δεύτερης κίτρινης – αν όχι απευθείας κόκκινης – κάρτας.

Στο δια ταύτα, το παιχνίδι κατοχής που εφαρμόστηκε την φετινή χρονιά από τον προπονητής της Ανόρθωσης Αντρέ Πάους, ήταν ο κύριος λόγος που παρουσιάστηκε η μείωση στις κίτρινες κάρτες. Στα πλείστα παιχνίδια της σεζόν, η Ανόρθωση είναι η ομάδα που έχει την μπάλα περισσότερο στην κατοχή της, δεν αμύνεται αλλά επιτίθεται και επιπλέον, σημαντικός παράγοντας είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται υπέρμετρα δυνατά.

Ενισχυτικό του πιο πάνω είναι το γεγονός ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν και στην περσινή χρονιά στο ρόστερ της ομάδας έχουν παρουσιάσει αισθητή μείωση σε ότι αφορά τις κίτρινες κάρτες που δέχθηκαν. Παραδείγματος χάριν ο Γρηγόρης Μάκος ο οποίος έκλεισε την περσινή σεζόν με 10 κίτρινες κατά ενώ φέτος, 2 αγωνιστικές πριν από το τέλος συμπλήρωσε 6.

Ο Ανδρέας Μακρής ο οποίος αγωνίστηκε στα πλείστα παιχνίδια της φετινής περιόδου δεν δέχθηκε την κάρτα ενώ την περσινή σεζόν είχε 4 κατά.

Πάμε να δούμε τον πίνακα με τις κίτρινες κάρτες από την περίοδο 2010 -2011 μέχρι την περίόδο 2014-2015 αν και απομένουν για την ολοκλήρωσή της ακόμη 3 παιχνίδια ντέρμπι.

Α/Α Ποδοσφαιρική Χρονιά Κίτρινες
1 2014 – 2015 64
2 2010 – 2011 73
3 2011 – 2012 76
4 2013 – 2014 87
5 2012 – 2013 92

Αίσθηση κάνει όπως παρατηρείται στον πιο πάνω πίνακα το γεγονός ότι, όταν η Ανόρθωση πήγαινε τρένο για τον τίτλο – την περίοδο 2012-2013 – με φύσει επιθετικούς ποδοσφαιριστές όπως οι Λαβόρδε, Ρέζεκ, Σπαντάτσιο, Κάλβο και Ιντζχάκι δέχθηκε από την διαιτησία 92 κίτρινες κάρτες!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ