Κάτω τα ξερά σας!

Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ και πάλι. Επιτρέψτε μου πρώτα να ευχαριστήσω την συντακτική ομάδα του Anorthosis24 που μου έδωσε την ευκαιρία να παραθέτω τις απόψεις μου μέσα από την δική μου στήλη. Ως ‘Καρπασίτης’, θα εκφράζομαι ‘ντόμπρα και σταράτα’ και ό,τι γράφετε αφορά προσωπικές σκέψεις και όχι του Αnorthosis24. Θα γίνονται παρεμβάσεις κάθε τύπου και θα εκφράζω ό,τι με απασχολεί γύρω από το Σωματείο και την ομάδα μας. Κάθε είδους σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο, αφού κοινή μας έννοια είναι αυτή η ανίατη ασθένεια, η Κυρία της Αμμοχώστου, της Κύπρου, του Ελληνισμού. Η κριτική σε ό,τι γράφεται είναι καλοδεχούμενη λοιπόν, φτάνει να είναι σε πολιτισμένο επίπεδο και κόσμια πλαίσια! Καλή μας αρχή λοιπόν και μην ξεχνάτε: ΚΑΡΠΑΣΙΑ, ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ ΑΝΟΡΘΩΣΗ!

Σήμερα, παρακολουθώντας γενικά την ειδησεογραφία αλλά και την γενική παραφιλολογία που σημειώνεται γύρω από το θέμα παραμονής ή όχι του Πάους, πραγματικά έχω εξοργιστεί για δυο λόγους. Πρώτον, δεν γίνεται έχοντας ακόμα δυο παιχνίδια να συζητώ για θέμα προπονητή, ασχέτως της βαθμολογικής θέσης που βρίσκεται η ομάδα. Δεύτερον, η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα και με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Πάους και γενικότερα την υιοθέτηση του παρόντος μοντέλου τέθηκαν συγκεκριμένοι στόχοι, οι οποίοι κατ’ εμένα σε μεγάλο βαθμό υλοποιήθηκαν.

Εξηγώ λοιπόν, η είσοδος στην εξάδα επιτεύχθηκε σχετικά εύκολα, ανεξαρτήτως του εκτοπίσματος της Ανόρθωσης (σχετικά με την αγωνιστική πορεία θα ασχοληθώ σε κατοπινό στάδιο). Είδαμε με το μειωμένο ρόστερ, έναν προπονητή του οποίου οι ποδοσφαιριστές ακολουθούσαν τις οδηγίες του πιστά, βλέποντας μετά από πολλά χρόνια βασικά πράγματα στο χορτάρι από τους ποδοσφαιριστές μας. Πιστώνεται σε αυτόν η αγωνιστική ανάκαμψη ποδοσφαιριστών αλλά και η χρησιμοποίηση Κύπριων – ΜVP της χρονιάς. Οι τελευταίοι φυσικά και ταλέντο έχουν και επιμονή, υπομονή και μέσω της σκληρής δουλειάς φοράνε την ένδοξη φανέλα. Δεν πονέσανε τα ματάκια μας πλην ορισμένων-λίγων- περιπτώσεων και απολαύσαμε ορθό και στρωτό ποδόσφαιρο. Έκανε λάθη ο Πάους; Βεβαίως! Ίσως και σημαντικά που καθόρισαν την πορεία της ομάδας μας. Μη αλλαγές ή μη χρησιμοποίηση περισσότερων ποδοσφαιριστών, μη ύπαρξη εναλλακτικού πλάνου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ποιος όμως εντόπισε τους ποδοσφαιριστές; Ποιος του παρέδωσε ρόστερ; Ήθελε διακαώς τον Ίσμα τον χειμώνα και του βγήκε; (για μένα σημαντικότατη προσθήκη) Κύριε Πουλλαΐδη αν διαβάζεις εσύ ή κάποιος του περιβάλλοντός σου, κύριοι της διοίκησης, ζυγίστε τα πράγματα και δέστε τα δεδομένα που υπάρχουν! Μια μικρή επίσκεψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι αρκετή για να πάρεις τον παλμό του κόσμου. Δεν με νοιάζει ποιος και γιατί κρύβεται πίσω από αυτήν την ενορχηστρωμένη προσπάθεια για «φάγωμα» του Πάους, ούτε αν έχει καλές σχέσεις με τον Τ.Δ. Αν θα παρθεί απόφαση, θα πρέπει να παρθεί για αγωνιστικά δεδομένα ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. Να δοθούν στον κόσμο εξηγήσεις γιατί και αν πρέπει να αποχωρήσει ο Πάους. Με την δική μου λογική, εάν απότυχε μιαν φορά ο Πάους, ο Τ.Δ. που όφειλε να τον εφοδιάσει με υλικό, φταίει ΔΕΚΑ!

Έβδομο συναπτό έτος χωρίς πρωτάθλημα, μάλλον δεύτερος χρόνος σερί χωρίς Ευρώπη. Και όμως ο κόσμος στήριξε, χειροκρότησε και αντιλήφθηκε την αλλαγή που γίνεται. Κατάλαβε ότι είναι αναγκαίο να υποφέρουμε ακόμα 1-2 χρόνια, γιατί ναι, υποφέρουμε, βλέποντας κυρίως τους ανταγωνιστές μας ουσιαστικά να μην μπορούν… Ξέρω ότι η Ανόρθωση δεν είναι για την 5η θέση αλλά πολύ καλύτερα ξέρω ότι στον Ανορθωσιάτη δεν χωρεί η κλάψα, η μιζέρια αλλά η περηφάνια και η αισιοδοξία.

Θεωρώ λοιπόν ότι ο Πάους έκανε την…πρακτική του φέτος. Χτίστηκε μια ομάδα, φροντίστε να κρατήσετε τον κορμό και με ποιοτικές και έγκαιρες προσθήκες (Λέουβεν, εδώ;) μας περιμένουν εκπλήξεις!

Κάτω τα ξερά σας λοιπόν!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ