Ανώτεροι των περιστάσεων

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Μετά το τέλος της περσινής χρονιάς πιάσαμε πάτο, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στο εξής δίλημμα: ή που θα κλείσουμε, ή που θα εφαρμόσουμε το τριετές πλάνο με πρώτιστο σκοπό την οικονομική εξιχνίαση. Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί το κυπριακό ποδόσφαιρο χωρίς την Ανόρθωση, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί το Σαββατοκύριακο του χωρίς την Ανόρθωση, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί την καθημερινότητά του χωρίς την Ανόρθωση. Για αυτό και χωρίς δεύτερη σκέψη καταλήξαμε στο τριετές πλάνο.

Ο πρόεδρος ήξερε ότι δεν είναι ο αρμόδιος για να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για το ποδοσφαιρικό τμήμα και για αυτό προσέλαβε τεχνικό διευθυντή για να υλοποιήσει το πλάνο του. Με μειωμένο προϋπολογισμό καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο παιχτών, κυρίως νεαρών, και ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσει η νέα χρόνια. Είχαμε δύο στόχους για την ομάδα μας : συνέχιση της οικονομικής εξιχνίασης και η είσοδος στην πρώτη εξάδα. Κανένας δεν έφερε αντίρρηση γιατί όλοι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τίτλο για ακόμα τρία χρόνια, αλλά κανένας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την Ανόρθωση.

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με ένα δύσκολο πρόγραμμα, με πολλά ντέρμπι εκτός έδρας, με πιο έτοιμες ομάδες ( λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων ). Παρά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών είχαμε ανεπιτυχή αποτελέσματα. Αρκετοί χειροκρότησαν την ομάδα γιατί μετά από πολλά χρόνια έβλεπαν τους ποδοσφαιριστές να παίζουν για την φανέλα και να τιμούν το σήμα στο στήθος τους. Υπήρχαν βέβαια και οι πιο απαισιόδοξοι που μιλούσαν ότι η ομάδα δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στο πρωτάθλημα και ότι οδεύει ολοταχώς για την διαβάθμιση.

Άρχισαν τα πιο εύκολα παιχνίδια και η ομάδα εκτός από το ωραίο ποδόσφαιρο άρχισε να παίρνει και τα καλά αποτελέσματα. Η Ανόρθωση ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, έπαιζε το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο και ήταν φόβητρο για όλους τους αντιπάλους, ανεξαρτήτως έδρας. Αυτό άρεσε στον κόσμο ο οποίος άρχισε σιγά σιγά να ονειρεύεται κάποια διάκριση. Οι λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις οι τραυματισμοί και το μικρό ρόστερ, έσβησαν κάθε ελπίδα για διάκριση.

Για αυτό και απογοητευτήκαμε, γιατί ενώ συμβιβαστήκαμε με την οικονομική εξυγίανση, φάνηκαν οι ποδοσφαιριστές μας ανώτεροι των περιστάσεων και μας έκαναν να πιστέψουμε ότι μπορούμε για το κάτι παραπάνω. Οι ποδοσφαιριστές ( στην πλειονότητα νεαροί ) έδειξαν ποδοσφαιρικό θράσος και έδειξαν σε όλους τους αντιπάλους ότι η Ανόρθωση είναι εκεί, αγωνίζεται σε κάθε αγώνα για την νίκη και ότι παίζουν για τον κόσμο, την φανέλα, το Βαρώσι και την προσφυγιά.

Ακόμα όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά αλλά είτε καταφέρουμε να βγούμε στην Ευρώπη είτε όχι πρέπει να μείνουμε κοντά στην ομάδα και να στηρίξουμε το αρχικό μας πλάνο ώστε η Μεγάλη Κυρία να επανέλθει σύντομα στον θρόνο της.

ΥΓ. Λάθη έγιναν, γίνονται και θα γίνονται από όλους, αλλά η κριτική θα γίνει στο τέλος όταν τελειώσει το πρωτάθλημα, ώστε να διορθώσουμε τα λάθη για την επόμενη χρονιά.

Π.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ