Στήριξη ή απομάκρυνση;

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected].

Αρκετή μουρμούρα μετά το αποτέλεσμα με την Ομόνοια και δίκαια φυσικά καθώς ο τρόπος που ήρθε η ήττα αλλά και οι συνέπειες της πλήγωσαν τους απανταχού Ανορθωσιάτες. Οι απόψεις που ακούγονται διίστανται με τους μεν να συνεχίζουν στήριξη σε ΤΔ και προπονητή και οι δε να θέλουν απομάκρυνση τους. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.

Ας ξεκινήσουμε με την στήριξη. Όλοι μας θέλουμε τίτλους και διακρίσεις αλλά από ότι φαίνεται ξεχνούμε ένα σημαντικό παράγοντα. Το χρήμα. Γίνεται συνεχής σύγκριση με τις άλλες διεκδικήτριες του ευρωπαϊκού εισιτήριου οι οποίες έχουν το ίδιο μπατζετ με εμάς. Καμία από τις δυο όμως δεν πάει για πρωτάθλημα φέτος χωρίς μάλιστα ποδοσφαιριστές τους να έχουν προοπτική εξέλιξης στο σημείο των δικών μας νεαρών. Υπάρχουν αξιόλογες περιπτώσεις στην Ομόνοια οι οποίες επισκιάζονται από τους υπερήλικους συμπαίκτες τους(Γκαρσία, Ασσις). Άρα το συμπέρασμα είναι παρόλο που μπορεί φέτος να είμαστε ελαφρώς υποδεέστεροι από ΑΕΚ και Ομόνοια, σε βάθος χρόνου η λογική λέει ότι θα είμαστε πιο ισχυροί αλλά θα έχουμε σημαντικά έσοδα από πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Ας μην ξεφεύγουμε λοιπόν και να ζητάμε τίτλους και διακρίσεις καθώς ο δρόμος που διαλέξαμε δεν αποφέρει λίγα βραχυπρόθεσμα αλλά πολλά μακροπρόθεσμα..

Ας συζητήσουμε τώρα την απομάκρυνση. Λάθη έγιναν πολλά. Η ξεροκεφαλιά του Λέουβεν μας οδήγησε σε μεγάλες καθυστερήσεις στις μεταγραφές, που μας στέρησαν βαθμούς στην αρχή της σεζόν. Μεγάλες ελλείψεις στο ρόστερ αλλά και μη σωστή διόρθωση των λαθών αυτών, την χειμερινή περίοδο. Ο προπονητής, επίσης ξεροκέφαλος, έδειξε μεγάλη αδυναμία στη διαχείριση του αγώνα. Η ομάδα κατάντησε προβλέψιμη χωρίς σχέδιο Β. Πολλές φορές οι αδυναμίες της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο βγάζουν μάτια αλλά και ο κ. Πάους δεν κάνει τίποτα για αυτό.

Τα δεδομένα αυτά είναι και κανένας δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει. Η επιλογή είναι στην κρίση του καθενός. Η προσωπική μου άποψη είναι η στήριξη. Γιατί μας φοβίζει τόσο η εμπιστοσύνη σε ένα προπονητή; Το πλάνο είναι τριετές. Όλες οι ενέργειες μέχρι τώρα έγιναν με βάση τα όσα προκήρυξε η διοίκηση. Νεαρό ρόστερ με προοπτική και μεταπωλητική αξία. Πως αλλιώς θα κοντράρουμε ΑΠΟΕΛ και Απόλλων των εκατομμυρίων; Λεφτά δεν υπάρχουν. Τα χρέη είναι βουνό. Μόνο με τις πωλήσεις νεαρών παικτών θα έρθει χρήμα στην ομάδα. Το χρέος μας εμάς είναι η συνεχής παρουσία στο γήπεδο και η στήριξη στους πιτσιρικάδες. Υπομονή και κάθε χρόνο πιο αυστηροί κριτές.

Η.Ι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ