Τα είπε ωμά και σταράτα ο Παν. Συ. Φι.

Περιεκτική και εύστοχη η χθεσινή ανακοίνωση του Παν. Συ. Φι. ο οποίος είπε κάποια πράγματα τα οποία άλλοι αρνούνται να πιστέψουν ή να διατυπώσουν δημόσια. Η πλειοψηφία κράτησε την τελευταία ατάκα που ηχεί ωραία στα αυτιά, ωστόσο ο αρθρογράφος θα αναφερθεί σε μια λέξη κλειδί, την «νοοτροπία». Μεταξύ άλλων ο Παν. Συ. Φι. αναφέρει:

Αυτό που αναρωτιόμαστε είναι τι άλλαξε σε μια βδομάδα και βλέπουμε «Ανορθωσιάτες» να μιλούν με τα χειρότερα για μια ομάδα που χτίστηκε από το τίποτα, για παίχτες που μέχρι το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας ήταν αστέρες, για προπονητές που διαχειρίζονται με τον καλύτερο τρόπο ένα μικρό ρόστερ με τόσες απουσίες. Τίποτα δεν άλλαξε αλλά αυτό που πρέπει να αλλάξουμε και ΑΜΕΣΑ είναι την νοοτροπία μας.

Πράγματι το ερώτημα που αξίζει να τεθεί είναι πως μέσα σε μια εβδομάδα ο Άντρε Πάους από εκεί που ζητήθηκε από σύσσωμο τον κόσμο η παραμονή του, μετατράπηκε σε στόχο; Πως κάποιοι ποδοσφαιριστές για τους οποίους λέχθηκαν διθύραμβοι μετατράπηκαν σε παιχτάκια της σειράς;

Η απάντηση είναι εύκολη στη διατύπωση, αλλά δύσκολη στην παραδοχή. Δυστυχώς είναι θέμα νοοτροπίας και η νοοτροπία είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλλιεργηθεί και να αλλάξει. Είναι η αρχή που υπαγορεύει ότι ένας προπονητής πρέπει να κάνει και τις τρεις αλλαγές σε ένα παιχνίδι και η ίδια αρχή που υπαγορεύει ότι όταν θέλεις γκολ πρέπει να γεμίζεις την περιοχή με επιθετικούς, αγνοώντας πως θα πάει η μπάλα εκεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ