Τώρα που υπάρχει προηγούμενο τι μέλλει γενέσθαι;

Δυο πρόσφατες αποφάσεις της Δικαστικής Επιτροπής «ξένισαν» το ποδοσφαιρικό κοινό αφού δεν επέφεραν την επιπρόσθετη τιμωρία των ποδοσφαιριστών Ντιέγκο Λεόν και Μαμαντού έπειτα από απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχθηκαν στα παιχνίδια με ΑΕΚ και ΑΕΛ αντίστοιχα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι άνωθεν ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν κανονικά εναντίον της ομάδας μας στα μεταξύ μας παιχνίδια και ενώ θα έπρεπε να ήταν στην εξέδρα. Ειδικά η περίπτωση του αμυντικού της Άχνας προκαλεί καθότι επρόκειτο για βάναυση αντιαθλητική ενέργεια και δεν επιδέχεται οποιαδήποτε δικαιολογία.

Η αναφορά μας ολίγο ενδιαφέρει – τώρα – την Ανόρθωση αφού οι αγώνες αποτελούν παρελθόν και τις συγκεκριμένες ομάδες θα τις αντιμετωπίσουμε ξανά από χρόνου. Το ερώτημα είναι ποια θα είναι η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής αφού με τις προαναφερόμενες περιπτώσεις δημιούργησε «προηγούμενο δικάσιμο» και ως εκ τούτου ομάδες των οποίων ποδοσφαιριστές παραπέμπονται στην Δικαστική θα επικαλούνται τις εν λόγω αποφάσεις. Έτσι η Δόξα μπορεί να επικαλεστεί για να μην τιμωρηθεί επιπλέον ο Βασκοντσέλο που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Ανόρθωση και ο Ταλ που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Επαναλαμβάνουμε ότι ολίγον τι μας ενδιαφέρει σαν Ανόρθωση αλλά είναι για να απορείς καμιά φορά αν οι της «Δικαστικής» σκέφτονται το τι μέλλει γενέσθαι και το πώς οι αποφάσεις τους μπορεί να επηρεάζουν την διεξαγωγή αγώνων επί ίσοις όροις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ