Κι όμως, παίζει ο Λεόν …

Είναι από τις φορές που διερωτάται κανείς αν οι νόμοι της ΚΟΠ είναι για να εφαρμόζονται για όλους το ίδιο ή αν λειτουργεί το «δυο μέτρα και δυο σταθμά».

Την ώρα που βγαίνει προς τα έξω – κόντρα Σαλαμίνας Vs ΚΟΠ – για την επιβολή προστίμου σε παράγοντες της συμπολίτισσας για δηλώσεις που είχαν κάνει, είχαμε την απόφαση της Δικαστικής επιτροπής της ΚΟΠ για το ποδοσφαιριστή της Νέας Σαλαμίνας Ντιέγκο Λεόν, ο οποίος πέραν του αυτόματου αποκλεισμού τιμωρήθηκε μόνο με πρόστιμο για ένα σκληρό μαρκάρισμα εκτός φάσης.

Βέβαια νομικά, είναι καλυπτόμενη η απόφαση αφού η συγκεκριμένη πρόνοια άλλαξε – λανθασμένα – στο μέσο της ποδοσφαιρικής περιόδου – έπρεπε να προνοηθεί από την αρχή της σεζόν – αλλά αυτό δεν παύει να δημιουργεί προηγούμενο για τις επόμενες αποφάσεις της Δικαστικής Επιτροπής.

Η «επίμαχη» φάση ήταν στον επαναληπτικό αγώνα Κυπέλου Σαλαμίνα Vs AEK στις 14/01/2015 όταν και ο ποδοσφαιριστής Λεόν αποβλήθηκε στο 82΄με απευθείας κόκκινη κάρτα από το διαιτητή της συνάντησης, Λεόντιο Τράττου για ένα φάουλ το οποίο έκανε από πίσω σε βάρος του Μπόλιεβιτς και όταν η μπάλα –όπως δείχνει η εικόνα – και οι ποδοσφαιριστές ήταν εκτός γηπέδου.

Έτσι για αυτή την απόφαση η Δικαστική Επιτροπή τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή Λεόν μόνο με πρόστιμο, την ώρα που στο παρελθόν είχε αλλοπρόσαλλες αποφάσεις. Όπως για παράδειγμα η παραπομπή του Ιντζχάκι στο ματς με την ΕΝΠ για ένα απλό φάουλ στο κέντρο επέφερε τιμωρία 4 αγωνιστικών ή και όπως η αποβολή του Λαΐφη στο παιχνίδι του πρώτου γύρου με το Αποελ που τιμωρήθηκε με 1 επιπλέον αγωνιστική, ήτοι 3 στο σύνολο.

Η πιο πάνω απόφαση επηρεάζει την Ανόρθωση αφού ο ποδοσφαιριστής – ίσως ο πιο ποιοτικός του αντιπάλου – έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί κανονικά στον αναμεταξύ μας αγώνα την Κυριακή, την ώρα που έπρεπε και αυτός να παρακολουθήσει την συνάντηση.

Δείτε την επίμαχη φάση στο 00:47

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ