Ήταν σε αποστολή – Καταγγείλτε τον!

Ο Γιάννης Αναστασίου ήρθε στο Αντώνης Παπαδόπουλος για να «αποκαταστήσει» τις αδικίες του Εθνικού από τα προηγούμενα παιχνίδια αλλά και να κόψει το βήχα της Ανόρθωσης.

Σε ένα φάουλ πολύ μακριά από την περιοχή ζήτησε να σφυρίξει πριν εκτελεστεί. Αυτή ήταν η τακτική του σε όλο το παιχνίδι και έτσι εκνεύριζε τους παίχτες μας αλλά και τον κόσμο στην κερκίδα. Το φάουλ κτυπήθηκε από τον Τζέισον Δημητρίου αλλά την κάρτα έδειξε στον Κάλβο. Ήταν η πέμπτη του, τον εκνεύρισε, τον έβγαλε από τα νερά του. Ούτε όταν του το εξήγησαν οι παίχτες στο ημίχρονο τον ένοιαξε, ούτε όταν του το επεσήμαναν οι άνθρωποι της Ανόρθωσης μετά το τέλος του αγώνα έκανε τον κόπο να διορθώσει την απόφασή του.

Η φάση που ο Ιακοβένκο ζητά πέναλτι είναι πεντακάθαρη. Πεναλτάρα και κάρτα. Οι σχάρες του Ταλ κτύπησαν τον Ιακοβένκο στο γόνατο μέσα στην περιοχή. Ο Αναστασίου το κατάπιε και μάλιστα στην πορεία της φάσης έδωσε φάουλ στον Εθνικό.

Οι Αχνιώτες έπρεπε να έπαιζαν με 9 αφού ο Πιντσέλι έπρεπε να είχε δεχτεί μια δεύτερη κίτρινη πριν το ημίχρονο και άλλη μια στο δεύτερο. Ο Ταλ επίσης έπρεπε να φύγει με κόκκινη. Αντίθετα, ο Κάλβο πήρε μια κάρτα που δεν ήταν δική του και ο Χόλγκερσον κιτρινίστηκε για ένα απλό φάουλ.

Ο διαιτητής δεν καθόρισε αποτέλεσμα ακυρώνοντας γκολ ή δίνοντας πέναλτι, αλλά σίγουρα θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα εάν καταλόγιζε την πεναλτάρα στον Ιακοβένκο (ήταν μπροστά του, έβλεπε κι ο βοηθός) και δεν εκνεύριζε τους παίχτες μας με το προκλητικό σταμάτημα του παιχνιδιού κάθε τρεις και λίγο και την μη τιμωρία των σκληρών και αντιαθλητικών μαρκαρισμάτων του Εθνικού.

Τέλος, ο τέταρτος έκανε έντονες παρατηρήσεις στον πάγκο της Ανόρθωσης από το ημίχρονο ενώ δεν πήρε χαμπάρι ότι στον πάγκο του Εθνικού γινόταν πάρτι, όποιος ήθελε σηκωνόταν και φώναζε.

Τέτοιου είδους διαιτησίες είναι εντεταλμένες και πρέπει η διοίκηση της ομάδας άμεσα να λάβει τα μέτρα της. Μέχρι τώρα αμυνθήκαμε στα παράλογα παράπονα Οθέλλου και Σαλαμίνας όπου βγήκαμε και δικαιωμένοι από τις φάσεις (ακύρωση γκολ και κόκκινη κάρτα) αλλά είναι καιρός να βγούμε κι εμείς στην αντεπίθεση, σε ένα πρωτάθλημα που παίζεται «απού φωνάξει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ