Πάους, τι μας λες; Έχεις και εσύ ευθύνες

Μετά το τέλος του αγώνα το Σάββατο, ο προπονητής της ομάδας δήλωσε ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας και ότι απλά μας έλειπε το γκολ. Είναι όμως έτσι; Για έμενα προσωπικά όχι. Ξεκαθαρίζω από νωρίς πως, όλοι στηρίζουμε τον κόουτς και δεν σημαίνει ότι γραφών ζητά την απομάκρυνση του.

Από εκεί και πέρα όμως, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα μισά του πρώτου γύρου, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς αλλά και αυστηροί. Η Ανόρθωση δεν εντυπωσιάζει, δεν γοητεύει και δεν κάνει πολλές φορές, ούτε τα βασικά.

Σίγουρα η προχθεσινή εμφάνιση κάποιων παικτών έπαιξε ρόλο στη συνολική εικόνα. Άλλος έπαιζε για τον εαυτό του, άλλος έχανε τη μπάλα μέσα από τα πόδια του, άλλος δεν μάρκαρε καν (λες και όλοι περίμεναν εντολές προπονητή για να κάνουν τα αυτονόητα). Εδώ συμφωνούμε λοιπόν πως όλοι οι παίκτες φέρουν και ατομικό μερίδιο ευθύνης.

Επιπλέον, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν θεωρώ αναγκαία την ύπαρξη «γάτας» στον πάγκο, για να κερδίσει η Ανόρθωση τον Εθνικό.

Και κάπου εδώ επιρρίπτετε ευθύνη ΚΑΙ στον Πάους. Θα πρέπει όμως να σταθούμε σε ορισμένα στοιχεία που δεν έκαναν ΜΟΝΟ χθες την εμφάνισή τους, ανησυχώντας με προσωπικά σχετικά με τη δουλειά του Πάους, αλλά και του Λίουεν.

Κατ αρχάς, δεν υπάρχει ποτέ Plan B σε αυτή την ομάδα. Η μπάλα στο Κάλβο, και ο Κάλβο σέντρα να βρούμε το κεφάλι του Ιακοβένκο. Το κάνουμε μια, δυο, χίλιες φορές σε ένα αγώνα. Λογικά πλέον, ο αντίπαλος προπονητής «βιδώνει» στον Κάλβο 2 και 3 παίκτες και τότε η ομάδα εκτίθεται. Από εκεί και πέρα, έχουμε μια ανούσια υπεροχή, που το μόνο που σου δίνει είναι η κατοχή.

Κατά δεύτερο, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί πρέπει να κάνω τις αλλαγές μετά το 70´-75´. Πότε να μπει ο παίκτης στον ρυθμό του αγώνα; Δύσκολο να σου αποδώσει ένας ποδοσφαιριστής μέσα σε 15-20 λεπτά. Γιατί; Αυτό μας οδηγεί και στο πρώτο πρόβλημα που προανέφερα.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε την γνωστή πια «απουσία» στόπερ – γιατί προσωπικά ο Χόλγκερσον δεν μου γέμισε ποτέ το μάτι – από τα μετόπισθεν, αλλά και την προφανή εντολή να ανέβουν ψηλά στο γήπεδο, σε μια προσπάθεια να συνθλίψουν τους αντιπάλους, αντιλαμβανόμαστε (μαζί με όλους τους αντίπαλους προπονητές) πως δεν είναι δύσκολο να κάνεις φάσεις στην Ανόρθωση.

Θέλω να πιστεύω πως ο προπονητής, όπως και όλοι εμείς, βλέπει και αντιλαμβάνεται τα κτυπητά πλέον προβλήματα της ομάδας. Θέλω να πιστεύω, ότι δουλεύει σε όλες μας τις αδυναμίες, και στο ΑΜΕΣΟ μέλλον η ομάδα θα παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης.

Είναι κρίμα να βαφτιστούν όλοι – και ο Πάους – ως «άχρηστοι», «τουρίστες» και τα λοιπά γνωστά, λόγω μιας εμμονής σε άναρχο ποδόσφαιρο, λόγω εγωισμών ή εμμονών.

Fire Phoenix

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ