Ανακοίνωση ΝΟΑ για τα «Ιωαννίδεια 2014»

Ανακοίνωση έκδωσε ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου, σχετικά με τα Ιωαννίδεια που έλαβαν χώρα την προηγούμενη Κυριακή 21/7.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΟΑ

«Την Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου, 2014, ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου (ΝΟΑ), οργάνωσε τα δεύτερα Ιωαννίδεια, τα «Ιωαννίδεια 2014», εκδηλώσεις εις μνήμη του αείμνηστου Ήρωα Διοικητή Ναυτικού κατά την τραγική έκρηξη στο Μαρί, Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη ΠΝ.  Ο Αντρέας Ιωαννίδης, κατά την ημέρα της θυσίας του, ήταν ο Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου και πέρσι στα πρώτα Ιωαννίδεια ανακηρύχτηκε Επίτιμος Πρόεδρος του ΝΟΑ.

Τα Ιωαννίδεια 2014, έθεσε υπό την αιγίδα του, ο εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ Νίκος Αναστασιάδης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί στις 9, με τους αγώνες, μαραθώνιο κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, μαραθώνιο κανό-καγιάκ, κωπηλασίας, και σανιδοκωπηλασίας (SUP) και συνεχίστηκαν με τον αγώνα σκαφών ανοικτής θαλάσσης Ανδρέας Ιωαννίδης.  Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τον αριθμό της προηγούμενης χρονιάς και έφτασαν τις 34, γράφοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών σκαφών ανοικτής θαλάσσης για την Κύπρο.  Έπλευσαν ανοικτά της Λεμεσού και τερμάτισαν στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το οίκημα του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου.  Χορηγός των Ιωαννιδείων η εταιρεία IronFX Global Limited και συνεργάτης η Μαρίνα Λεμεσού (LimassolMarina), η οποία παραχώρησε δωρεάν ελλιμενισμό στα σκάφη που συμμετείχαν.  Πολλοί άλλοι χορηγοί συνέδραμαν στην επιτυχία της διοργάνωσης όπως οι εταιρείες EDT Offshore, ΆλφαΜέγα, το ξενοδοχείο Golden Arches, Ship2Shore Customize Clothing, Krypto Securities, Α. Σοφοκλέους & Υιοί, P.G. Economides Ltd, TotalServe Management Ltd, Seascope Navigation, Lordos United Plastics, A. Epiphaniou Scraps, Σχολή Οδηγών Ματθαίος Αχεριώτης, Σχολή οδηγών Γεώργιος Χατζηπαναγής κ.α.

Στις 6μμ άρχισε η επίσημη τελετή αφιερωμένη στον Αρχιπλοίαρχο Ανδρέα Ιωαννίδη, στην Αμμόχωστο, και στον αείμνηστο Υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο, με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ανδρέα Ιωαννίδη, που κοσμεί την είσοδο του Ομίλου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης τις βραβεύσεις του αγώνα σκαφών ανοικτής θαλάσσης, την παράδοση των περσινών υποτροφιών από το Ταμείο Υποτροφιών Ανδρέας Ιωαννίδης καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη χορωδία του Δήμου Αμμοχώστου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και συνθέτη Νίκου Βήχα, τον καταξιωμένο τραγουδιστή Κώστα Χατζηχριστοδούλου, τον Στέλιο Χιώτη, τον Θεόδουλο Παπαγεωργίου και άλλους γνωστούς συνθέτες και μουσικούς.  Χορηγός της καλλιτεχνικής εκδήλωσης, οι υπεραγορές Άλφα Μέγα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Άμυνας κ Χριστόφορος Φωκαῒδης, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκπρόσωποι κομμάτων, καθώς και βουλευτές Λευκωσίας, Αμμοχώστου και Λεμεσού.  Επίσης η Πρόεδρος του ΚΟΑ κ Κλέα Παπαέλληνα, ο εκπρόσωπος της ΚΟΕ και Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ Δαμιανός Χατζηδαμιανού, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας, εκπρόσωποι των Δήμων Αμμοχώστου, Λεμεσού και Αγίου Αθανασίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, Σωματείων και Οργανώσεων, πολίτες, καθώς και άγημα του Πολεμικού Ναυτικού μαζί με την ακταιωρό Γεωργίου ΠΠ, όλοι για να τιμήσουν τον Ήρωα Ανδρέα Ιωαννίδη.  Το περιπολικό πλοίο του Γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού έδωσε επίσης το παρόν του κατά την διάρκεια των αγώνων.»

Χορηγός επικοινωνίας το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ