Αναλαμβάνει τις ευθύνες της, επιτέλους

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της Ανόρθωσης αναλαμβάνει μια σειρά μέτρων όπως την κατάργηση της επιτροπής προγραμματισμού, την ανάληψη των ευθυνών της για την φετινή κατάντια, την ενίσχυση του ποδοσφαιρικού τμήματος με άτομα που έγραψαν ιστορία στην Ανόρθωση και την δυναμική της παρουσία στα κέντρα αποφάσεων.

Εμείς ως anorthosis24.net εκφράζουμε την βεβαιότητα ότι αν ακολουθηθούν αυτά που εξήγγειλε η διοίκηση μαζί με μια σειρά ενεργειών που πρέπει να γίνουν, τότε θα δούμε μια πολύ καλύτερη Ανόρθωση στο μέλλον για αυτό και θα συμπαρασταθούμε στην νέα προσπάθεια της διοίκησης Χρίστου Πουλλαΐδη μα θα χουμε και τα μάτια ανοιχτά σε τυχόν επιτήδειους προσπαθήσουν να επηρεάσουν τα συμφέροντα της ομάδας μας προς όφελος τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε μια μαραθώνια συνεδρία που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στο Αντώνης Παπαδόπουλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου εξέτασε την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας και τα αποτελέσματα.

Υπήρξε ενδελεχής ανάλυση γύρω από διάφορα ζητήματα, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Αναλύθηκε η πορεία της ομάδας μέσα στην χρονιά και τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, με αποκορύφωμα αυτό της περασμένης Κυριακής στο ΓΣΠ.

Υπήρξε έντονα κριτική και αυτοκριτική διάθεση, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Αναμφίβολα, για να φτάσει η Ανόρθωση εδώ που έφτασε, ευθύνες εντοπίζονται στους ποδοσφαιριστές – με εξαίρεση τους νεαρούς, στα συμβόλαιά τους, στους εκάστοτε προπονητές και φυσικά στη διοίκηση.

Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης ανήκει ενδεχομένως σε μας και το αναγνωρίζουμε και το αναλαμβάνουμε. Άλλωστε, η νυν διοίκηση έχει πληρώσει ακριβά όχι μόνο δικά της λάθη αλλά και λάθη άλλων τα οποία αγόγγυστα επωμίστηκε και εξακολουθεί να επωμίζεται.

Έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες περισσότερο αντανακλούν στη νέα χρονιά. Θέλουμε να διασφαλίσουμε, ότι δεν θα ξαναζήσουμε παρόμοιες στιγμές και προς αυτό εργαζόμαστε ακατάπαυστα.

Εκφράζουμε τη βεβαιότητα, ότι με την εισαγωγή του πλήρους επαγγελματισμού στο ποδοσφαιρικό τμήμα και την ταυτόχρονη διοικητική στήριξη και υποστήριξη που δεν παρείχαμε σε ικανοποιητικό βαθμό σε ορισμένες χρονικές περιόδους φέτος, θα θέσουμε τις βάσεις για τη νέα Ανόρθωση.

Για το λόγο αυτό, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί αποφασίστηκε η κατάργηση της επιτροπής προγραμματισμού και η ύπαρξη απλά συντονιστή ποδοσφαίρου που θα χειρίζεται θέματα διαπραγματεύσεων ποδοσφαιριστών, τους οποίους θα εντοπίζει και προτείνει ο τεχνικός διευθυντής. Ο συντονιστής και το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας θα ενισχυθούν σημαντικά από στελέχη της διοίκησης, παλιούς παράγοντες και βετεράνους ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ομάδα, για ουσιαστικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους.

Ταυτόχρονα, θα γίνουν έντονα διαβήματα προς την κατεύθυνση της ΚΟΠ και της διαιτησίας, αφού η αντιμετώπιση που έχουμε από την τελευταία θεωρούμε ότι είναι τουλάχιστον άδικη. Δίχως να θέλουμε να μεταθέσουμε αποκλειστικά εκεί το βάρος των ευθυνών. Θα είμαστε δυναμικά και ενεργά παρόντες στα κέντρα αποφάσεων του ποδοσφαίρου.

Η Ανόρθωσις κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ασφαλέστατα, όπως και σε κάθε καινούρια αρχή, θα χρειαστεί υπομονή. Είμαστε όμως αισιόδοξοι για την επόμενη μέρα της Ανόρθωσης, πως μέσα από την σκληρή και μεθοδική δουλειά, τον επαγγελματισμό και τις λελογισμένες κινήσεις θα κτίσουμε την Ανόρθωση που αξίζει στην πόλη, αρμόζει στην ιστορία και δικαιούται ο κόσμος της.

Το τριετές μας οικονομικό και ποδοσφαιρικό πλάνο, θα πετύχει μόνο αν αγκαλιαστεί από τον κόσμο. Άλλωστε, πέραν από το να αγαπούμε και να στηρίζουμε την ομάδα μας, δεν έχουμε άλλη επιλογή!

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ