Ανόρθωσις 1 – 1 Νέα Σαλαμίνα : Ακόμη νοσεί

Σε ένα ματς που δεν θα θυμάται κανείς για πολύ καιρό ακόμη, Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα εξήλθαν ισόπαλες 1-1. Το παιχνίδι σε κανένα του σημείο δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας και το θέαμα που προσέφεραν οι δύο ομάδες ήταν πολύ φτωχό. Οι κυανόλευκοι έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και κρατούσαν την μπάλα, με τους ερυθρόλευκους όμως να είναι καλά θωρακισμένοι στα μετόπισθεν και να εξουδετερώνουν τον οποιοδήποτε κίνδυνο εν τη γενέσει του.

Η σύνθεση

Επαλήθευσε τα ρεπορτάζ ο Νίκος Κωστένογλου και έδωσε φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος στον νεαρό Λοϊζίδη. Κάτω από τα δοκάρια επέλεξε τον Βαλβέρδ, στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Αβραάμ, δεξιά ως πρωτοεμφανιζόμενος ο Λοϊζίδης ενώ το αμυντικό κεντρικό δίδυμο συνέθεσαν οι Ζόρζε και Σιέλης. Στο δίδυμο των αμυντικών χαφ για πρώτη φορά φέτος οι Μάκος και Μαραγκός, με τον Γκριγκαλασβίλι να κινείται σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης ήταν ο Μπεσέρα, δεξιά ο Ανδρέας Μάκρης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κολαούτι.

Α’ Ημίχρονο

Κινητική και ορεξάτη μπήκε στο παιχνίδι η Μεγάλη Κυρία δίχως όμως να έχει την απαραίτητη ουσία στο παιχνίδι της για να δημιουργήσει τους κινδύνους προς την αντίπαλη εστία. Μόλις στο 5′ καταγράφηκε η μοναδική τελική προσπάθεια του ημιχρόνου με τον νεαρό Μακρή να βλέπει το συρτό του σουτ να καταλήγει στην αγκαλιά του Σέκτους. Η Ανόρθωσις κρατούσε την μπάλα, προσπαθούσε να οργανωθεί κυρίως από τα άκρα, υστερούσε όμως στη τελική πάσα που θα έφερνε την τελική προσπάθεια. Στον αντίποδα η Νέα Σαλαμίνα απείλησε με δύο μακρινά σουτ του Καλογέρη, τα οποία όμως δεν βρήκαν στόχο.

Β’ Ημίχρονο

Στα αποδυτήρια έμεινε ο νεαρός Μακρής και τη θέση του πήρε ο Γκαουσού Φοφανά για να δημιουργήσει ρήγματα με τις διεισδύσεις του. Ο ρυθμός ήταν καλύτερος και η ομάδα μας προσπαθούσε φιλότιμα να οργανωθεί και να δημιουργήσει τους διαδρόμους που θα την οδηγούσαν στο γκολ, με τη Νέα Σαλαμίνα να περιορίζεται περισσότερο σε παθητικό ρόλο. Στο 54′ ο Κολαούτι έχασε καλή ευκαιρία όταν από το ύψος της μικρής περιοχής το σουτ που επιχείρησε προσέκρουσε σε σώματα αμυνομένων και κατέληξε κόρνερ. Το κόρνερ έφερε ακόμη μια καλή στιγμή με τον Σιέλη δράστη αυτή τη φορά, του οποίου όμως η κεφαλιά πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Σέτκους. Η επόμενη ευκαιρία ήρθε στο 62′, πάλι από κόρνερ, με πρωταγωνιστή τον Μπεσέρα, του οποίου η κεφαλιά πέρασε ελάχιστα πάνω από την οριζόντια δοκό της ερυθρόλευκης εστίας.

Στο 65′ ο Γκριγκαλασβίλι σε μια επίδειξη υπερβολικής αυτοπεποίθησης προσπάθησε από πλάγια να κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα δίχως όμως αποτέλεσμα. Αυτό που δεν κατάφερε όμως στο 65′, το πέτυχε δύο λεπτά αργότερα. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον τη κάθετε μπαλιά του νεοεισελθόντος Οχαγιόν που πρόσθεσε ουσία στο παιχνίδι μας, πρόλαβε τον Σέτκους στην έξοδο και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα της Νέας Σαλαμίνας.  Στη συνέχεια η ομάδα μας είχε περισσότερο το μυαλό της στο να μη κινδυνέψει παρά να επιτεθεί. Ο Οχαγιόν στο 78′ από πλάγια με απευθείας εκτέλεση φάουλ επιχείρησε να καθαρίσει το ματς, αλλά προς κακή του τύχη βρήκε σε πλήρη ετοιμότητα τον Σέτκους.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης χτύπησε η ανίατη ασθένεια που χαρακτηρίζει την Ανόρθωση και δεν είναι άλλη από τα ατομικά λάθη και την αμυντική αδράνεια. Ο Χέλιο Ρόκε έβγαλε από δεξιά την μπαλιά και ο Μεγκόλο ανάμεσα σε πλήθος κυανόλευκων πήρε την κεφαλιά στέλλοντας την μπάλα στα δίχτυα του Βαλβέρδ που πιάστηκε απροετοίμαστος.

Στο επόμενο λεπτό ο Μεγκόλο έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Μάκο που του έφερε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο εκνευρισμός του Μάκου από το φάουλ αυτό ήταν η αιτία να πάρει την απευθείας κόκκινη κάρτα αδικαιολόγητα.

Γενική εικόνα

Βελτιωμένη μεν, όχι στο βαθμό που τη θέλαμε η Ανόρθωσις σήμερα. Προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό της και να καταφέρει να κλέψει την ουσία. Είχε στα χέρια της το τρίποντο μέχρι το τελευταίο λεπτό αλλά η ανίατη ασθένεια της αδράνειας χτύπησε και πάλι. Το μοναδικό κέρδος ήταν ο νεαρός Λοϊζιδης, που πραγματοποίησε θετική εμφάνιση στο ντεμπούτο του.

Η συνέχεια

Όσο τραγικό κι αν ακούγεται, ο βαθμός αυτός ίσως μας εξασφαλίσει τη θέση στην εξάδα. Η απόσταση από την έβδομη θέση έμεινε στους 6 βαθμούς (εάν τελικά χάσει η ΑΕΚ – 2-0 στο ημίχρονο) με δυο αγώνες να απομένουν. Επόμενος αντίπαλος το Σάββατο στο Τσίρειο ο Άρης Λεμεσού. Μοναδικός στόχος η επιστροφή στις νίκες μετά από πέντε σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Πρωτίστως για το γόητρο και ακολούθως για τους βαθμούς και τις όποιες ελάχιστες ελπίδες έχουν απομείνει για διάκριση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ