Με οδηγό την άμυνα

Έχοντας δώσει ιδιαίτερο βάρος στην αμυντική λειτουργία της ομάδας το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ο Νίκος Κωστένογλου φιλοδοξεί να πάρει σήμερα το απόγευμα την πρώτη του νίκη επί κυπριακού εδάφους. Για την ακρίβεια, ο Ελλαδίτης τεχνικός ούτε καν να σκέφτεται δεν θέλει άλλο αποτέλεσμα, γνωρίζοντας πολύ καλά πως και αυτή ακόμα η εξάδα δεν είναι εξασφαλισμένη.

Η Μεγάλη Κυρία έχει δυο πολύ άσχημα σερί, τα οποία ο κόουτς θέλει να τερματίσει σήμερα. Τέσσερις αγώνες δίχως βαθμό είναι το πρώτο και σημαντικότερο σερί που πρέπει οπωσδήποτε να σπάσει άμεσα. Και μάλιστα, όχι απλά να πάρουμε βαθμό, αλλά τη νίκη. Μια νίκη η οποία χρειάζεται τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους. Ένας Θεός ξέρει πόσο θα βοηθήσει και στην οικονομική εκστρατεία για τα κριτήρια Μαρτίου. Όλα άλλωστε είναι αλληλένδετα.

Για να έρθει όμως η νίκη πρέπει αφ’ ενός να σκοράρουμε – κάτι που κουτσά στραβά συνήθως καταφέρνουμε, έστω και με το σταγονόμετρο τελευταία – αλλά και να μη δεχτούμε τέρμα. Στα τελευταία δέκα παιχνίδια, η Ανόρθωσις δεν κατάφερε να κρατήσει σε κανένα μηδέν παθητικό. Οι τερματοφύλακές μας, μάζεψαν την μπάλα από τα δίκτυα τους δεκαεννέα (!) φορές σε αυτούς τους δέκα αγώνες, στατιστικό για… κλάματα. Γι’ αυτό και ο κ. Κωστένογλου έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην άμυνα, τόσο σε θεωρητικό όσο και πρακτικό επίπεδο μέσα από τις προπονήσεις, με την ελπίδα επιτέλους να πάψουν τα ανόητα λάθη που στοιχίζουν τέρματα και βαθμούς.

Εάν απέδωσε όλη αυτή η προσπάθεια, θα το μάθουμε σήμερα το απόγευμα, στις 17:00.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ