Η αποψινή ψηφοφορία εκτός από δύσκολη ως προς την απόφαση έχει και τις δικές της ιδιαιτερότητες. Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο και οποιαδήποτε εντολή δοθεί προς το Δ.Σ θα είναι… λάθος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Σε περίπτωση έγκρισης του ενδεχομένου σύστασης της εταιρίας, τα δεδομένα είναι πιο ξεκάθαρα. Αυτό θα σημαίνει ότι τουλάχιστον 75% των μελών (που θα βρεθούν στη ΓΣ) είναι θετικοί στο ενδεχόμενο και άρα έτοιμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πάρουν μετοχές. Διότι το «ναι», συνεπάγεται και υποχρέωση αγοράς μετοχών. Στην αντίπερα όχθη, όσοι αντιτίθενται στην εταιρία θα πρέπει να σεβαστούν την απόφαση της πλειοψηφίας και να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους, για ένα καλύτερο αύριο στην Ανόρθωση. Από την Ανόρθωση δεν περισσεύει κανένας αγνός και τίμιος Ανορθωσιάτης, περισσεύουν όμως οι υπαίτιοι που μας έφεραν εδώ.

Εάν από την άλλη απορριφθεί η εταιρεία, θα εξαρτηθούν πολλά από τα ποσοστά του «όχι». Εάν είναι πέραν του 50% για παράδειγμα, τότε είναι ένα μήνυμα απόρριψης και προς τη διοίκηση που είναι ο φορέας της πρότασης. Σε τέτοια περίπτωση μάλλον θα έχουμε παραίτηση της διοίκησης και αναζήτηση κάποιας διοικούσας επιτροπής. Η ιδέα της εταιρείας μάλλον ενταφιάζεται.

Αν η απόρριψεη έρθει με μικρό ποσοστό, για παράδειγμα ένα… 26%, τότε δεν αποκλείεται η διοίκηση να επανέλθει. Ενδεχομένως με μια πιο βελτιωμένη πρόταση, δίνοντας περισσότερο χρόνο στα μέλη για μελέτη, κάνοντας κάποιες κινήσεις καλής θέλησης ώστε να κερδίσει το 75%. Δεν αποκλείεται ωστόσο να έχουμε και… διαμάχες μεταξύ των μελών, αφού η πλειοψηφία θα πρέπει να διαχειριστεί το ότι δεν θα περάσει το δικό της.

Πάρα πολλά μέλη πάντως, ακόμα κι αυτή την ώρα, λίγο πριν την έναρξη της ΓΣ, αισθάνονται πως ότι ψηφίσουν θα είναι λάθος. Ορισμένοι θα ζητήσουν αναβολή, άλλοι θα ρίξουν λευκό και αρκετοί θα ψηφίσουν είτε ναι, είτε όχι, μη γνωρίζοντας αν πράττουν σωστά.

Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη μέρα δεν πρέπει να μας βρει χωρισμένους σε στρατόπεδα. Η Ανόρθωσις βρίσκεται ήδη στο «και πέντε». Είτε με εταιρεία είτε χωρίς, θα πρέπει όσο το δυνατόν πιο συσπειρωμένοι να στηρίξουμε την Ανόρθωση, όποια μορφή κι αν αυτή έχει.

5 ΣΧΟΛΙΑ

Tο anorthosis24.net δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε ή/και να διαγράφουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το anorthosis24.net ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ