Γενική Συνέλευση (Ζωντανά)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σημαντικότερη γενική συνέλευση των τελευταίων χρόνων για το σωματείο «Ανόρθωση», οι αποφάσεις της οποίας έχουν χαρακτηριστεί (και όχι άδικα) ως οι σημαντικότερες μετά το 1974. Ως γνωστόν τα μέλη τα οποία δίνουν το παρόν τους στο Hilton Park Λευκωσίας, καλούνται να αποφασίσουν κατά πόσο θα συσταθεί εταιρεία, η οποία να αναλάβει την τύχη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Υπολογίζεται ότι περίπου 250 μέλη βρίσκονται εντός της αίθουσας, ενώ περίπου 20 φίλοι της ομάδας βρίσκονται εκτός, με την κατάσταση να είναι ήσυχη. Υπενθυμίζουμε ότι για την υλοποίηση της πρότασης θα πρέπει να ψηφίσει θετικά το 75% των συμμετεχόντων.

Μετά την παρέλευση των πρώτων 15 λεπτών τα ΜΜΕ αποχώρησαν, ενώ γύρω στον ενακτήριο του λόγο ο Χρίστος Πουλαϊδης επανέλαβε τα όσα ανέφερε το τελευταίο διάστημα, αναλύοντας το εταιρικό πλάνο, δίνοντας το έναυσμα για την ψηφοφορία. Αναταραχή προκληθηκε για το γεγονός ότι δεν επιτράπηκε η υποβολή ερωτήσεων πριν τα μέλη προσέλθουν στην κάλπη.

Τελικά η ψηφοφορία εξελίχθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, με αριθμό ερωτήσεων να υποβάλλονται κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Η διαδικασία διακόπηκε γύρω στις 20:15 λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα στις εγκαταστάσεις του Hilton Park.

Μετά από επιθεώρηση του χώρου από την αστυνομία, δώθηκε το πράσινο φως για τη συνέχιση τόσο της συνέλευσης, όσο και της εκλογικής διαδικασίας. Όσα μέλη δεν άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα επανήλθαν στην αίθουσα, την ίδια ώρα που ο Χρίστος Πουλαϊδης βρίσκεται εκτός της αίθουσας και συζητά με ομάδα ατόμων (μη-μελών) που βρίσκοταν εκτός από την αρχή της συνέλευσης.

Μετά από ερώτηση μέλους υπήρξε η δήλωση ότι η εταιρία δεν μπορεί να λειτουργήσει νομότυπα βάση της ΟΥΕΦΑ και πιο συγκεκριμένα την αδειοδότηση των κριτηρίων. Σημαντική θεωρείται και η απόφαση λήψης προσφορών από ελεγκτικά γραφεία τα οποία θα διερευνήσουν το πως συσσωρεύτηκε το χρέος, ελέγχοντας τα πεπραγμένα του εκάστοτε διοικητικού συμβουλίου των τελευταίων χρόνων ξεχωριστά.

Ο Κυριάκος Κούσιος πήρε τον λόγο και εξέφρασε την άποψη ότι η επόμενη μέρα πρέπει να βρει μονιασμένους τους Ανορθωσιάτες, ενώ πρόσθεσε ότι το κεφάλαιο «εταιρία» μπορεί να εξεταστεί και στο μέλλον με καλύτερες προϋποθέσεις και καλύτερη προετοιμασία από πλευράς της ψυχολογίας του κόσμου, ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις. Σε ερώτηση που υπέβαλε στον Χρίστο Πουλαϊδη σχετικά με το μέλλον του στα διοικητικά του συλλόγου, ο πρόεδρος απάντησε ότι θα παραμείνει στο πόστο του αν υπάρχει θετική ψήφος για το θέμα της εταιρίας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

Μετά την καταμέτρηση, το αποτέλεσμα όσον αφορά τη σύσταση εταιρίας είναι αρνητικό μιας και ο αριθμός των θετικών ψήφων αντιπροσωπεύει ποσοστό μικρότερο του 75% των ψηφοφόρων. Το ποσοστό των αρνητικών ψήφων ανήλθε στο 33%.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ