Μονόδρομος η σωτηρία της Ανόρθωσης

Επιστολή στο Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Η Μεγάλη Πέμπτη έφτασε. Μέρα που ίσως αλλάξει ριζικά την μετέπειτα ιστορία της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ! Όποια και να είναι η απόφαση της Γ.Σ το μόνο σίγουρο, είναι ότι γυρίζουμε σελίδα. Μια νέα σελίδα! Δεν είμαι οικονομολόγος, ούτε θα το παίξω διορατικός. Δεν ξέρω ποια απόφαση “πρέπει” να παρθεί, ποια είναι η σωστή και ποια θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Σίγουρα, ως ρομαντικός δεν θα ήθελα το πιο ιστορικό σωματείο του τόπου μου, το Σωματείου μου, η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ να γίνει εταιρεία. Αλλά αν αυτό τελικά είναι η σωτηρία του… ας γίνει. Η κοινή λογική λέει ότι με την εταιρεία θα νοικοκυρευτεί και θα μπει σε επαγγελματικό επίπεδο. Θα ξέρουμε το κάθε σεντ που θα πηγαίνει. Αυτό λέει η λογική, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση!

Αυτό που με προβληματίζει εμένα χωρίζεται σε δύο σκέλη. Πρώτα διαπίστωσα πως ο σχεδιασμός της εταιρείας που μας πρότειναν είναι πρόχειρος. Έτσι το αντιλήφθηκα ρίχνοντας μια ματιά και με όσα γνωρίζω από οικονομικής και νομικής πλευράς.  Το δεύτερο είναι αυτοί που θα διοικούν αυτή την εταιρεία, αν τελικά εγκριθεί, είναι οι ίδιοι που μας έφεραν μισό βήμα πριν την οικονομική καταστροφή και κατ’ επέκταση τον αφανισμό μας τουλάχιστον ως εμβέλειας και ως διαχρονικής πρωταγωνίστριας.

Για μένα δεν υπάρχει μέση λύση. Δηλαδή οι πρώην πρόεδροι να αναλάβουν από ένα καίριο πόστο και με σωστή δουλειά αρχίζουμε σιγά σιγά να χτίζουμε ξανά από τα συντρίμμια που οι ίδιοι άφησαν. Βοηθώντας συνάμα οικονομικά, όσο περισσότερο μπορεί ο καθένας στο οικονομικό τομέα. Αυτό όμως συνεπάγεται κάτι που έχει αφανιστεί τα τελευταία χρόνια από την Ανόρθωση(και αυτό πληρώνουμε κατά την άποψη μου) την ομοψυχία την αλληλεγγύη και την αλληλοβοήθεια μεταξύ τους. Όλοι δηλαδή για το καλό της Ανόρθωσης και μόνο! Αλλά αυτή η “ένωση δυνάμεων”  υποψιάζομαι πως δύσκολα θα γίνει όπως μας έχουν δώσει να καταλάβουμε οι πρώην, και μόνο ως ένα όνειρο μπορεί να υπάρξει.

Η επόμενη λύση είναι ένα νέο μέλος (ίσως και ο κ. Πουλλαϊδής με φρέσκα μέλη και καθαρά από τα γεγονότα των τελευταίων χρονών) με όρεξη, ανιδιοτέλεια και πάθος για το καλό της Ανόρθωσης. Αλλά το ποιος δεν μπορώ να το απαντήσω και δεν ξέρω αν όντως υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιος άνθρωπος ηγέτης με τα πιο πάνω προσόντα και τις ψυχικές δυνάμεις που να μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Η τρίτη λύση είναι η πιο πολυπόθητη – για πολλούς – εταιρεία αλλά σε σωστές βάσεις, καινοτομίες που να εγγυάται τη σίγουρη σωτηρία ότι πολυτιμότερου έχουμε, της Ανόρθωσης! Κάτι που νομίζω δεν μπορεί να γίνει με το συγκεκριμένο σχέδιο που μας έχει παρουσιαστεί.

Για μένα δεν παίζει ουσιαστικό ρόλο ο τρόπος αλλά το αποτέλεσμα που θα υπάρξει που είναι μονόδρομος, δηλαδή η σωτηρία της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ. Η Μεγάλη Πέμπτη έφτασε. Μέρα στην οποία όλοι κρινόμαστε, είτε ως άξιοι διοικούντες, είτε ως άξια μέλη είτε ως άξιοι οπαδοί της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ. Το χρωστάμε να βγάλουμε από αυτές τις συμπληγάδες μια δυνατή ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Το χρωστάμε στους ήρωες προγόνους μας, το χρωστάμε στους απογόνους μας, το χρωστάμε στην ιστορία μας. Η ιστορία θα γράψει “το 2014 η Ανόρθωση αναγεννήθηκε ή καταστράφηκε”. Δεν είναι σχήμα λόγου, είναι η πικρή αλήθεια. Εύχομαι η επόμενη μέρα να μας βρει ενωμένους, με ένα κοινό στόχο της σωτηρία της Ανόρθωσης. Όποια απόφαση και να παρθεί, γιατί αν δεν γίνει αυτό και αυτή τη φορά ου κι αλίμονο μας.

Εγώ θα είμαι εκεί πιστός, όποια απόφαση και αν παρθεί! Ελπίζω και εσείς αδέρφια…

Υ.Γ Οι οικονομικοί εγκληματίες που ασέλγησαν στην Ανόρθωση, πρέπει και οφείλουν να μας τους πουν και ο καθένας να πληρώσει τις συνέπειες των πράξεων του. Φτάνει πια η ασυλία και ο στρουθοκαμηλισμός! Το οφείλουν στο μεγάλο κόσμο της Ανόρθωσης

Και δεν ξενέρωσα ποτέ μου, πάντα θα είμαστε μαζί!

Κώστας Κ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ