Τέσσερα τα σενάρια για την άμυνα – Μια η επιλογή

Πολλά τα σενάρια για τη θέση του κεντρικού αμυντικού. Η αποδέσμευση των Γκάλαμαζ και Παβίσεβιτς σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Πάολο Ζόρζε καθιστούν τον Δημήτρη Οικονόμου ως τον μοναδικό κεντρικό αμυντικό που έχει στη διάθεση του ο Άρσεν Μιχαήλοβιτς.

Έτσι λοιπόν, ο κόουτς καλείται να βγάλει λαγό απ’ το καπέλο και να βρει τις λύσεις από τους εναπομείναντες ποδοσφαιριστές του υφιστάμενου ρόστερ.

Το πρώτο σενάριο είναι η μετατόπιση του Μάκου ως κεντρικού αμυντικού. Σενάριο που  το είδαμε  στη πράξη τόσο στη πρεμιέρα απέναντι στην Ομόνοια όσο και στην αναμέτρηση του κυπέλλου με την Α.Ε.Κ, όταν ο Μάκος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας μετά την αποβολή του Αβραάμ. Ο Ελλαδίτης στα πρώτα του βήματα στον Πανιώνιο κάλυπτε τόσο το δεξί άκρο όσο και το κέντρο της άμυνας. Η θέση δεν του είναι άγνωστη και ο μόνος λόγος για να μην καλύψει το κενό είναι να θεωρηθεί απαραίτητος για τη μεσαία γραμμή.

Το δεύτερο σενάριο θέλει τον Άντιτς να παίρνει φανέλα βασικού. Ο Σέρβος αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Εθνικό όπως επίσης και στην πρεμιέρα επί της Ομόνοιας όταν μαζί με τον Μάκο συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ανάγκης που επέλεξε ο Ζόρζε Κόστα.

Το τρίτο σενάριο είναι η μετατόπιση του Αλέξα στο κέντρο της άμυνας. Επί των ημερών Λέβι ο Ρουμάνος πήρε κάποια παιχνίδια ως κεντρικός αμυντικός, αφήνοντας μάλιστα και καλές εντυπώσεις.

Το τέταρτο σενάριο ακούει στο όνομα Βαλεντίνο Σιέλης. Ο Κύπριος διεθνής στο παιχνίδι της προηγούμενης βδομάδας απέναντι στην Α.Ε.Κ πήρε θέση κεντρικού αμυντικού, ωστόσο μετά την αποβολή του Αβραάμ μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο.

Ανεξαρτήτως σεναρίου, η μοναδική επιλογή για την Ανόρθωση είναι να παρουσιάσει μια στιβαρή άμυνα που θα περιορίσει τα ατού του αντιπάλου και θα κρατήσει στο μηδέν το παθητικό, ώστε να αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες η Μεγάλη Κυρία να κερδίσει το υπερπολύτιμο τρίποντο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ